Gość: rafal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 13:24 Witam Dużo się pisze o ogrzewaniu nadmuchowym - czy ktoś ma jakieś doświadczenia?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: ogrzewanie nadmuchowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 17:05 www.heatron.pl oni mają, zdaje sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: ogrzewanie nadmuchowe IP: *.dsl.bell.ca 18.09.06, 04:55 Powiem tyle mieszkam w Kanadzie tutaj ogrzewanie praktycznie tylko takie... :) i Spisuje sie swietnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: ogrzewanie nadmuchowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 09:52 Ja mam doswiadczenia wprawdzie nie kanadyjskie, ale hamerykańskie. Zalety: 1. Bardzo szybka reakcja. Mozesz spokojnie wylączyć ogrzewanie idąc do pracy. Jak wrócisz masz w domu lodówke, ale po kilku minutach od włączenia juz jest cieplutko. 2. Mozesz łatwo zainstalowac w domu klime, nie potrzebujesz odzielnych klimatyzatorów do kazdego pokoju, wystarczy jeden np. w garazu podłaczony do kanałów. Wady: 1. Musisz pomyślec o tym rodzaju ogrzewania już przy budowie domu. Inaczej nie zainstalujesz przeciez kanałów w scianach. 2. Dmucha po nogach ciepłym powietrzem (nie każdy to lubi) 3. Szumi 4. Przy zmianie umeblowania wyloty kanałów ograniczaja Cię w rozstawianiu mebli (nie mozesz ich przeciez zasłonić) 5. Ponoć w kanałach powietrza mogą się rozwijac jakieś grzyby czy inne drobnoustroje. Spotkałem sie z ta opinią, ale w USA większość domów ma właśnie takie ogrzewania i jakos z tym żyją, więc chyba nie ma się czym przejmować. Ogólnie fajna sprawa, warto o tym pomyśleć. Odpowiedz Link Zgłoś