Gość: Eve IP: *.polkomtel.com.pl 04.03.03, 11:26 Jak i czym można naprawić głęboki, odprysk na stalowej wannie emaliowanej??? /odprysk jest na tyle głęboki, że powstała czarna dziura/ . Będę wdzięczna za pilną pomoc w tej sprawie. pozdrawiam, Eve Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: remalle Re: Naprawa emalii IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.03.03, 20:57 Można spróbować następującej naprawy: 1. Kupic np. w OBI tubkę niemieckiej emalii renowacyjnej "REMALLE - Emaillelack" w cenie około 13zł. 2. Dokładnie odtłuścić miejsce odprysku na wannie np. benzyną ekstrakcyjną. 3. Nakładać zgodnie z instrukcją cienkie warstwy emalii renowacyjnej. Kolejne warstwy można nakładać dopiero po wyschnięciu poprzednich. Niestety metoda ta jest dobra tylko na parę lat - po jakimś czasie nakładana emalia będzie żółkła. Oryginalna emalia na wannie jest wypalana piecowo i zawsze będzie biała. Tak więc radykalną metodą jest tylko wymiana wanny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eve Re: Naprawa emalii IP: *.polkomtel.com.pl 06.03.03, 08:46 Bardzo dziękuje za informację. Mam jeszcze pytanko czy emalia Remalle może być nakładana na miejsca stałego kontaktu z wodą? pozdrawiam, Eve Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remalle Re: Naprawa emalii IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.03, 19:08 Emalia renowacyjna "Remalle" jest przeznaczona właśnie do usuwania uszkodzeń powierzchni emaliowanych wanien, zlewów, umywalek itp. a więc jest przeznaczona do powierzchni mających stały kontakt z wodą. Informacje na temat tego produktu można uzyskać na stronie: www.elefant-chemie.de Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aguś Re: Naprawa emalii IP: 1.5.* / 192.168.2.* 06.03.03, 22:10 Zbawco - dzięki. Sama mam dwie ziejące czernią dziury w wannie (całkiem nowej) i zaczynają mnie powoli wkurzać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eve Re: Naprawa emalii IP: *.polkomtel.com.pl 07.03.03, 10:13 ;-)Dołączam się do słów Agusi !!!! REMALLE, jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc !!! pozdrawiam serdecznie, wdzięczna Eve Odpowiedz Link Zgłoś