18.02.07, 22:23
Mam taki pomysł niedługo będę zmuszony postawić pom. magazynowe o wym 8m na 6m
i wys ok.2,5m zrobiłem rozeznanie i np: koszt blaszaka to 9000 + Vat niestet jest to dla mnie sporo kasy dopiero rozkręcam biznes i kuzyn podsunoł mi pomysł postawienia ścian z ogrodzeń betonowych (ażurowe) koszt max 2500zł i konstrukcje dachu z kątowników i blachy koszt 2500zł z blachą tyle że nie wiem czy słupy z takiego ogrodzenia wytrzymają bo to na nich będzie spoczywał cały ciężar dachu i śniegu. Podobno już takie budynki stoją. Dodam że na budowę na fundamencie nie dostanę pozwolenia (ziemia rolna)
Obserwuj wątek
    • Gość: mif Re: Magazyn? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 22:47
      > dachu z kątowników i blachy koszt 2500zł z blachą tyle że nie wiem czy słupy z
      > takiego ogrodzenia wytrzymają bo to na nich będzie spoczywał cały ciężar dachu

A słupy energetyczne lub telefoniczne? Dużo ostatnio polega wymianie :)
    • jarecki_2 Re: Magazyn? 19.02.07, 10:59
      Rozejrzyj się w okolicy lub najbliższym mieście gdzie w dzielnicach fabrycznych
      rozbierają hale magazynowe. Koszt to praktycznie transport i pokrycie dachu,
      można wyszukać sporo takich elementów na spory magazyn. Równie dobrze możesz
      wykonać konstrukcję stalową magazynu z materiałów dostępnych w hurtowniach
      stali, ściany wykonać z blachy, podobnie z dachem i gotowe.
    • matematyczka72 Re: Magazyn? 27.03.18, 09:27
      Jeśli szukacie wyposażenia dla swoich magazynów, polecam regały wrocław.
    • beton44 Re: Magazyn? 11.04.18, 23:09
      Ale autor wątku już 11 lat temu ostatecznie postawił garaż - blaszaka,kilka lat później biznes zbankrutował i teraz trzyma w blaszaku stare meble...
      Do tego twoje specjalisty mu niepotrzebne ???
    • aleandra7 Re: Magazyn? 22.12.18, 23:06
      Może warto zaopatrzyć się w farby do magazynów, do kontaktów z żywnością? farbyspecjalistyczne.pl/kategoria-produktu/przemysl-rolno-spozywczy/
    • munisa_luka Re: Magazyn? 02.01.19, 06:47
      Wypadałoby się też poduczyć języka polskiego, skoro już się firmę prowadzi, to trzeba sobą jakiś poziom reprezentować jednak. a jak chcesz iść tanio po kosztach, to wynik może być różny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka