Dodaj do ulubionych

Wasze typy piecy co

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 12:42
Przymierzam się do wymiany pieca co. Przeglądam wątki. I mimo to mam prośbę o
typowanie tych wartych Waszym zdaniem zakupu. Prosze o wszelkie podpwoiedzi
oraz namiary na producenta. Najbardziej zależy mi na pieach , w ktorych mozna
palic każdy opał - węgeil, drewno, miał.
Obserwuj wątek
    • mar_bie Re: Wasze typy piecy co 30.10.06, 13:49
      polecam Zebięc KWKD.. dolne spalanie.. mozna palic wszystkim.. polecam jeszcze
      zainstalowanie dmuchawy i regulatoratora temperatury (steruje pompa i dmuchawą
      ustawiasz sobie jaka chcesz temperature i tylko od czasu do czasu dokładasz do
      pieca w zależności czym palisz) .. ja jestem bardzo zadowolony z tego kotła..
    • Gość: domek Re: Wasze typy piecy co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 20:20
      Up
    • Gość: sid Re: Wasze typy piecy co IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.06, 11:15
      polecam kotłostal, szczególnie miałowce.
      • Gość: ? Re: Wasze typy piecy co IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.06, 12:36
        a ja bym polecił jakiś KOCIOŁ...
        • Gość: michal373 Re: Wasze typy piecy co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 21:08
          Witam,
          Zasada jest taka, ze piec na paliwo stale im ciezszy tym lepiej.
          Ja polecam Logice Cichewicza. Blachy 8mm i 12 lat gwarancji.
          Dolne i gorne spalanie. Spala najgorsze gatunki wegla.
          Wlasnie testuje taki piec. Moja Logica 30KW wazy 410kg.
          Piece Zebca sa lekkie, poniewaz oszczedzaja na blachach. Stad atrakcyjne cenowo.
          Tak na marginesie obecnie dobrym rozwiazaniem jest spalanie owsa
          Wystarczy zasiac 2-3ha owsa i kupic palnik i w domu cieplo.
          Z powazaniem,
          PS Wazny tez jest dobry komin.
          • Gość: Lina Re: Wasze typy piecy co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 22:54
            Jaki jest koszt polecanej Logici ?
            • Gość: michal373 Re: Wasze typy piecy co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 12:53
              Witam,
              Ja za swoj 30-38KW zaplacilem 5,5tys. 20-27KW jest tanszy okolo 1tys. jesli
              palisz mialem to max moc 30KW. Jak weglem to max moc 38KW.
              • Gość: Lina Re: Wasze typy piecy co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 20:32
                Ja mam dom ok. 90 m
                • Gość: tomek Re: Wasze typy piecy co IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 07:15
                  jak masz dom 90 m to spokojnie wystrczy ci z 15 KW .. 30 i 38 to duzzzaaa
                  przesada !!! a co do zebcow to ja tez spotkałem sie z dobra opinia na ich
                  temat...
                  • Gość: anonim Re: Tez tak mysle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 16:50
                    Moj dom ma 160m2 a piec do co 19KW i uwazam ze jest za duzej mocy. Nigdy nie
                    pracowal "cala para" nawet jak bylo -28C. Trzymany na pol gwizdka daje
                    wystarczajaca ilos ciepla. Trudno trafic w 10.
                    • grzegorz.kier Polecam piec na eko-groszek 02.11.06, 19:36
                      Podaje namiary do firmy która sprzedaje kotły grzewcze firmy KOTLAN a także
                      inne produkty tego producenta.
                      Szczególnie polecam "kotły BIO z podajnikiem ślimakowym "-ceny niższe
                      niż u producenta!!!!
                      (Kotły z podajnikiem ślimakowym typu BIO przystosowane są do spalania węgla eko-
                      groszek o granulacji 5-25mm. Stosowanie tego paliwa zapewnia bardzo dobre
                      parametry spalania pod względem czystości spalin oraz znikomą ilość popiołu.
                      Wysoka sprawność cieplna urządzenia, zasobnik paliwa którego pojemność
                      wystarcza na kilka dni pracy kotła, wysoka jakość – sprawia, że kotły BIO są
                      wygodnym, tanim w eksploatacji oraz przyjaznym środowisku naturalnemu źródłem
                      ciepła). Szczegółowe informacje na stronie producenta: www.kotlan.com.pl
                      Kontakt bezposrednio z firma:
                      Tel. 604167297 - Mariusz Zalewski
                      Adres e-mail: m.zalewski.adalserwis@wp.pl
                      Transport bezpłatnie (Warszawa, Ciechanów, Ostrołęka i okolice)
                      • Gość: Lina Re: Polecam piec na eko-groszek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 20:03
                        Ja chciałabym uniezależnić się od jednego materiału opłąowego, bo najpierw jest
                        moda a potem skok cen. Dlatego szukam dobrego ale na węgiel, miał, drewno itp.
          • cola33 Re: Wasze typy piecy co 03.11.06, 20:52
            Kolego Zębiec to w Polsce bardzo wysoka półeczka, lecz Ciechowicz ma też bardzo
            dobrą opinię. I pamiętaj ciężki nie znaczy wcale dobry.
    • Gość: KZ Re: Wasze typy piecy co - różne ogłoszenia IP: 213.192.65.* 03.11.06, 11:15
      www.instalator.pl/Slup/112006/yellow1.html ogłasza się tu wielu dużych,
      poważnych producentów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka