Dodaj do ulubionych

Program budowlany do obliczania powierzchni

02.12.06, 02:49
szukam prostego programu do budowlanki gdzie po podaniu wymiarow pomieszczenia
obliczy mi ile np. kafli na scianach ile wynosi pow podlogi i op wpisaniu ceny
jednego metra obliczy to. nastepnie zsumuje kazde pomieszczenie i poda caly
kosz t wykonczenia.Fajnie by bylo gdyby obliczyl np ilosc gipsu na gladzie,
farby itp. nie szukam plugina do CADa tylko samodzielnego prostego programu
albo arkusza kalkulacyjnego.
Obserwuj wątek
    • Gość: mif Re: Program budowlany do obliczania powierzchni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 07:04
      Zrób io sam w excelu. 15 min. zabawy :)
    • magdajeden Re: Program budowlany do obliczania powierzchni 02.12.06, 12:21
      nie nooo, to już wyższa matematyka przecież ;)takie obliczenie powierzchni ścian
      • marximus Re: Program budowlany do obliczania powierzchni 03.12.06, 02:39
        do obliczenia pow to kartka i kalkulator wystarczy w zupelnosci, a do reszty to
        dobrze przemyslany arkusz kalc.
        Zablysnc nie zablysneliscie
        magdajeden matematyka na poziomie 6klasy no i co z tego. 12345 : 5488 to tez
        szkola podstawowa, i co na codzien dzielisz to na kartce czy uzywasz kalkulatora ???
        Juz przed napisaniem tego posta zrobilem xls ale zeby to bylo to czego
        potrzebuje to nie 15min tylko 2h. I pewnikiem bede musial sobie zrobic taki xls,
        ale po co wywazac drzwi skoro moze juz sa otwarte?
        pzdr
        • jarecki_2 Re: Program budowlany do obliczania powierzchni 03.12.06, 15:12
          Na codzień mądralo to musisz sobie zakupić program do kosztorysowania za około
          1500 - 2000 zł, do tego dokup dodatki cen i materiałów i nie zadawaj debilnych
          pytań. Jak szkoda ci tych kilku tysięcy to zrób sobie w exelu lub weź kartkę i
          długopis a nie obrażasz kogo popadnie leniu.
        • jarecki_2 Re: Program budowlany do obliczania powierzchni 03.12.06, 15:13
          a powierzchnie razem z projektem obliczy Ci Auto Cad, ale to juz kosztuje
          kilkanaście tysięcy.........
          • marximus Re: Program budowlany do obliczania powierzchni 03.12.06, 22:57
            jarecki_2 jarecki_2 jarecki_2
            JESTES DEBIL IDIOTA CYMBLA BALWAN CWOK NIEUK PATAFIAN IGNORANT ANALFABETA TUK
            GLUPEK GNOJEK CHAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            to tak delikatnie poobrazalem zeby ci uswiadomic co to obrazanie i ze nikogo
            wczesniej nieobrazilem, jesli tak to prosze pokaz w ktory miejscu kogosc
            obrazilem, w przciwienstwie do Ciebie, ktory to nazwales mnie madrala leniem i
            sugerowales debilizm. Wiec zalecam powrot do szkoly podstawoej w celu nauki
            czytania i rozumienia tekstu.
            Wracajac do meritum to :
            "a powierzchnie razem z projektem obliczy Ci Auto Cad" wiem doskonale o tym ale
            w pytaniu wyraznie napisalem ze nie chce uzywac tego programu.

"Na codzień mądralo to musisz sobie zakupić program do kosztorysowania za około
            1500 - 2000 zł, do tego dokup dodatki cen i materiałów i nie zadawaj debilnych
            pytań"

tez o tym wiem, piszesz o programach do kosztorysowania, z baza krn'w cen itd
            przykro mi ze braklo Ci czasu doczytac i zrozumiec moje pytanie.Wiem ze sa takie
            progsy i niektore z nich testowalem, ale tam sam podajesz powierzchnie a nie one
            obliczaja na podstawie wymiarow. Zreszta nie chodzi mi o profesjonalne
            kosztorysowanie.
            To tyle na tamet Twojej konstruktywnej pomocy. Na przyszlosc prosze nie spiesz
            sie tak z postami a jak nie masz nic pomocnego w temacie to nie pisz. Bzdurki
            zawsze mozesz popisac na czacie a powyzywac sie to spacer, bieganie polecam.
    • Gość: Tangens Re: Program budowlany do obliczania powierzchni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 19:16
      i jak tam marximus udało Ci sie cos znaleźć ? Też potrzebuję coś podobnego ?
      za podpowiedź będę wdzięczny
      pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka