Dodaj do ulubionych

AMICA - co sądzicie

IP: 2.4.STABLE* / 213.17.161.* 19.09.03, 09:19
Mam dylemat z wyborem sprzętu do kuchni ... chciałem się zdecydować na Amicę,
ale mam mieszane uczucia ... Jeżeli używacie tego sprzętu ( blat gazowy,
piekarnik, lodówka, zmywarka i okap ) to podzielcie się swoimi uwagami ...
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: mac1 Re: AMICA - co sądzicie IP: *.katowice.pl 19.09.03, 09:32
      Gość portalu: Hektor napisał(a):

> Mam dylemat z wyborem sprzętu do kuchni ... chciałem się zdecydować na Amicę,
      > ale mam mieszane uczucia ... Jeżeli używacie tego sprzętu ( blat gazowy,
      > piekarnik, lodówka, zmywarka i okap ) to podzielcie się swoimi uwagami ...
      > Pozdrawiam

Na tym forum znajdziesz tyle samo opinii za jak i przeciw. Wybór nalezy do
      Ciebie, bo to Twoje pieniążki. A każdy sprzęt może się zepsuć, bo serwisy nie
      zarobiłyby na siebie. Ponoć wyjątkiem małej awaryjności jest miele, ale to
      absurdalny pułap cenowy i nikt Ci nie zagwarantuje że Ci sie to nie zepsuje,
      wyjściem byłaby dożywotnia gwarancja.
      Pzdr.
      P.S.
      Mam cały sprzęt Amici łącznie z mikrofalą od lutego i na razie nie dzwoniłem do
      centrum serwisowego :). Na razie jestem na +. Jeśli będziesz kupował to powalcz
      z uputstami min. 15-16% od cen katalogowych.
      • Gość: Hektor Re: AMICA - co sądzicie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.03, 17:23
        Dzięki za info ...
        Pozdrawiam
    • Gość: andrzej Re: AMICA - co sądzicie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.03, 20:50
      Przestrzegam przed zakupem 3 biegowego okapu Amica - OKE 6222i (kosztuje około
      500zł).
      Sam posiadam od około 4 lat 4-ro biegowy okap Amica - OK6 i spełnia wszystkie
      moje oczekiwania. W tym roku moja córka kupiła okap OKE 6222i - okazało się, że
      jest to chyba najgłośniejszy sprzęt dostępny na rynku. Na najniższym biegu daje
      około 60dB(A), co w praktyce powoduje, że strach takie urządzenie włączać. Po
      wielu próbach z serwisem Amica oraz pismach do fabryki, okazało się, że
      faktycznie to nie Amica produkuje te okapy, ale jakaś włoska firma i tylko
      nalepka jest z polski. Wyciszenie tego urządzenia nie jest możliwe. Z fabryki
      dostałem namiary internetowe włoskiego producenta i radę, żeby skontaktować się
      z nimi bezpośrednio.
      Reasumując - można kupić okap Amica, ale jakiś droższy model z co najmiej 4-ro
      stopniowym wentylatorem. Przed zakupem należy koniecznie uzyskać informację
      jaki jest hałas na najniższym biegu - jeśli około 50dB(A), to brać - jeśli
      więcej, lub jeśli producent nie podaje to omijać z daleka.
    • Gość: didi Re: AMICA - co sądzicie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.03, 12:08
      ja mam kuchenkę elektryczną do zabudowy z płytą ceramiczną i lodówkę w wersji
      inox - oba urządzenia sprawują się nieźle, jestem zadowolona
    • Gość: bolo Re: AMICA - co sądzicie IP: *.energis.pl 02.10.03, 13:17
      Lodówka Amici jest b.głośna
      • Gość: mariusz Re: AMICA - co sądzicie IP: 195.205.44.* 02.10.03, 14:48
        tez mam lodowke amiki i potwierdzam ze dziala glosno
        moze z czasem sie jakos wyciszy natomiast chlodzi jak cholera na 10 poziomow
        uzywam 2 i nie wiem po co jest reszta
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka