Davida Grusha przed Kapitolem wczoraj ktos ogladal?
Ja jeszcze nie, ale poproslilam ai o podsumowanie nowosci. Z nowosci zazebiajacych sie z tematyka niesmialosci i samotnosci, na ktorych sie za bardzo nie znam, wiec sie oczywiscie wypowiem, na plan pierwszy wysuwa sie teza jakoby rzad USA byl swiadomy istnienia kilku inteligentnych cywilizacji pozaziemskich zdolnych do podrozy miedzygwiezdnych, a takze w posiadaniu "biologics".
Abstrahujac od tego, czy to prawda (wierzycie?), a jesli nawet prawda, to w jakim celu sie ja promuje oraz dlaczego teraz (ciekawa koincydencja czasowa ze slabnacym odzewem spolecznym na, podobniez, szloch matki natury), skupmy sie na kwestii potencjalych konfitur (ze juz odejdziemy od nomenklatury lodoznawstwa).
Zwazywaszy popkulturowe wyobrazenia obcych oparte na swiadectwach, czy rzekomych swiadectwach., przewaznie owi przybysze nie legitymuja sie przesadnym seksapilem, w kazdym razie z mojego subiektywnego pktu widzenia. Co jest dobrze i zle jednoczesnie. Zle, bo nie rozszerza to ewentualnej oferty dla forumowiczow, a dobrze, bo na tle ET rolniczka Wiktoria nabiera wrecz nieziemskiego powabu, czego chyba nawet baenzai nie zaprzeczy w zywe oczy?
W kazdym razie. Malo ze o urodzie raczej dla koneserow, to jeszcze pierdolnieci musza byc, nie ma co. Zapierdalac przez caly kosmos, zeby sobie popatrzec na pieknych ziemian, a wezcie. To sie chyba komus musi nudzic u siebie w chalupie w tych Plejadach.
Przypomniala mi sie wzruszajaca, malo chyba w Polsce znana, amerykanska historia ufologiczna. Ponad sto lat temu na polnocy Texasu rozbil sie, realnie lub w wyobrazni dziennikarza lokalnej gazety, pojazd kosmiczny z jednym pilotem. Akurat przypadkiem w miescinie, ktora zdychala, bo ja kolej ominela, wiedzial, gdzie sie rozbic, zeby na kraksie ziemianom udalo sie zarobic
Watek wzruszajacy polega na tym, ze ufoka... pochowano na lokalnym cmentarzu. Kiedys to ludzie umieli sie zachowac!