Dodaj do ulubionych

Poradnik poszukiwacza działki

17.02.07, 00:21
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: bromba Poradnik poszukiwacza działki IP: *.chello.pl 17.02.07, 18:21
      Właśnie kupiłem działkę pod Warszawą. Udało sie kupic udealnie położoną oczym
      nawet nie wiedziałem :)
    • joasia31 Czy jest jakieś wyjście? 23.02.07, 20:12
      Odziedziczyłam działkę po babci, która dawno temu pozwoliła swojemu sąsiadowi na
      wybudowanie przy samej granicy budynków gospodarczych. W tej chwili budynki te
      są w strasznym stanie i deska po desce spadają na moją stronę. Czy w takiej
      sytuacji mogę wystąpić o rozebranie tych budynków. Może ktoś z forumowiczów
      spotkał się z taką sytuacją i doradzi mi co mam zrobić.
      • Gość: paul Re: Czy jest jakieś wyjście? IP: *.ghnet.pl 10.05.07, 10:15
        Witam. Twoja babcia zgodziła się na zabudowę w granicy działki a nie na ruinę z
        której odpadają deski na Twoją posesję. Pogadaj z sąsiadem, żeby coś z tym
        zrobił, jeśli oleje sprawę to wystąp o unieważnienie zezwolenia do urzędu. Jak
        sąsiad nic z tym nie zrobi to będzie musiał swoją super budowlę przenieść o 3
        lub 4 metry od granicy działki. W jego interesie będzie zrobić remont zamiast
        rozbiórki.
    • Gość: m250 badania geologiczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.07, 18:32
      Chciałabym zwrócić uwagę na bardzo ważną kwestię, która własciwie nie została
      poruszona w powyższym artykule. Wspomiane jest tylko, że w przypadku wyboru czy
      decyzji o kupnie działki należy zwrócić uwagę na wody gruntowe i grunt -
      oczywiście zgadzam sie z tym, ale w jaki sposób to sprawdzić bez wcześniejszych
      BADAŃ GEOLOGICZNYCH??? GEOLOG może stwierdzić czy opłaca się kupić daną działkę
      i czy grunt "nadaje się" pod budowę domu, ewentualnie geolog podpowie i napisze
      zalecenia, co należy wykonać, jak przystosować podłoże pod budowę domu. Także ,
      jak wiadomo , zakup kota w worku jest nieopłacalny ,także w przypadku działki
      • Gość: globa Re: badania geologiczne IP: 31.216.63.* 01.10.13, 23:43
        Masz racje
        zapraszam do zapoznania się z naszą ofertą i kontaktu z nami pomożemy
        www.globalgeologia.pl
        • Gość: Ninu Re: badania geologiczne IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.04.14, 13:18
          ja mogę polecić usługi www.geotest.biz.pl/ - miałam okazję współpracować z tą firmą i powiem, że bardzo sobie cenie ja, bo wszystko zostało przeprowadzone sprawnie i w atrakcyjnej cenie
          • Gość: Armada Re: badania geologiczne IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.05.14, 23:08
            Kurcze, ja się faktycznie przekonałam na własnej skórze jak to jest z tym geologiem czy tam geotechnikem, jak go zwał. I lepiej zdecydowanie zamówić go przed zakupem działki. Bo po to już jest troche za poźno niestety. Generalnie wtopiłam kupę kasy bez sensu :(
            • Gość: Misiajja Re: badania geologiczne IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.06.14, 12:49
              Dokładnie tak jak mówisz, TRZEBA koniecznie zgłaszać się po primo do geologa i potem zaczynać prace, bo potem może się okazać, ze i burzyć trzeba...jak chcesz, łap kontakt, mi bardzo szybko i sprawnie wsyztko wykonali a teraz studnię robią: www.geotest.biz.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka