Gość: mm IP: 217.70.50.* 01.10.06, 22:14 Proszę o ocenę "gotowca",poważnie zastanawiam sie nad tym projektem. www.archtim.pl/index.php?pid=2&prid=324 Zastanawiam sie czy możliwe jest wykonanie antresoli nad pokojem kominkowym?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ramonka27 Re: proszę o ocenę gotowca 01.10.06, 22:26 Nie będę go oceniał bo dużo już oceniłem i najzwyczajniej mnie się nie chce. Natomiast co do antresoli, to wszystko zależeć będzie od konstrukcji stropu. Autor projektu nie napisał nic, ani o konstrukcji stropu, ani o konstrukcji dachu, ani o konstrukcji ścian. Zgadywanie bedzie tutaj nie na miejscu. Najlepiej bedzie zdobyć od biura architektonicznego rzyt stropu i na tej podstawie ocenić, czy mozliwe bedzie zrobienie antresoli. Dla pesudoznawców przypominam, że belka wieloprzęsłowa stropu ma zupełnie inny rozkład sił wewnetrznych niż belka wolnopodparta. - To jakby komuś przyszło na myśl mówić że się da nie widząc konstrukcji. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? znowu ten garaż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.06, 09:13 jedna czwarta parteru przeznaczona dla ukochanego autka podziwiam troskę o samochód... Odpowiedz Link Zgłoś
rispetto Re: znowu ten garaż 02.10.06, 10:10 A dla ciebie najlepiej, żeby domownicy parkowali w sąsiednim mieście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: znowu ten garaż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.06, 10:16 hmmm w domu 10x10 w rzucie wpychanie w bryłę budynku garażu który zajmnie 1/4 parteru jest zaprzeczeniem rozsądku zdrowego jeśli ma się pałac 500 metrów kwadratowych, to proszę bardzo, można sobie w niego wepchać garaż.... Odpowiedz Link Zgłoś
rispetto Re: znowu ten garaż 02.10.06, 10:34 Jednemu podoba się kary, drugiemu gniady. Ja sobie nie wyobrażam garażu wolnostojącego i biegania w zimie do samochodu, bo czegoś tam zapomniałem. Inna sprawa, że projekt jest bardzo kiepski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? hihi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.06, 10:48 forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=82021 proszę zwrócić uwagę na wypowiedź andrieja:-) Odpowiedz Link Zgłoś
rispetto Re: hihi 02.10.06, 11:01 dobre ;-) To jest właśnie przykład budowania wg zasady "bo tak jakoś wyszło". Odpowiedz Link Zgłoś