Dodaj do ulubionych

_______Wanna z hydromasażem - montaż i użytkowanie

19.07.07, 17:25
Planuję na dniach remont łazienki. Mój mężczyzna uparł się, że chce mieć
koniecznie wannę z hydromasażem. System hydromasażu - WODNY
Oczywiście w dzisiejszych czasach, wybór takich wanien jest obfity.

Jednak chciałabym zapytać, jak wygląda użytkowanie takiej wanny?
Prosiłabym, by wypowiedziały się osoby, które już miały z tym do czynienia :)
Czy stoi coś na przeszkodzie, jeśli ma się piecyk gazowy ?
Pozdrawiam i dzięki za wszystko :-)
Obserwuj wątek
    • jarecki_2 Re: _______Wanna z hydromasażem - montaż i użytko 19.07.07, 18:18
      Wanna koniecznie z systemem czyszczenia układu i zintegrowanym zbiornikiem na
      płyn czyszczący i odkamieniający układ rurek. Inaczej bez regularnego
      odkamieniania układ szlak trafi bardzo szybko.
      Użytkowanie wanny wygląda jak użytkowanie każdej innej wanny plus dodatkowe
      funkcje hydromasażu. Piecyk gazowy nie przeszkadza, gaz podgrzewa wodę, która
      leje się do wanny dokładnie tak sama jak podgrzana w inny sposób, należy
      przygotować się na zwiększone zużycie wody i gazu. Ilość wody w wannie potrzebna
      do tego żeby wszystko działało jest określona i może być większa niż do tej
      pory zużywana w zwykłej wannie.
    • tou Re: _______Wanna z hydromasażem - montaż i użytko 19.07.07, 19:19
      A czy zabudowanie takiej wanny wymaga dużo miejsca?
      Zaraz obok wanny jest kompakt WC, a jego już nie ma gdzie przesunąć.
      Mam nadzieje, że owa wanna się jakoś zmieści

A po drugie, to czy taka wanna jest głośna?
      • jarecki_2 Re: _______Wanna z hydromasażem - montaż i użytko 19.07.07, 20:03
        Zabudowa wanny to to samo co wanna tak na prawdę, w sensie wymiarów. Wanny z
        hydromasażem mają swoje własne "fronty" i polecałbym takie oryginalne obudowy
        wykorzystywać ze względów dostępu do mechanizmu wanny. Oczywiście znam wanny
        zabudowane płytą GK i płytkami ale kłopot polega na tym, że w takiej wannie
        zwykła rewizja nie wystarczy w wypadku awarii.
        Radziłby również udać się do sklepu i zobaczyć taką wannę, to Ci wiele wyjaśni i
        odpowie na wiele pytań.
        Są również sklepy w których można sobie taką wannę przykładową uruchomić i
        posłuchać czy głośno, jak dla Ciebie, pracuje.
        Najpierw ustal co chcesz mieć, jaką wannę, oglądając co możesz kupić a potem
        zastanawiaj się nad innymi kwestiami.
        • tou Re: _______Wanna z hydromasażem - montaż i użytko 19.07.07, 20:21
          Maksymalne wymiary wanny już znam. Tylko nie chcę, żeby było tak, że zabudowa
          wanny będzie się prawie że stykać z kompaktem WC.
          Wiem, że można zabudować wannę tak, żeby w razie jakiejś awarii móc ściągnąć
          całą zabudowę. Po prostu jest ona ruchoma, a nie na stałe.
          • jarecki_2 Re: _______Wanna z hydromasażem - montaż i użytko 19.07.07, 20:35
            Zweryfikuj wymiary w łazience z wymiarami wanien.
            Oczywiście, że można wykonać całkowicie demontowalną obudowę wanny z płyt GK,
            płyt OSB i co tam sobie wymyślisz, tylko po co? Akurat przy wannie z
            hydromasażem lepsza jest jej oryginalna obudowa, moim zdaniem, zresztą zrobisz
            jak chcesz, ja z wami mieszkał nie będę. Idź do sklepu, zobacz wanny......
            • tou Re: _______Wanna z hydromasażem - montaż i użytko 19.07.07, 20:45
              A jak wygląda oryginalna obudowa wanny?
              Bo sama wanna to ma rury i całą instalację na zewnątrz. Trzeba to jakoś obudować
              i wyciszyć pompę.
              • Gość: Sas Re: _______Wanna z hydromasażem - montaż i użytko IP: *.net81.citysat.com.pl 19.07.07, 21:07
                Mam u siebie w domu taka wanne od pięciu lat. Uzywana jest sporadycznie ,
                wszyscy kompiemy sie pod prysznicem . Wanna obudowana i wykafelkowana jest na
                płetach WEDI . Sato płyty gardzo kekki i bardzi trwałe. W razie awari/
                odpukac / wyciagamy cały przod zabudowy i do dzieła. Bajer fajny , ale gdyby
                drugi raz miał sie zdecydować to czy ja wiem . Suma sumarum kosztowało nas to
                ok 12 tys. a prysznic za 2 tys i tak lepszy . Sas
              • jarecki_2 Re: _______Wanna z hydromasażem - montaż i użytko 19.07.07, 21:26
                Sklep.
                • tou Re: _______Wanna z hydromasażem - montaż i użytko 20.07.07, 10:08
                  Naczytałam się już sporo o wannach
                  Może mi teraz ktoś napisać, jakie są największe WADY, wanny z hydromasażem
                  I na co zwracać uwagę przy zakupie (wygląd, dane techniczne)
                  • Gość: Sas Re: _______Wanna z hydromasażem - montaż i użytko IP: *.net81.citysat.com.pl 20.07.07, 13:15
                    Wanny poszczegolnych firm sa bardzo do siebie podobne. Moim zdaniem kupujac
                    tak drogi sprzęt powinno sie zwracać uwagę jak dlugim okresem gwarancyjnym
                    objęty jest dany produkt. Sas
                    • tou Re: _______Wanna z hydromasażem - montaż i użytko 20.07.07, 13:59
                      A może ktoś się orientuje na jak długo wystarcza taka wanna? To znaczy po jakim
                      czasie nadaje się ona do wymiany? Bo wiadomo, że nic nie trwa wiecznie :]
    • Gość: gosc Re: _______Wanna z hydromasażem - montaż i użytko IP: *.tktelekom.pl 20.07.07, 20:18
      Zadzwon do Wassermana, on o wannach z hydromasazem wie wszystko.
      • mlagodna Powiem szczerze 23.07.07, 00:42
        Wanny z hydromasażem wodnym mnie brzydzą - co w tych dyszach siedzi - jak się
        ich nie wyczyści - wolę nie myśleć...
        Z resztą - znajomi mają i więcej z tym zachodu niż przyjemności :)
        Zapytaj męża czy on będzie miał wyłączność na czyszczenie i uzupełnianie płynów
        czyszczących itp. :) Jak tak - to co innego :D
        I tak używana będzie - jak w większości - raz na "ruski rok" czyli parę razy w
        roku :) Zbędny, drogi bajer.
        pozdro
        • Gość: Sas Re: do mlagoda IP: *.net81.citysat.com.pl 23.07.07, 11:47
          Mnie tez brzydzi niespłukany sedes , brudny zlew czy lepiaca podłoga. Jezeli
          znajomym uczymywanie czystości sprawie dużo zachodu to ....gratuluję
          znajomych . Wanny z hudromasazem posiadaja automatyczny system oczyszczanie i
          dezynfekcji . Wystarczy wlać setkę odpowiedniego środka do wody i po ZACHODZIE.
          I jeszcze - co dla jednych jest niebotycznie drogie dla innych moze byc
          nieodczówalnym wydatkiem . Sas
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka