Gość: Damian IP: 217.96.94.* 29.04.03, 10:10 Czy możecie mi podpowiedzieć co się odlicza a co nie, na co brać faktury? Pozdrawiam Damian Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: roll Re: Ulga remontowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.03, 15:36 Gość portalu: Damian napisał(a): > Czy możecie mi podpowiedzieć co się odlicza a co nie, na co brać faktury? > > Pozdrawiam > Damian Faktury bierz na te rzeczy (materiały) które na stałe "wkomponujesz" w mieszkanie. Odpadają wszelkie narzędznie czy też sprzęt AGD. Częsty błąd to odliczenie sprzętu wstwianego do kuchni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zielony Re: Ulga remontowa IP: *.stansat.pl / 10.1.4.* 29.04.03, 23:07 Gość portalu: roll napisał(a): > czasami uda sie "stałą" zabudowę AGD upchnąć. Kuchnia elektryczna do zabudowy przeszła bez szmeru ;-) pozdrawiam Zielony osiedle-floriana.w.interia.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Ulga remontowa IP: 217.96.94.* 30.04.03, 07:45 Dzięki za radę Czy jeśli na Fakturze są np. farby i pędzle to moę podliczyć koszt farby i to odpisać a pędzli nie ruszać choć to jedna faktura? Jeśli chodzi o AGD to wiem że Kuchnię gazową można odliczać tylko że ja kupuję sprzęt do zabudowy, odliczam samą płytę czy razem z piekarnikiem Pozdrawiam Damian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Efik Re: Ulga remontowa IP: *.mech.pk.edu.pl 30.04.03, 08:59 Mozesz odliczyc i plyte gazowa i elektryczną i piekarnik oraz szafke w która jest wbudowany. Podobnie ze zlewem i bateria i szfka pod zlew. Mozna odliczyc tez okap ale tylko jesli jest podlaczony do wentylacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Ulga remontowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.03, 12:29 A mnie powiedzieli, że szafki pod piekarnik nie można odliczyć. Gość portalu: Efik napisał(a): > Mozesz odliczyc i plyte gazowa i elektryczną i piekarnik oraz szafke w która > jest wbudowany. Podobnie ze zlewem i bateria i szfka pod zlew. > Mozna odliczyc tez okap ale tylko jesli jest podlaczony do wentylacji. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Efik Re: Ulga remontowa IP: *.mech.pk.edu.pl 30.04.03, 14:16 A mnie Pani w US sama o tym powiedziała, bo mnie to nawet do głowy nie przyszło, tylko na fakturze za meble musiała byc wyszczególniona pozycja - szafka pod zabudowę kuchenki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Ulga remontowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.03, 15:29 A jaki to urząd, czy w Warszawie? Dzwoniłam do 2 i powiedziano mi, że nie. A czy komuś też udało się odliczyć? Gość portalu: Efik napisał(a): > A mnie Pani w US sama o tym powiedziała, bo mnie to nawet do głowy nie > przyszło, tylko na fakturze za meble musiała byc wyszczególniona pozycja - > szafka pod zabudowę kuchenki. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roll Re: Ulga remontowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.03, 10:16 Gość portalu: Damian napisał(a): > Dzięki za radę > Czy jeśli na Fakturze są np. farby i pędzle to moę podliczyć koszt farby i to > odpisać a pędzli nie ruszać choć to jedna faktura? Jest dokładnie tak jak piszesz!! pozdr. Roll Jeśli chodzi o AGD to wiem > że Kuchnię gazową można odliczać tylko że ja kupuję sprzęt do zabudowy, > odliczam samą płytę czy razem z piekarnikiem > > Pozdrawiam > Damian Odpowiedz Link Zgłoś