Dodaj do ulubionych

Sprzet do kuchni - prosba o rade

IP: 193.172.25.* 03.02.03, 12:08
Jestem w trakcie urzadzania kuchni (kompletna zabudowa) i wlasnie stanalem przed wyborem calego sprzetu
(lodowka, zmywarka, kuchenka ,piekarnik, mikrofalowka, ew. okap). Nie wiem na co sie zdecydowac ( a moge
wybrac praktycznie kazda firme). Facet z salonu poleca mi Amike, twierdzac iz najtansza (co oczywiscie tez sie
liczy) i wcale nie gorsza od tzw. zachodnich markowych. Ja nie jestem do konca przekonany. Jakies rady?
Obserwuj wątek
    • Gość: pol Re: Sprzet do kuchni - prosba o rade IP: 213.77.125.* 03.02.03, 13:06
      Gość portalu: Kuskus napisał(a):

> Jestem w trakcie urzadzania kuchni (kompletna zabudowa) i wlasnie stanalem
      prze
      > d wyborem calego sprzetu
      > (lodowka, zmywarka, kuchenka ,piekarnik, mikrofalowka, ew. okap). Nie wiem
      na
      > co sie zdecydowac ( a moge
      > wybrac praktycznie kazda firme). Facet z salonu poleca mi Amike, twierdzac iz
      n
      > ajtansza (co oczywiscie tez sie
      > liczy) i wcale nie gorsza od tzw. zachodnich markowych. Ja nie jestem do
      konca
      > przekonany. Jakies rady?

Ja właśnie zamawiam, po miesiącach analiz. Cały sprzęt z Amica. To samo co Ty.
      Z upustem całość niecałe 8000 zł. Pzdr.
    • Gość: Ula Re: Sprzet do kuchni - prosba o rade IP: *.wkra.pl 03.02.03, 13:15
      Niedawno mialam ten sam problem. Ostatecznie wybralam: kuchnia (pierkanik i
      plyta ceramiczna) Amica, lodowka Elektroluks, okap Zanussi.
      Zastanawialam sie nad lodowka Amici, ale pan w hurtowni mi odradzil. Glownie z
      powodu polek,poniewaz sposob w jaki sa mocowane sprzyja pekaniu uchwytow.
      Podobno maja sporo reklamacji z tym zwiazanych. Natomiast polecal kuchnie.
      Narazie jestem zadowolona, mam nadzieje ze nie zmienie zdania
      Ula
    • piegoosek Re: Sprzet do kuchni - prosba o rade 04.02.03, 10:09
      uzywam od lat kuchenki z plyta ceramiczna Amici, lodowke Polara (to byl sprzet
      zakupiony ze wzgledu na cene) jestem zadowolona, ale... lodowka Polara jest
      glosna, kuchenke mam najprostszy model, teraz zastanowilabym sie nad sensorowa
      i samoczyszczaca! chyba tez Amici; wlasnie jestem w trakcie kupowania zmywarki,
      tu postanowilam nie oszczedzac i zdecydowalam sie na Boscha, jednak rowniez
      sprzedawcy polecaja Whirlpoola - szosty zmysl!
      • agus7 Re: Sprzet do kuchni - prosba o rade 04.02.03, 10:22
        Mogę Ci polecić ten wątek:
        www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=25&w=2640219&a=2640219&v=2&strona=0
    • Gość: ewa Re: Sprzet do kuchni - prosba o rade IP: 212.87.3.* 04.02.03, 12:10
      Przy lodowkach Amici tzw pod zabudowe trzeba zarezerwowac troche wiecej miejsca od strony
      gdzie beda sie otwierac drzwi niz przy modelach z innych firm. Ja zdecydowalam sie na sklep
      internetowy, zamawiajac kuchnie elektryczna sensorowa i piekarnik Gorenje, lodowke Whirpoola
      (klasy A) zmywarke Bosha (panel zintegrowy 45cm), i okap Candy 90cm aluminiowy zaplacilam
      razem 9tys. Polecam Internet! ceny bardzo dobre i jeszcze 'do negocjacji'
      ewa
      • fjufju ewo - zmywarka bosch, bardzo prosze o info;) 04.02.03, 16:53
        bo własnie taka zmywarke (bosch 45 cm ze zintograwnym panelem do zabudowy) chce
        kupic. jest aktualnie promocja i kosztuje ona 2.000 pln. czy jest głosna?
        alternatywa jest taka sama znmywarka siemensa ale za 2900 i o (o ile dobrze
        pamietam) 2-3 dB cichsza. w sklepie usłyszałem, ze te 2-3 decybele róznicy, tak
        naprawde oznaczaja, ze bosch jest o polowe głosniejszy od siemensa, a niestety
        nie moge tego w zaden sposob sprawdzic. i stad moje pytanie: czy ta zmywarka
        jest głosna? albo inaczej ( bo zakładam ze bosch to jednka bosch:) czy odglosy
        jej pracy np. poznym iweczorem (kuchnia otwarta) są uciązliwe?

bardzo bede wdzieczny za odpowiedz;)
        • Gość: fsa Re: ewo - zmywarka bosch, bardzo prosze o info;) IP: *.bielsko.dialog.net.pl 04.02.03, 22:34
          Od prawie 4 lat uzywam zmywarki Whirpool, ze zintegrowanym panelem, 60cm. Nie mialam zadnych problemow,
          (poza przebojami ze sprzedawca pt. Euro AGD, ale mniejsza o to). Jest bardzo cicha, czasem wrecz przykladam
          ucho do drzwiczek, zeby sprawdzic, czy dziala. Jesli tylko jest to mozliwe, doradzam zmywarki 60cm (na 12
          zestawow naczyn). Juz przy 3-4-osobowej rodzinie jej pojemnosc jest optymalna. 45-cm wydaja mi sie za male (a w
          zwiazku z tym czesciej wlaczane zuzywaja wiecej pradu i wody). Ja znalazlam miejsce na taka zmywarke, instalujac
          ja pod plyta gazowa. Piekarnik przenioslam w inna czesc kuchni. Aha, zmywarki ze zintegrowanym panelem maja te
          zalete, ze mozna je instalowac w szafkach dowolnej wysokosci (moje maja 1 metr) bez uszczerbku dla estetyki, za to
          troche brakuje mi funkcji typu: na jakim etapie jest program, ile czasu pozostalo do konca cyklu. Jesli taryfa za prad jest
          stala przez cala dobe, odradzam funkcje wlacznika czasowego (za np. 12 godzin). Szkoda placic za zbedna funkcje.
          Z kuchenek odradzam plyte gazowa Wrozamet (chyba, ze sie poprawili). Moja jest beznadziejna i drugi raz bym jej nie
          kupila. Za to piekarnik mastercook sprawuje mi sie bez zarzutu.
          • aankaa dodatkowe funkcje 04.02.03, 22:39
            Gość portalu: fsa napisał(a):

> Jesli taryfa za prad jest stala przez cala dobe, odradzam funkcje wlacznika
            czasowego (za np. 12 godzin). Szkoda placic za zbedna funkcje.

ta funkcja ma jednak swoje zalety - wracając z pracy (albo wstając raniutko)
            masz umyte i wysuszone naczynia (zbierane przecież kilka dni)- tylko brudzić :)
            • Gość: fsa Re: dodatkowe funkcje IP: *.bielsko.dialog.net.pl 04.02.03, 23:41
              Tyle, ze jaki problem jest np. wlaczyc zmywarke przed pojsciem spac?Albo rano, wychodzac do pracy?
              Aquastop (i tego typu zabezpieczenia) powinny uchronic przed zalaniem nasza kuchnie., Jaka jest
              roznica miedzy wlaczeniem zmywarki przed wyjsciem z domu (reczne wlaczenie), a automatycznym
              wlaczeniem sie zmywarki w nocy, gdy spimy, albo gdy jestesmy w pracy?Tak czy inaczej zmywarka
              pracuje poza nasza kontrola. Moim zdaniem ta funkcja opoznionego wlaczenia ma sens tylko wtedy, gdy
              mamy rozne taryfy oplat za prad i zalezy nam, zeby zmywarka pracowala tylko w nocy, gdy taryfa jest niska.
              W innych sytuacjach ta funkcja wydaje sie byc zbednym bajerem. Zreszta, kazdy ma to, co lubi. Ja akurat
              nie chcialam przeplacac za funkcje, ktore nie sa mi potrzebne, ale jesli ktos chce- na zdrowie. Ja po
              prostu wlaczam zmywarke przed pojsciem spac i ona sobie cicho pracuje (mimo, ze kuchnie mam
              otwarta nie przeszkadza to nikomu - jest cicho), ewentualnie wlaczam rano, po obudzeniu lub po
              sniadaniu, przed wyjsciem do pracy. I tez mam czyste i suche naczynia :-)
        • Gość: ewa ewo - zmywarka bosch IP: 212.87.3.* 06.02.03, 09:54
          Chetnie odpowiem ale dopiero w przyszlym tygodniu. Kuchnie z calym sprzetem montuja mi w
          piatek. Sorry
          ewa
          • Gość: Kuskus Re: ewo - zmywarka bosch IP: 193.172.25.* 06.02.03, 10:27
            Dzieki wszystkim ktorzy dotychczas odpowiedzieli. Czekam na wiecej a powoli zaczyna mi sie klarowac koncepcja.
            Pozdrawiam
          • fjufju ok. ewo, zakup planuje w ciagu miesiaca 06.02.03, 16:33
            Gość portalu: ewa napisał(a):

> Chetnie odpowiem ale dopiero w przyszlym tygodniu. Kuchnie z calym sprzetem
            mo
            > ntuja mi w
            > piatek. Sorry
            > ewa

i gdyby nie stanowiło to problemu, to poprosze o krótkie info o głosanosci tej
            zmywarki.

pozdrawiam;)
        • Gość: ewa zmywarka bosch - dla fiufiu IP: 212.87.3.* 14.02.03, 14:44
          Zmywarka jest dosc cicha, tez mam kuchnie otwarta na pokoj i ledwie ja slyszalam. Bardziej
          glosna byla moja pralka ktora stoi w odleglej lazience ;-) Chyba nie powinienes miec
          problemow.
          ewa
        • Gość: ma Re: ewo - zmywarka bosch, bardzo prosze o info;) IP: *.chello.pl 16.02.03, 22:48
          Bosch i Siemens to prawie to samo. Obie są porządne, ale Siemens naprawdę
          cichszy. Mam Boscha i otwartą kuchnię, jak jesteśmy w salonie to nam
          przeszkadza w oglądaniu telewizji.
          pzdr
      • Gość: Kasia Re: Sprzet do kuchni - prosba o rade IP: *.mofnet.gov.pl 06.02.03, 12:03
        Ewo, możesz podać adres tego sklepu internetowego??? Z góry dziękuję.
        • Gość: Ania adres sklepu IP: proxy / *.pekao.com.pl 06.02.03, 12:30
          Heja
          Nie wiem czy o ten sklep Ewie chodzilo - ale ja kupowalam sprzet w
          www.agdrtv.com i jestem bardzo zadowolona z cen i obslugi. Ceny jakies 15-20%
          nizsze niz katalogowe (mozna negocjowac :). Do tego wszystko szybko zalatwione
          z wniesieniem do mieszkania (bez montazu). Za transport placilam 40 zl (na
          terenie w-wy, firma jest z gostynina)
          pozdrawiam
          • Gość: Kasia Re: adres sklepu IP: proxy / *.mofnet.gov.pl 06.02.03, 16:26
            Dzięki za info, jakby ktoś znalazł inny też poproszę.
    • Gość: pas1 Re: Sprzet do kuchni - prosba o rade IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 06.02.03, 11:57
      Każdej firmie co innego najlepiej wychodzi, dlatego nie kupowałbym wszystkiego
      jednej marki.
      • Gość: mariusz Re: Sprzet do kuchni - prosba o rade IP: 195.205.44.* 10.02.03, 11:46
        znam negatywne opinie na temat zmywarek amiki
        najlepsi chyba sa w tym Niemcy
    • Gość: ewa sklepy internetowe IP: 212.87.3.* 10.02.03, 14:34
      Sklepy jakie sprawdzalam to agd.home.pl ktory ( w Warszawie), agdrtv.prv.pl (Gostynin) i
      centrum200.pl (Krakow), maja podobne ceny. Transport przy duzych zamowieniach jest w cenie,
      ewa
    • raack Re: Sprzet do kuchni - prosba o rade 17.02.03, 01:50
      Jak chcesz wysokiej jakości to kup Miele i już.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka