Dodaj do ulubionych

Czy ktos budowal dom parterowy z plaskim dachem

07.02.07, 17:55
Prosze podpowiedzcie. Mam taki projekt z Muratora - nie mogle wkleic linka bo Muartor wycofal sie z tego projektu bo nie bylo chetnych ale moge kupic od architekta bezposrednio. To jest dom parterowy z plaskim dachem z tzw nowoczesnych. ma 144mkw. Poradzcie czy budowa takiego domu jest wiele tansza ze wzgledu na ten plaski dach? A wogole co sadzicie o takich domach z plaskim dachem? Mieszka ktos w takim? moze wyslijcie jakies ciekawe linki projektow , wlasnie takich domow nowoczesnych. Ten projekt z Muratora nazywa sie Przestrzenny. Szkoda ze zdjecia nie moge wkleic. Linka tez nie bo z Muratora juz to wycofali :(
Obserwuj wątek
    • Gość: gość22 Re: Czy ktos budowal dom parterowy z plaskim dac IP: *.magma-net.pl 07.02.07, 20:53
      ogladałem kiedyś budowę domu w Angli z częściowo płaskim dachem,był to tzw dach
      odwrócony czyli ocieplenie,izolacja i na izolacji warstwa drobnych kamieni
      aby uchronić warstwę izolacyjną przed działaniem warunków atmosferycznych,
      dach wykonywała firma niemiecka zze względu na doświadczenie i fachowość
      było dobrze do pierwszego deszczu po deszczu połowa domu była zalana,
      wykonanie dachu płaskiego musi być idealne
    • tomdyr Re: Czy ktos budowal dom parterowy z plaskim dac 07.02.07, 21:51
      Tak budowałem już tak zwane dachy odwrócone dokładnie 6 obiektów przemysłowych
      oraz 2 mniejsze biurowe bardzo nowoczesna technologia cena porównywalna do
      tradycyjnych bardzo bardzo dobrze funkcjonują Ja wykonywałem w 2 systemach
      VEDAG oraz BAUDER mają strony internetowe
      • Gość: chwilowo płaskie dachy IP: *.cable.tmark.pl 07.02.07, 22:24
        witam
        Kilka domów, parterowych, z płaskim dachem:

www.bluffton.edu/~sullivanm/spain/barcelona/mies/pavilion.html
        www.farnsworthhousefriends.org/gallery/pages/exterior2.htm
        www.angelo.edu/faculty/rprestia/1301/images/IN237InSt.jpg
        Zbudowane w zamierzchłej przeszłości, funkcjonują do dziś.
        pozdrowienia
        • katarzynaizabela Re: płaskie dachy 22.07.14, 22:55
          Ja budowałam... i mieszkam w nim od miesiąca:)Było już kilka burz i nie zalewa mi domu. Koszt budowy ok. 300 tys.Powierzchnia zabudowy 218m2 .
          • daciorek Re: płaskie dachy 18.08.14, 11:15
            Tak, ja dzięki firmie Bauder ( możesz się zapoznać z ich ofertą na www.bauder.pl/ ) pomogli mi wyborze systemu hydroizolacyjnego dla dachu płaskiego, przykre doświadczenia moich znajomych przekonały mnie do tego, ze na takich materiałach nie ma co oszczędzać.
            • mysliciel662 Re: płaskie dachy 23.08.17, 18:54
              Co z izolacją w takich domach? Czym ją mocować? Tutaj eu-eu.eu/co-wiesz-o-zamocowaniach-jakie-znasz-zamocowania/ są opisane tuleje, ktoś ich używał?
              • erzecznikknauftherm Re: płaskie dachy 08.09.17, 15:37
                Witam, nie zaleca się mocowania materiału w postaci płyt styropianowych do podłoża za pomocą łączników mechanicznych, gdyż powoduje to przerwanie izolacji termicznej. W tradycyjnym układzie dachu płaskiego płyty styropianowe należy ułożyć na paroizolacji, a następnie przykryć folią i wylewką, zaś w przypadku dachu odwróconego na styropianie układa się warstwę balastową, w postaci keramzytu czy płyt chodnikowych. Schemat warstw można zobaczyć w naszym wizualizerze w zakładce dach pod adresem: www.knauf-industries.pl/program,showroom,styropiany-zastosowania.html
                • antoni436 Re: płaskie dachy 02.11.17, 12:13
                  Można zasięgnąć informacji w BTH Import Stal odnośnie materiałów, mają tam najwyższej jakości surowce ze stali nierdzewnej, korzystałem z ich usług podczas zadaszenia dachu dwuspadowego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka