Dodaj do ulubionych

oprawki halogenowe w szafce

13.02.07, 11:51
Nad lustrem w łazience mam szafkę. Chcę w jej dnie wyciąć otwory i zamocować w
nich oprawy halogenowe. Jaka powinna być minimalna odległość od góry oprawki
do wiszącej nad nią półki (na której można coś będzie postawić, bo jak
rozumiem na dolnej półce - tej z oprawami nic nie postawię). A może jakieś
inne rozwiązanie ktoś zaproponuje.
Obserwuj wątek
    • jarecki_2 Re: oprawki halogenowe w szafce 13.02.07, 12:44
      Oczywiście że postawisz.
      Są dostępne lampki, zasilane na 12v, halogeny, które są tak zbudowane, że
      mieszczą się z całą oprawką w grubości półki czy dna szafki. Kłopot polega na
      tym, że ja widziałem to w gotowym meblu. Oprawa i żarówka były super cienkie,
      oprawa była jednocześnie izolatorem cieplnym dla żarówki. Znaczy można.
      Można również zastosować oprawki wiszące pod półką czy dnem szafki, spokojnie
      dostępne w supermarketach, czy oprawki dokręcane do szafki.
      Każde z tych rozwiązań nie ogranicza możliwości użytkowania półki do której
      zamocujesz światła.
      Można również posłużyć się świetlówką, ta ma również swoją oprawę i można ją
      mocować w dowolnym miejscu, dostępne w kilku rozmiarach, kolorach i wzorach.
      Sporo możliwości.
      • Gość: Kazik Re: oprawki halogenowe w szafce IP: 212.33.72.* 14.02.07, 11:17
        Dziekuje za wszystkie odpowiedzi.
        Na wszelki wypadek nie będę kupował kobiecie stringów z okazji Walentynek (kremu
        też nie).
        • Gość: Kazik Re: oprawki halogenowe w szafce IP: 212.33.72.* 14.02.07, 11:18
          Ops. Odpowiedz poszla pod post pana Jareckiego, a miala pod glowny. Tym niemniej
          jeszcze raz dziekuje za zainteresowanie sie tematem.
    • Gość: cromwell Re: oprawki halogenowe w szafce IP: *.48.jawnet.pl 13.02.07, 17:00
      daj sobie spokoj
      kobita kupi sobie za 4 stowy krem na noc
      za 3 stowy krem pod oczy
      i inne cudenka
      a ty jej to podgrzejesz i zamienisz w breje
      mysle ze udusi cie stringami;)

pzdr.
    • Gość: Aga Re: oprawki halogenowe w szafce IP: 212.180.146.* 13.02.07, 20:51
      Mozesz spokojnie wbudowac takie plaskie oprawy halogenowe do mebli - te meblowe
      maja taka konstrukcje, ze cieplo nie jest emitowane do plyty ale w dol.

www.krulen.meble.pl/pl/26,126/126/strona2,0,0/meble1896.html
      www.meble.pl/galeria_kf.php?idproduc=1896&idp=22282&kid=126&z=0&lang=pl&galeria=0
      www.meble.pl/galeria_kf.php?idproduc=1896&idp=22284&kid=126&z=0&lang=pl&galeria=0
      www.hera-online.de/index_uk.php - tu podaja, ze minimalna odleglosc od
      oswietlanej powierzchni to 0,1 m.
      www.krulen.com.pl/meblowe-arf.htm
      albo diody
      www.meble.pl/galeria_kf.php?idproduc=1896&idp=4610&kid=126&z=0&lang=pl&galeria=0
      www.krulen.com.pl/meblowe-led-eye.htm
      albo świetlówki
      www.krulen.com.pl/meblowe-kll78.htm
      wybor jest ogromny.

• Gość: Anna Re: oprawki halogenowe w szafce IP: *.tkdami.net 14.02.07, 01:32
        Wlasnie mam takie oprawki zainstalowane w "dnie "szafki na zewnatrz/wewnatrz
        szafki niema sladu ciecia/.Niestety nie sprawdzaja sie .Jesli pala sie dluzszy
        czas w szafce wszystkie produkty sa wyczuwalnie dosc cieple,nawet na trzecim
        poziomie od dolu.Nalezaloby tam przechowywac tylko przedmioty tego typu jak
        szklanki ,kubki itp.Zadnych artykulow zywnosciowych ,ktorym szkodzi cieplo.
        • jarecki_2 Re: oprawki halogenowe w szafce 14.02.07, 13:46
          Akurat chodzi o łazienkę......... ciepłym kremikiem rano i podgrzanym wieczorem,
          cieplutka pasta do zębów, podgrzane szczoteczki, ciepłe nitki dentystyczne,
          cieplutkie waciki.......... sama rozkosz. To leprze niż ogrzewanie podłogowe, hehe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka