Dodaj do ulubionych

Chce uszyc pokrowce na wersalke

IP: *.rp.pl / 10.32.23.* 27.01.03, 09:52
Witam, chcialabym uszyc pokrowce na typowa wersalke.
Jakie materialy doradzicie? (chodzi mi o gatunek, zeby sie nie gniotlo i
dobrze pralo). Czy w sklepach sprzedajacych materialy mozna sobie zazyczyc
uszycie takich pokrowcow?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Moni Re: Chce uszyc pokrowce na wersalke IP: 195.94.206.* 30.01.03, 11:58
      Mam identyczny pomysł na zmianę wyglądu swojej dwuletniej sofy. Po
      przeprowadzce niestety nie pasuje już do koloru ścian.
      Miałam plan, żeby kupić materiał obiciowy, ale okazało się, że obniżki
      ikeowskie uratowały mój budżet przed całkowitą ruiną. Materiał wełniany w
      kolorze ciemnej szarości, na który czyhałam od długiego już czasu, ale
      przerażała mnie jego cena (45zł za metr, co i tak jest niezbyt dużą kwotą w
      porównaniu ze standardami w obiciówkach), był wyprzedawany za 19,90. Naturalnie
      nie omieszkałam skorzystać.
      Co do formy, to chyba mam ułatwione zadanie, bo sofa nie ma boczków, więc muszę
      tylko uszyć naciągany od góry pokrowiec, który ma tę zaletę, że w każdej chwili
      będę mogła go zdjąć i np. uprać (jak zapewne się domyślasz, podejrzałam to
      rozwiązanie również w Ikei, patrz: sofa Lycksele).
      Czarną robotę ma wykonać moja mama.
      Jak tylko dzieło stanie gotowe, opowiem Ci o efekcie.
      • Gość: ela Re: Chce uszyc pokrowce na wersalke IP: 132.198.175.* 30.01.03, 14:57
        przy wyborze materialu sprawdz czy mozna go prac w wodzie. nie ma nic gorszego
        niz uszyc pokrowiec ktorego nijak nie pierze sie i trzeba czyscic w pralni.
        ponadto kupilabym kawalek na probe i uprala i zmierzyla czy p praniu nie jest
        mniejszy
        powodzenia
      • Gość: Aneta Re: Chce uszyc pokrowce na wersalke IP: *.rp.pl / 10.32.23.* 04.02.03, 17:47
        Musze sie przejsc do Ikea i obejrzec te obicia. Ja tez planuje uszyc pokrowiec
        na czesc do siedzenia/spania + dwa pokrowce na oparcia (niestety sa nieco
        owalne i boje sie jak mi to uszyja...)
        Generalnie marzy mi sie jakis bez, kakao... material koniecznie taki by mozna
        bylo prac w pralce!!!
        • aankaa Re: Chce uszyc pokrowce na wersalke 04.02.03, 22:04
          kupiłam już "kilka metrów" tkanin w IKEA - wszystkie, po pierwszym porządnym
          namoczeniu, "zbiegły się". Jeżeli planujesz szycie pokrowców, najpierw daj
          materiał do zdekatyzowania. Inaczej szkoda kasy i pracy (na ew. szycie samej)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka