roll 02.12.07, 18:48 Dobra wyspa na zdjęciu,a nie w realu.Wiem bo mam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
macarthur Re: Gotowanie na wyspie 03.12.07, 07:25 roll napisał: > Dobra wyspa na zdjęciu,a nie w realu.Wiem bo mam. mógłbyś trochę rozszerzyć wypowiedź ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Gotowanie na wyspie IP: *.wro.vectranet.pl 03.12.07, 10:07 Wyspa ladnie wyglada.. i to wszystko. Wady: - potrzebna duza kuchnia - wiekze koszty domu, mebli itp - padajace polprodukty z kazdej strony moga zasmiecic podloge - jesli na srodku jest urzedzenie grzewcze to istnieje duzo wieksze ryzyko poparzenia Odpowiedz Link Zgłoś
ircias Re: Gotowanie na wyspie 03.12.07, 14:11 Na zdjęciu nr 6. według mie zlew i zmywarka powinny być po tej samej stronie (i obok siebie). W takim wariancie trzeba spacerowac z talerzem wokół blatu. Ja np. trochę spłukuje talerze lub wyrzucam resztki i co mam spacerować z talerzami na drugą stronę.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: Gotowanie na wyspie IP: *.multimo.gtsenergis.pl 11.12.07, 04:50 A zapaszki?:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mu Re: Gotowanie na wyspie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.07, 17:21 Wbrew pozorom to najmiejszy problem. W dużym pomieszczeniu - otwarta kuchnia zapachy się bardzo rozrzedzają. Ja żałuję że zainstalowałem okap. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sad.a.5 Gotowanie na wyspie IP: *.upc-g.chello.nl 30.12.07, 21:24 20 lat temu po przybyciu do Amsterdamu , nie zachwycilo mnie to rozwiazanie u wspolnych przyjaciol , wiec nie przekona mnie i dzis , ale jesli ktos to polubi - czemu nie ?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gohna Gotowanie na wyspie IP: 193.201.167.* 31.12.07, 09:53 od dwóch lat mam wyspę w kuchni i uważam, że jest to jeden z lepszych pomysłów w moim domu. Mój tata, który był przeciwnikiem takiego rozwiązania (a większość czasu spędza u mnie w domu), teraz twierdzi, że to bardzo wygodne, funkcjonalne i estetytczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: Gotowanie na wyspie IP: 192.193.245.* 31.12.07, 10:03 Według mnie niepraktyczne. Trzeba bardzo uważać np. na wysokie opakowania i butelki (mleko, olej) aby nie upadło na podłogę. Także problemem jest np. oprzeć sól w torebce o cokolwiek. Praktyczniej byłoby zabudować kuchnię tradycyjnie a zamiast wyspy, wstawić stół/większy stół i wygodne krzesła zamiast stołków. Zauważcie, że miejsca przy wyspie (o ile wogóle są), są dla maks. 3 osób. Rozwiązanie w sam raz dla singli, bo gdy przyjadą rodzice, będzie gdzie usadzić ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: try Re: Gotowanie na wyspie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.07, 13:16 Och jakie wspaniałe wyspy można wkomponować w polskie kuchnie o wymiarach 3x3m ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zagłoba Re: Gotowanie na wyspie IP: *.home.cgocable.net 02.01.08, 00:03 W jednym z poprzednich domów mieliśmy wyspę (technicznie to był półwysep, bo doczepiony do sciany) ze zlewem i zmywarką w kuchni otwartej na jadalnio-salon. Była fantastyczna do przygotowywania potraw, wszelkiego krojenia, wałkowania przy jednoczesnym pilnowaniu dzieciaków. Fatalna przy przyjmowaniu gości, którzy skupiali się własnie przy wyspie kompletnie torujac dostęp gospodarzom do zlewu i blatu potrzebnego do przygotowania kolejnych zakąsek. Obecnie mamy wyspę bez żadnych urządzen kuchennych, po prostu blat pomiędzy kuchnią a salonem. Swietna do wystawiania hors d'oeuvres, serów i napoji. Goście wciąż skupiają się wokół wyspy, a gospodarze mają resztę kuchni wolną łącznie z dostępem do zmywarki. Odpowiedz Link Zgłoś