Dodaj do ulubionych

pralki - wybor firmy

IP: *.menos.org 13.07.03, 00:03
prosze szanownych forumowiczow o opinie jakiej firmy pralki sa godne polecenia
trwalosc jakosc itp
bardzo dziekuje za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • Gość: misso Re: pralki - wybor firmy IP: *.acn.waw.pl 13.07.03, 08:31
      Mamy Whirlpoola AWT2050, taką otwieraną z góry i nie narzekamy. Na początku
      było trochę problemów, bo coś nie tak podawała wodę, ale dzielnie serwisowali,
      w końcu coś wymienili i już jest OK jakieś dwa lata (odpukać!). Przyznam
      jednak, że to otwieranie od góry ma swoje minusy: ten podajnik do proszku i
      płynów na klapie wymaga bardzo silnego strumienia wody, bo inaczej może się na
      przykład nie cały proszek wypłukać. Poza tym trudno to czyścić. Niby sie odpina
      i można wsadzić do wanny i przepłukać, ale te otwory są tak małe, że nawet
      szczotki do butelek tam nie włożysz... W praniu to nie przeszkadza, ale jak się
      otwiera pralkę to nie wygląda zbyt estetycznie.
      • zayzayer Re: pralki - wybor firmy 13.07.03, 15:23
        A kto Ci karze tam sypać ?
        Najlepsza metoda to bezpośrednio na zamknięty bęben.

zayzayer
        • Gość: misso Re: pralki - wybor firmy IP: *.ms.com 15.07.03, 10:56
          No ale co, wszystko na raz? Proszek może tak, ale i płyn? A to właśnie to na
          płyn brudzi się najbardziej.
          • busstop Re: pralki - wybor firmy 15.07.03, 15:19
            Od ponad dwóch lat mam Siemensa (wsad od przodu, 40cm gł, 1000 obr/min). Często
            uzywana nie wykazuje śladów najmniejszego zużycia. Polecam, bo pralka jest
            skomplikowanym urządzeniem (nie to co lodówka, kuchenka czy okap). Tu warto
            zainwestować w solidny produkt.

• Gość: Krzysior Re: pralki - wybor firmy IP: 217.17.46.* 16.07.03, 15:15
      My z zona 2 lata temu kupilismy ARDO, 1000 obrotow, na 5 kg wsadu 40 cm szeroka
      (mala lazienka), czesto pierzemy (2 maluchow) i nic zlego nie mozemy
      powiedziec, polecam
    • sawiano Re: pralki - wybor firmy 22.07.03, 10:37
      ja zakupiłem whirlpoola awt 5177 (ładowana od góry) jestem bardzo zadowolony-
      no moze oprócz jakiejs malutkiej wady ktora powoduje ze cos mi cieknie - ale u
      mnie podobnie jak u misso fachowcy walcza i jak na razie zaczyna to przynosic
      efekty. Tyle tylko ze u mnie to ciekniecie( ktore moze cie przerazic ) nie
      wynika najprawdopodobniej z winy samego urzadzenia -ale jak pisal ktos inny w
      tej dyskusji z winy slabego cisnienia wody. Sam nie wiem jak to mozliwe ale
      podbono tak moze byc :)))
      • Gość: k Re: pralki - wybor firmy IP: *.se.com.pl / 10.0.11.* 25.07.03, 08:43
        Ja mam od 5 lat pralkę firmy ARISTON i jest jeszcze na gwaracji !!
        Piorę dużo ( 2 dzieci i 4 dorosłych ). Jest solidna i nie ciągnie za dużo
        energii, ma b. prostą obsługę włącznik i pokrętło wyboru tkaniny. Kosztowała
        ponad 3000 zł. Polecam
    • Gość: mac1 Re: pralki - wybor firmy IP: 213.77.33.* 25.07.03, 09:05
      Gość portalu: marksus napisał(a):

> prosze szanownych forumowiczow o opinie jakiej firmy pralki sa godne
      polecenia
      > trwalosc jakosc itp
      > bardzo dziekuje za odpowiedzi

Ja kupiłem Whirpoola AWT 5088 (800 obrotów) za 1200 zł, w euro agd 1499 ?. Wsad
      z góry. To mój drugi Whirpool. Porzednia poszła do ludzi i chodzi bezawaryjnie
      już 6 lat. Pzdr.
    • Gość: JK Re: pralki - wybor firmy IP: *.acn.pl 25.07.03, 09:57
      Mam Zanussi ładowaną od góry 45 cm od 7 lat i działa bezawaryjnie od początku.
    • Gość: gabriel Re: pralki - wybor firmy IP: *.ipt.aol.com 25.07.03, 20:31
      Hallo,
      osobiscie nie znam lepszych pralek od tych jakie produkoje firma Miele
      (www.miele.pl/).Niestety, jakosc ma swoja cene.Pod wzgledem starannosci
      wykonania, techniki i niezawodnosci (np agregaty tej firmy sa emaliowane,drzwi
      sa ze szkla,itd)zadna inna firma nie dorownuje Miele.(moja kupilem w 1986 roku
      ,juz wtedy wirowala pranie z predkoscia 1200 obr/min, do dzisiaj nie bylo
      zadnej usterki,a dzieku emalii wyglada do tego jak nowa.

Pozdrawiam Gabriel

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka