Dodaj do ulubionych

drobny remont :(((

06.11.06, 11:01
ja już zaczynam się na serio wkurzać. kupiłam dom z rynku wtórnego, w całkiem
niezłym stanie, ale potrzebuję to i owo naprawić/ dokończyć. dlaczego żadna,
ale to żadna ekipa nie chce do mnie na drobny remont podjechać??? dlaczego
nikt nie chce wymienić samych frontów w meblach kuchennych??? wiecie, to
zaczyna być śmieszne, że ja mam dzwonić i prosić się o to żeby ktoś łaskawie
kasę zarobił... ekip remontowych obdzwoniłam 3 - umawiali się na oglądanie i
nikt nie raczył przyjść, kuchnie - 2 ekipy i dokładnie to samo... nawet nie
raczą zadzwonić i powiedzieć, że nie przyjdą...

czy może teraz to standard?

pzdr, a
Obserwuj wątek
    • Gość: krzych Re: drobny remont :((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 11:11
      gdzie ten remont miałby sie odbyc?
    • czajnik5 Re: drobny remont :((( 06.11.06, 13:27
      No, to nieładnie, jeśli nie oddzwaniają, że nie przyjadą.

Z drugiej strony, czasy, kiedy wykonawcy się zabijali, gdy zamawiający wyjął 10
      zł chyba minęły. Dla mnie wcale to nie jest śmieszne, lecz normalne. To
      inwestorzy przez całe lata byli śmieszni. Teraz są w szoku i przecierają oczy ze
      zdumienia, kiedy nikt się nie pcha do montażu frontów meblowych w kuchni.

Sam/a sobie zamontuj te fronty. Najprościej i bez łaski. I do nikogo nie ma
      pretensji (poza sobą) w przypadku fuszerki.
      • airlie Re: drobny remont :((( 06.11.06, 14:09
        a remont w wawie.

czajnik, ja bym sobie dużo rzeczy sama zrobiła, gdyby nie fakt, że w 8 miesiącu
        ciąży jestem i wysiłek nie wskazany jest... a czekać pół roku to nie bardzo chcę...

pzdr :)
        • Gość: Jerzy Re: drobny remont :((( IP: 217.17.45.* 06.11.06, 15:12
          Jesli szukasz powaznego fachowca, niedrogiego i naprawde uczciwego, do tego z
          niezbyt odleglymi terminami sprobuj tu: slak3@tlen.pl Wyprobowany przez wielu
          moich znajomych i przeze mnie samego, z czystym sumieniem POLECAM!!
        • jes3 Re: drobny remont :((( 06.11.06, 15:14
          Prawda jest jak zwykle w środku. Że ktoś się umówi i nie przyjedzie to
          chamstwo. Ale też jest tak, że gdybym tylko jeździł na ogladanie, to nie
          zarobibym na chleb. Mam przejechać całe miasto i usłyszeć:"To ja pomyślę, bo
          ten remont, to wie Pan - dopiero na wiosnę...". Zleceniodawcy często robią
          sobie casting z wykonawców, lub robią łaskę, że chcą zapłacić 5 zł/godz - także
          na tym forum.
          Fachowca się nie szanuje,ot robol z brudnymi rękami ...
          • airlie Re: drobny remont :((( 06.11.06, 15:19
            pewnie i masz trochę racji. ale czy ja mam stawać na rzęsach, zaklinać się i
            przysięgać, że ten remont to ja chcę już teraz? poza tym to fachowiec podaje
            swoją cenę, a jeśli nie potrafi podać ceny przez telefon, to ja się z nim
            umawiam na oglądanie i wycenę. no, to chyba logiczne, prawda? no bo jak inaczej?
            • czajnik5 Re: drobny remont :((( 06.11.06, 16:03
              Skoro tak, to zmienia postać rzeczy. Oczywiście, że w Twoim stanie taki wysiłek
              jest niewskazany.
              Szkoda, że nie jestem w W-wie, bo sam bym Ci te fronty zamontował, nawet za
              darmo (w ramach becikowego).
              • airlie Re: drobny remont :((( 06.11.06, 16:07
                :))
                pozdrawiam!
                • aankaa Re: drobny remont :((( 06.11.06, 19:29
                  a tatuś nienarodzonego ma 2 lewe łapki, że nie potrafi odkręcić zawiasów z
                  jednych drzwiczek i do drugich przykręcić ?
    • jarecki_2 Re: drobny remont :((( 06.11.06, 19:40
      Bardzo Cieszy mnie ten post, jeszcze takiego tu nie było. Nie policzę chyba ilu
      inwestorów u których byłem i wykonałem kosztorys, jaki by on nie był, nie
      raczyło się nigdy odezwać i powiedzieć "dziękuję ale Pana oferta jest zbyt
      wysoka" lub "... Panie odpierd.... się Pan z takim kosztorysem". Nawet z tego
      forum robiłem kilka wycen i nie doczekałem się nigdy!! głupiego dziękuję.
      Przykre to, ale pociesza mnie fakt, że w żadnym takim przypadku to nie mnie
      buractwo wychodzi z buciorów.
      Nie piję tutaj do Ciebie, nic do Ciebie nie mam oczywiście, ale zaznaczam
      "problem" i "maniery" inwestorów, którzy nie jednokrotnie później na forach temu
      podobnych wypisują jakiej to oni okropnej ekipy nie mieli itd. i dobrze im tak,
      jak się nauczą szanować innych to dopiero będą mieli prawo żądać szacunku w
      wykonywanych dla nich pracach. Nie można również generalizować, ale "problem" jest.
      Gdyby o mnie chodziło to na pewno bym podjechał jakbym się umówił, jeżdżenie do
      klientów to tak na prawdę moja praca, i czy wydam na paliwo 10 czy 30 zł na
      dojazd i nic z tego nie wyjdzie z takich czy innych względów, to to właśnie jest
      moja praca.
      Ciebie pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję, że wcześniej czy później uda Ci się
      trafić na porządna firmę, która stoi „frontem” do klienta a nie tylko do
      własnego portfela.
      • jes3 Re: drobny remont :((( 06.11.06, 23:21
        Ja także życzę wszystkiego najlepszego! Moje uwagi nie były personanie do
        Ciebie, a raczej dotyczyły problemu.
    • Gość: kl Re: drobny remont :((( IP: *.devs.futuro.pl 09.11.06, 22:51
      Ze mną elektryk umawiał sie aż 3 razy. Dwa razy nie zjawił sie po południu wiec
      zadzwoniłam do niego powiedział, ze wolałby do południa , bo teraz coś mu
      wypadło. Wzięłam urlop w pracy, żeby być rano w domu miał przyjść ok. 9 i też
      się nie zjawił. Zadzwoniłam do niego i opieprzyłam dziada na czym świat stoi.
      Mógł od razu powiedzieć, że sie nie podejmuje roboty, i szukałabym kogos innego.
      A tak minął czas i wstrzymany był dalszy etap remontu. Żeby było weselej przed
      wakacjami naprawiał u mnie gniazdka i wychwalał się jaki to solidny i jak
      szanuje klientów, sam zostawił numer komórki z hasłem: "Proszę dzwonić,jak tylko
      coś będzie trzeba zrobić". Szkoda komentować...
      • czajnik5 Re: drobny remont :((( 10.11.06, 08:42
        Trzeba było mu powiedzieć spieprzaj dziadu.
    • Gość: Marek Re: drobny remont :((( IP: *.aster.pl 15.11.06, 12:17
      Poczytałem sobie te listy i widzę że chyba nadal potrzebujesz ekipy, bo z tych
      listów za wiele nie wynika.
      Jeśli nadal potrzebujesz ekipy napisz co masz konkretnie do zrobienia i gdzie
      na e-mail budmark@o2.pl
      • airlie Re: drobny remont :((( 16.11.06, 09:44
        a dziękuję. jestem umówiona na przyszły weekend - a jeśli się nie uda - chętnie
        z namiarów skorzystam.
        pzdr, A.
    • zielony_listek Re: drobny remont :((( 17.11.06, 11:01
      No to masz pecha strasznego. Skoro nie odwołuja umówionego spotkania, to jest
      zwykły brak kultury.

Wczoraj zamawiałam meble do kuchni w Sulejówku i przyjechal pan z odkręconymi
      drzwiami tez w sprawie wymiany. Ale termin styczniowy podsłuchałam. Jemu sie to
      wydawało dziwne, że 2 miesiące drzwiczki będa robic. OK, byc może to szybka
      robota, ale jak firma ma pozamawiane kuchnie, to przecież tego nie rzuci dla
      tych drzwiczek (decyduje kolejność zgłoszeń, he, he :-). Jak chcesz, to moge Ci
      podac namiary.

Pozdrawiam
      zielony_listek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka