Dodaj do ulubionych

Jakie macie doświadczenia z przeprowadzek?

16.06.06, 12:42
Uffff, już dobudowaliśmy. Teraz czeka nas przeprowadzka. Jakie macie
doświadczenia z przeprowadzek? Na co powinnam szczególnie uważać przy
decydowaniu się na firmę do przeprowadzek. Czy oni rzeczywiście robią
wszystko łącznie z pakowaniem do kartonów (mamy dużo książek). Znacie dobre i
spradzone firmy w Warszawie? Jakie są obecnie ceny i co jest w cenie?
Obserwuj wątek
    • kasia_kar Re: Jakie macie doświadczenia z przeprowadzek? 16.06.06, 22:25
      My przeprowadzaliśmy się dość dawno (7 lat temu), pod Krakowem. Wszystkie rzeczy
      ososbiste spakowaliśmy własnoręcznie i przewieźliśmy samochodami z krewnymi na
      kilka rat. Firma przewoziła tylko meble: szafy, wersalki, łóżka, stoły. Do
      nowego domu wciągali je przez balkon na drugim piętrze, bo wejście i klata
      schodowa były zbyt wąskie. Mieli przygotowane specjalne pasy do przenoszenia
      mebli. Nie było żadnych dodatkowych zabezpieczeń. Trwało to cały dzień. Nie
      pamiętam ile kosztowało.
      • Gość: Anna Re: Jakie macie doświadczenia z przeprowadzek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 23:14
        zniszczyli mi piekne,, drogie dzwi wejsciowe - wgniecenie- prawie dziura
        mimo , ze 1000 razy powtzarzalam, zeby uwazali, zerwali oryginalne opakowanie z
        mebli , ktore sprowadzilam z zagranicy, wiec rysa na kanapie
        rabneli kilka rzeczy, chyba upchneli zs siedzenie kierowcy
        to nie koniec , firma ta wiedzac , ze ma niesprawny samochod ( najwiekszy,
        dostepny przeprowadzkowy)podjela sie przeprowadzki , a na dworze byl snieg itd
        koszmar
        a jak sprawdzisz drani?

• magdajeden Re: Jakie macie doświadczenia z przeprowadzek? 16.06.06, 23:41
      universitas z warszawy. dobra, sprawdzona, pakują (jeśli chcesz) ceny adekwatne
      do jakości. nie najniższe, ale i nie wysokie
    • zdrowa7 Re: Jakie macie doświadczenia z przeprowadzek? 17.06.06, 16:50
      Panowie strasznie narzekali że zapakowałam jasną kanapę w folię - bo "ciężej
      się nosi". Nie pomyśleli chyba że mebel trzeba chronić przed brudem w windzie,
      samochodzie, ciasnych klatkach schodowych. A potem chcieli ją "z kopa" wepchnąć
      do mieszkania bo nie chciała się zmieśćić przy szafie... (a prosiłam o
      ostrożność i zasugerowałam obrócenie mebla, żeby się zmieścił). Ledwo to
      przetrzymała w jednym kawałku, strach pomyśleć co by było gdyby nie folia.
      Ogólnie brak poszanowania dla przewożonych rzeczy, pomimo dobrej kondycji
      przewoźników przy wbieganiu na 3 piętro. Firma przeprowadzkowa z Warszawy, pan
      Seweryn R.
    • jan-w Nieciekawe 17.06.06, 18:01
      Skorzystałem z firmy DTS przyjemne przeprowadzki (!)
      Panowie mieli sami wszystko zapakować, przewieźć, wnieść i rozpakować za 2000 zł
      (mam sporo rzeczy).
      Niestety osoba wyceniająca, nie zauważyła jak dużo mam książek, więc
      przeprowadzka trwała prawie 3 dni, zamiast jednego. Psuły im się samochody.
      Jednak najgorsze było to, że mieli kartony z opisami, co do którego pokoju, z
      poprzedniej przeprowadzki i zgodnie z tym roznosili po domu. Na szczęście
      zauważyłem karton z opisem - seledynowa łazienka (nie mam takiej), zawierający
      książki, który chcieli wnieść do łazienki. Kazałem wszystko pootwierać i
      poprzenosić w odpowiednie miejsca. Zabytkową szafę uszkodzili. Nie polecam tej
      firmy.
    • Gość: całanutka Re: Jakie macie doświadczenia z przeprowadzek? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.06, 18:08
      w podpoznańskiej wiosce 20 zł za dzień np. malowanie, impregnacja, czyli nic
      trudnego; przepijają zaraz po robocie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka