Dodaj do ulubionych

Podłoga OSB czy dobrze!!!

13.03.07, 12:33
wiitam wlasnie wyłozyłem poddasz uzytkowe w domu płyta osb 18 posadzkowa na wpusty i wypust powierzchnie około 90 metrow na wiekszej czesci mam zamiar polozyc panele około 70 metrow a reszt kafelki , mam pytanie czy taka podłoga strczy czy jescze cos powinienem dodac słyszlaem ze warto przed panelem podac hdf cieniutki ,, mam nadziej e ze plyta osb sama strczy ??? jak myslicie
Obserwuj wątek
    • Gość: miastus Re: Podłoga OSB czy dobrze!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 12:44
      wystarczy o ile jest dobrze polozona, tzn rowna i sie nie ugina
      • hajduk82 Re: Podłoga OSB czy dobrze!!! 13.03.07, 12:47
        Gość portalu: miastus napisał(a):

> wystarczy o ile jest dobrze polozona, tzn rowna i sie nie ugina

no dzis widze ze miejscami m przy laczeniach musialem jakis bla popełnic bo mam 2, 3 miesca w ktory sie lekko ugina jak myslisz jak rozwiazac ten problem
        • Gość: miastus Re: Podłoga OSB czy dobrze!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 14:31
          jezeli to nie problem najlepiej bo najpewniej byloby zdjac plyte i cos podlozyc w te miejsca, nalezy to zrobic jak nastranniej zeby pozniej uniknac wiekszych klopotow
    • Gość: wienna Re: Podłoga OSB czy dobrze!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 20:55
      Połóż drugą warstwę płyty i połącz za pomocą kleju oraz wkrętów.

--------------------
      BAZA DORADZTWA BUDOWLANEGO BDB
      www.bdb.com.pl
      • Gość: hajduk Re: Podłoga OSB czy dobrze!!! IP: *.icpnet.pl 13.03.07, 21:11
        hmmm tzn znowu osb18 czy tym cieniutkim hdf i dlaczego w sumie
        • Gość: miastus Re: Podłoga OSB czy dobrze!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 21:22
          a jasne, wywal jeszcze raz tyle kasy a pozniej bedziesz sie martwil co zrobic z progami
        • pyot Re: Podłoga OSB czy dobrze!!! 13.03.07, 21:48

>>Połóż drugą warstwę płyty i połącz za pomocą kleju oraz wkrętów.<<

??
          _______
          Hajduk...
          Zgaduję,że osb leżą na legarach...,łączenia płyt powinny znajdować się właśnie
          na legerach,jeżeli nie,zdemontuj i wzmocnij (dodaj)jak ktoś to słucznie Ci
          zasugerował.
          Pod 1,8 rozstaw kantóweczek jednakże można by nieco zawężyć...

Pozdrawiam,pyot.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka