Dodaj do ulubionych

miejsce na prysznic bez kabiny

IP: *.kdpw.com.pl 25.05.06, 10:02
Chciałabym wygospodarować w łazience takie miejsce na branie prysznica, które
będzie ograniczne dwoma ścianami rogu łazienki i jakieś 40 cm - 50 cm ścianki
na trzeciej ścianie czwotokąta. Chciałabym aby nie było brodzika, tylko równa
podłoga, taka sama jak w całej łazience. Jjak to zrobić? Da się czy trzeba
podnieść podłogę w całej łazience? Jeżeli tak to o ile? Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: anka Re: miejsce na prysznic bez kabiny IP: 62.89.76.* 25.05.06, 15:12
      też jestem zainteresowana prysznicem bez brodzika. Wim, że są odpowiednie
      syfony go takich pryszniców ale na tym moja wiedza się kończy? Gdzie można
      kupić szklane drzwi do takiego prysznica?
      pozdrawiam
      Anka
      • mama_blizniakow mam taki własnie prysznic... 26.05.06, 12:15
        Tyle tylko że miejsce prysznicowe ograniczają wyłącznie ściany łazienki-tak
        niestety musi być w naszym przypadu.
        Aby zrobić takie właśnie miejsce do natrysków konieczne było obniżenie całej
        kanalizacji lącznie w wypaleniem nowego wlotu do szamba,całkowite zrycie
        podłogi w łazience,zrobienie nowej z odpowiednimi spływami.
        Potrzebny jest do tego napewno bardzo dobry fachowiec.Po pierwszym specu woda
        po kąpieli wypływała na resztę mieszkania:( Trzeba było wszystko poprawiać.
        Dodam że my mieszkamy w domku nie wiem jak takie sprawy się mają w bloku.
        Pozdrawiam
        Anna
        • Gość: sabaha Re: mam taki własnie prysznic... IP: *.kdpw.com.pl 29.05.06, 10:27
          Dziękuję za wyjaśnienia - w jakim mieście mieszkasz, moze mogłabyś mi polecić
          swoją drugą ekipę?
          Pozdrawiam
    • Gość: sid Re: miejsce na prysznic bez kabiny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 13:09
      zadajesz pytania na które sama możesz sobie odpowiedzieć: jeżeli prysznic to
      przyłącze do kanalizacji, no i woda musi tam spływać, czyli albo jakiś spad (pod
      górę cholerka nie chce płynąć) albo jakieś ograniczenie. są specjalne listwy w
      kształcie ćwierćkola przykręcane do podłogi i uszczelniene silikonem. jeżli
      pomogłem to fajnie, jeżeli nie to nic więcej nie wymyślę.
    • tonkinn Re: miejsce na prysznic bez kabiny 26.05.06, 20:26
      Witam sprawa opisana jest łatwa dla fachowca,i można wygospodarowac miejsce na
      natrysk.Co do podłogi to w natrysku musi być ze spadkiem i nie da rady zrobić
      jej na tym samym poziomie co reszta łazienki.Posadzke mozna podnieśc lub wykuć w
      miejscu brodzika co zalezne jest od wysokości paru czynników[wysokość wylewki w
      łazience,poziom posadzki przed łazienką,grubośc kaflai itd.Jeżeli
      zainteresowana[ny] moge przesłać fotki takiego prysznica który właśnie
      skończyliśmy robic i objaśnić co i jak zrobic[skaype maly_andrew]Pozdrawiam
      • Gość: sabaha Re: miejsce na prysznic bez kabiny IP: *.kdpw.com.pl 29.05.06, 10:28
        Dziękuję, odezwę się na skype bo jestem zainteresowana szczegółami.
        Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka