Dodaj do ulubionych

LODÓWKA DO ZABUDOWY ZA 2tys-HELP!

IP: *.chello.pl 31.07.03, 12:10
jaką byście polecili?
oczywiście moze byc jeszcze 2,2 tys;)
wiem, że Liebherr byłby najlepszy,ale cenowo
niestety nie jesteśmy w stanie :(

zastanawiamy się nad Elektoluxem?
może Gorenje?

proszę, podzielcie się swoimi
praktycznymi doświadczeniami:)
wielkie dzięki!
Obserwuj wątek
    • bee26 Re: LODÓWKA DO ZABUDOWY ZA 2tys-HELP! 31.07.03, 12:13
      Ja zdecydowałam sie na electroluxa ERN2430.
      Moi rodzice mają lodówkę electroluxa juz jakis czas i nie mieli z nią żadnych
      problemów!!
      Pozdr,
      B.
      • Gość: zz_nowy Re: LODÓWKA DO ZABUDOWY ZA 2tys-HELP! IP: 193.178.143.* 31.07.03, 12:48
        Słyszałem, że Electrolux to takie VOLVO wśród sprzętu. Jakiś czas temu
        kupowałem kuchnię do zabudowy. Miałem do wyboru Electroluxa za 2500 z
        ograniczoną ilością "fajerwerków" i Amicę za 2999 ze wszystkimi możliwymi
        bajerami. Pan w sklepie powiedział, żebym nawet nie patrzył w stronę tej Amiki
        tylko brał Electroluxa bo to solidny i dobry sprzęt.

• Gość: val Re: LODÓWKA DO ZABUDOWY ZA 2tys-HELP! IP: 193.108.177.* 31.07.03, 14:20
      liebher - wcale nie jest tak drogo tylko trzeba poszukać ja kupiłem model KIS
      35.. za 2070 - specyfika tej firmy polega na tym ze jest on albo bardzo dorgi
      albo jest na promocjach poszukaj po sklepach i sama zobaczysz w prawdzie klasa
      energ. B i jeden agregat ale popytałem i sprawdziłem w innych sklepach w 9 na
      10 polecali ten model - a pod zabudowe nie do pobicia
      • Gość: joasia Re: LODÓWKA DO ZABUDOWY ZA 2tys-HELP! IP: *.chello.pl 31.07.03, 14:31
        dziękuję za wszystkie podpowiedzi:)
        jesteście SUPER:)

Liebherr też nas cały czas kusi
        i prawdę mówiąc jesteśmy już chyba
        skłonni zrezygnować z kl.A na B,
        ale czy jeden agregat to wystarczy????
        Czy kl.B bardzo różni się od A?
        czy warto kupić B ale Leibherr'a
        niz kl.A ale innej firmy???

A może jeszcze mała podpowiedź:
        w jakim sklepeie kupowaleś??
        Podobno w tych internetowych to mają
        zbrakowane egzemplarze, które są
        we własnym zakresie przez sklep naprawiane
        i stąd ta różnica cenowa??
        • Gość: val Re: LODÓWKA DO ZABUDOWY ZA 2tys-HELP! IP: 193.108.177.* 31.07.03, 14:46
          ART Dom w Krakowie na Królewskiej
          klasa B to jedyne 1,07 zuzycia (a jest do 1,0)
          1 agregat tez sie tego obawiałem ale są to już agregaty nowej generacji i chyba
          kupowanie 2 (przy tej fimie to juz 1 tys PLN wiecej) to zbytek (oczywiscie jak
          ktos ma kase to warto ja nie miałem az tyle)
          pzdr
    • Gość: XX Re: LODÓWKA DO ZABUDOWY ZA 2tys-HELP! IP: *.acn.pl 31.07.03, 14:33
      zdecydowanie trzeba wybierać pomiędzy marka electrolux, liebher i bosch.
      Pamiętaj też, że jeśli electrolux to generalnie zanussi i AEG pochodzą z tej
      samej grupy tyle, że półki cenowe zróżnicowane
    • Gość: XYZ Re: LODÓWKA DO ZABUDOWY ZA 2tys-HELP! IP: *.acn.pl 01.08.03, 14:20
      moge sprzedać ELECTROLUXA ER3130i wys 177 290l w tym 76l zamrażarka, 1 agregat
      cena 2.099,-
      • Gość: joasia Re: LODÓWKA DO ZABUDOWY ZA 2tys-HELP! IP: *.chello.pl 01.08.03, 16:13
        Dzieki za ofertę, ale nastawiamy się jednak na 2 agregaty...
        I będzie to najprawdopodobniej Elektrolux ERN 2921.
        Czy ktoś ma i wie jak się sprawuje??
        Pozdrawiam upalnie:)
        • Gość: dora Re: LODÓWKA DO ZABUDOWY ZA 2tys-HELP! IP: *.biatel.com.pl / 172.30.7.* 04.08.03, 10:58
          Ja zdecydowałam się na electrolux ERN 2921. Niestety jeszcze nie podłączona...
          Ale może na dniach się uda, więc dam znać. A i kosztowała 1799zł.
          • Gość: joasia Re: LODÓWKA DO ZABUDOWY ZA 2tys-HELP! IP: *.chello.pl 04.08.03, 14:47
            Ja też już chyba się na tę lodówkę zdecydowałam:)
            Ale nie widzialam jej nigdzie "tak tanio"!!
            Czy moglabys mi podpowiedzieć, gdzie kupiłas??

Dzięki+pozdrawiam:)
            • busstop Re: LODÓWKA DO ZABUDOWY ZA 2tys-HELP! 05.08.03, 08:39
              a ja kupiłem elecrtroluxa ern2925 w klasie A za 1700

klasa B to juz przezytek. electrolux pozbywa sie zapasów magazynowych -
              porównajcie modele ern2921 i ern2922

pozdr.
              • Gość: joasia Re: LODÓWKA DO ZABUDOWY ZA 2tys-HELP! IP: *.chello.pl 05.08.03, 08:44
                Dzięki za włączenie się do dyskusji:)
                ERN2925 nie brałam pod uwagę bo ma jeden agregator:(
                Nie wiem jak to jest z tą klasą A, ale różnica 500zl
                między dwiema lodowkami, które rózniły się tylko klasą A/B,
                doszłam do wniosku, że ta różnica zwraca się dopiero po ok 8 latach...
                ta różnica zużycia prądu A/B jest przeciceż minimalna...
                pozdrawiam
                ps. a gdzie kupiłeś lodówkę, jeśli wolno spytać??;)
                • Gość: lop Re: LODÓWKA DO ZABUDOWY ZA 2tys-HELP! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.08.03, 12:09
                  a ja mam gorenje za 1399 zł w zabudowę , chodzi jak trzeba, moja siostra ma
                  ten sam model i równiez jest zadowolona, klasa energetyczna A
                  • Gość: joasia Re: LODÓWKA DO ZABUDOWY ZA 2tys-HELP! IP: *.chello.pl 05.08.03, 14:51
                    dzieki za podpowiedź:)
                    pomyslę i nad tym modelem,
                    bo rzeczywiście cenowo jest b.konkurencyjny:)
                    • busstop Re: LODÓWKA DO ZABUDOWY ZA 2tys-HELP! 06.08.03, 11:24
                      lodówke kupilem w avansie w zabrzu

jesli chcesz wyłaczac np zamrazarke nie musisz miec dwoch agregatow. sa modele
                      ze ster.elektronicznym i jednym agregatem w ktrorych jest to wiele łatwiejsze

spróbuj to zrobic w elekctroluxie. niestety potrzebujesz do tego śróbokręt i
                      conieco siły, a po każdym pokręceniu zostają ślady (otwór na śróbokręt
                      się "wyrabia")

chyba nie warto inwest. w 2 agr., bardziej w klasę A
                  • Gość: chrisk Re: LODÓWKA DO ZABUDOWY ZA 2tys-HELP! IP: 195.205.210.* 06.08.03, 15:27
                    Słyszałem że Gorenje (do zabudowy) nie są najlepsze... podobno od paru lat nie
                    zmienili nic w tych lodówkach dlatego technologia w której są produkowane jest
                    z deczka przestarzała... Chodzi tylko o ich linię pod zabudowę bo inne ich
                    produkty wyglądają ciekawie.
                    Ja mam Bosh a i nie narzekam (bardzo wygodny przy rozmrażaniu!) ok.1760PLN.
                    Wybór należy do Ciebie.
                    Co do energooszczędności to zreczywiście klasa B jest wystarczająca (może jak
                    kiedyś spadną ceny klasy A??).
                    Pozdrawiam.
                    • Gość: Goska Re: LODÓWKA DO ZABUDOWY ZA 2tys-HELP! IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.03, 22:54
                      No to ładnie, właśnie kupiłam Gorenje- napisz co jest nie tak, choć już i tak
                      za późno. Ale cena była znacznie niższa: 1670 zł
                      • Gość: chrisk Re: LODÓWKA DO ZABUDOWY ZA 2tys-HELP! IP: *.dom.fenert.net / 192.168.2.* 06.08.03, 23:48
                        Nie przejmuj się sam takiej lodówki nie posiadam dlatego nie mogę powiedzieć
                        czy modele są awaryjne czy nie. A te informacje mam od gościa z jednego ze
                        sklepów w których byłem szukając lodówki dla siebie (jakieś pół roku temu).
                        Gość raczej odradał mi tą firmę (jeśli chodzi o zabudowę) bo jak się
                        wyraził "ich modele nie były modernizowane od paru lat" nie wiem co to oznacza
                        w praktyce?? Może chodzi o energooszczędność wydajność chłodzenia itp.
                        Ale osobiście nic z tą firmą nie miałem do czynienia. Mam nadzieję że u Ciebie
                        będzie ok.
                        Nie popadajmy w paranoję w końcu to tylko lodówka :)).
                        Napisz za jakiś czas jak się sprawuje, może trzeba zweryfikować te negatywne
                        sądy.
                        Pozdrawiam
                        chrisk
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka