Dodaj do ulubionych

malowanie elewacji domu

26.06.07, 22:35
napiszcie o godnych/ niegodnych polecenia farbach do malowania elewacji
(interesuje mnie kolorystyka o małym nasyceniu koloru)
Obserwuj wątek
    • jarecki_2 Re: malowanie elewacji domu 26.06.07, 23:33
      Nie spotkałem się z farbą elewacyjną kompletnie złą. Można więc wysnuć wniosek,
      że wszystkie lub większość to dobre farby (przynajmniej z tych o które się
      otarłem). Oparł bym się na znanej marce a paleta barw jest dostępna w dowolnym
      punkcie sprzedaży.
      • Gość: candle Re: malowanie elewacji domu IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.14, 18:58
        Jeśli nie chcesz wydać specjalnie wydawać kasy to kup śnieżkę. Jest porządna i da sobie radę z różnymi warunkami atmosferycznymi, tylko nie zapomnij o sezonowaniu, bo to ważne.
    • masertiger Re: malowanie elewacji domu 02.07.13, 15:01
      Ja maluje farbami z asortymentu Mrówki: sklepmrowka.pl/katalog/farby-lakiery-tapety-0
    • masertiger Re: malowanie elewacji domu 02.07.13, 15:02
      Ja maluje farbami z asortymentu Mrówki: sklepmrowka.pl/katalog/farby-lakiery-tapety-0
      • grzenia87 Re: malowanie elewacji domu 05.07.13, 22:31
        Witam:) Mogę się podczepic pod temat?:)
        Chodzi mi o puc. A dokładnie tynk fasadowy baranek 1.5mm silikonowy z greinplastu. Mam dylemat odnośnie koloru. Mam 3 typy. Nr 3930; 4020 i 4030. Najbardziej podoba nam się ten trzeci, ale znalazłam w necie program do malowania elewacji i tam ten sam numer wygląda zupełnie inaczej! Czy ktos z Was ma doświadczenie z tymi tynkami? Kolory sa takie jak we wzornikach? Wychodza przeważnie ciemniej czy jaśniej? Nie wiem czemu teraz ufać. Wzornikowi czy programowi w necie:( Możecie coś podpowiedzieć w miare możliwości?? Z góry dziękuje:)
        • Gość: andrzejek_nowy Re: malowanie elewacji domu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.07.14, 09:37
          Ja właśnie jestem po malowaniu domu. Przyznam się, że to spora inwestycja jest. Wynajem rusztowań z www.euro-rusztowania.pl, farba tikkurila, no i ekipa, bo ja niestety nie mam ręki do prac remontowych. Odnośnie kolorystyki – żółć, ale nie taka kanarkowa, inny odcień. Pozdrawiam wszystkich budujących się!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka