Gość: Artur IP: 195.94.201.* 05.09.03, 16:17 Mam różnicę poziomów wylewki między mieszkaniem, a garderobą. W garderobie zrobili wylewkę pod gres, a w mieszkaniu pod parkiet, jest różnica o jakies 0,5 cm Co robić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: renata Re: nierówna wylewka - co robić IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.09.03, 16:34 Gość portalu: Artur napisał(a): > Mam różnicę poziomów wylewki między mieszkaniem, a garderobą. > W garderobie zrobili wylewkę pod gres, a w mieszkaniu pod parkiet, jest > różnica o jakies 0,5 cm > > Co robić? Poziom wylewki pod parkiet powinien być niżej niż pod gres, gdyż jak dodasz parkiet około 2 cm i gres+klej około 1,5 cm, to wszystko się wyrówna, a chyba o to Ci chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: nierówna wylewka - co robić IP: 195.94.201.* 05.09.03, 16:42 Niejasno sie wyraziłem - w obu pomieszczeniach ma być parkiet...niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renata Re: nierówna wylewka - co robić IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.09.03, 17:01 Gość portalu: Artur napisał(a): > Niejasno sie wyraziłem - w obu pomieszczeniach ma być parkiet...niestety... No to jeszcze raz trzeba wylewkę. Odpowiedz Link Zgłoś
vampi_r Re: nierówna wylewka - co robić 05.09.03, 17:03 No to masz problem. Jakby w garderobie podłoga była te 0,5 cm nizej, to robisz tam wylewke samopoziomujaca i po sprawie. A tak, nie bedziesz wylewał całego mieszkania, przecież. Może daj w garderobie jakies cienkie panele. Albo daj jednak gres. Albo zaakceptuj półcentymetrową różnice w poziomie pdłogi. Dasz w drzaiach jakis próg i tylko przez pierwszy miesiąc będziesz się potykał. Potem odruchowo bedzie ci się noga podnosiła. No bo skuwanie wylewki, to nie jest dobre rozwiazanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: nierówna wylewka - co robić IP: 195.94.201.* 05.09.03, 18:54 Zrobię próg - nie ma rady...chyba trzeba sie z tym pogodzić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: nierówna wylewka - co robić IP: *.acn.pl / 10.71.4.* 06.09.03, 18:30 a może daj w mieszkaniu parkiet 22mm, a w garderobie 16mm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: nierówna wylewka - co robić IP: 195.94.201.* 07.09.03, 15:08 To jest też dobre rozwiązanie, z tym, ze pariet jest już zamówiony - niestety w całym mieszkaniu taki sam... Majster od parkietu powiedział, ze moze również tak zrobić, ze skuje troche wylewki - tak przy uskoku i zrobi lekki spadek, tak ze "zgubi" te 0,5 cm na 0,5 metra klepki - wiec bedzie delikatny spadek... moze tak zrobić.? Odpowiedz Link Zgłoś
loel Re: nierówna wylewka - co robić 08.09.03, 00:13 A duża ta garderoba? Jak już skuwać to wszystko i wylać równo z resztą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: nierówna wylewka - co robić IP: 195.94.201.* 08.09.03, 08:47 Nie chce już nic robić, chce sie juz wprowadzac :) zalezy mi na czasie! Wiec chyba "zgubie" te 0,5 cm na kilku klepkach... Odpowiedz Link Zgłoś