Gość: baty IP: *.itm.tarnow.pl / 217.117.128.* 23.09.03, 09:49 czy jest jakis sposób na mrówki faraonki? pomocy!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ola Re: faraonki IP: 2.4.STABLE* / 212.160.148.* 23.09.03, 14:15 jest, płytki "globol", kosztują ze 13 zł. stawiasz w okolicy pojawiania się mrówek i one zdychają, a reszta wyprowadza się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: faraonki IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.09.03, 16:32 Potwierdzam z całą odpowiedzialnością!!! Po wielu latach walki z tym robactwem wlaśnie taka mała zielona płytka zdziałała cuda. Wystarczyła jedna płytka w kuchni /na szafce wiszącej/ i po paru dniach wyprowadziły się wszystkie "koleżanki" Jedna płytka działa ponad m-c, potem małe paskudztwa wracają. Wtedy trzeba jak najszybciej potraktować je taką samą bronią... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baty Re: faraonki IP: *.itm.tarnow.pl / 217.117.128.* 24.09.03, 08:26 dziękuję, walczę z nimi na bieżąco i jakos idzie, ale wyjeżdżam na kilka dni i obawiam się, że po powrocie mógłbym nie poradzić sobie z ich iloscią. ataka płytka to rozwiązanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiola Re: faraonki IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 23.09.03, 16:45 a czy to działa również na karaluchy? i gdzie to można kupić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marynarz Re: faraonki IP: *.wirba.net / 192.168.33.* 23.09.03, 21:37 Wychodzą jedną dziurą i za jakiś czas wracają drugą. Najlepiej z nimi nie walczyć tylko je polubić. Bo się wkurzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m-fortuna Re: faraonki IP: *.vogel.pl 25.09.03, 11:12 Walcze z nimi już 3 lata i stosowałam płytki. Co z tego, że jak postawię płytkę, to znikają, skoro gdy tylko płytka przestaje działać, zaraz wracają. A ja mam małe dziecko i boję się trochę, że wyziewy z tej płytki moga być szkodliwe dla ludzi. Może ktoś zna inny sposób poza polubieniem? (póki co bardzo lubi je tylko mój synek :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: faraonki IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.09.03, 13:55 Przecież płytka jest bezwonna i działa ponad m-c, więc nie wiem dlaczego nie możecie, lub nie chcecie stosować następnej. Ja też walczyłam z faraonkami ok. 5 lat, dopiero płytka odniosła jakikolwiek skutek. Mieszkam w bloku i przeżywałam tzw "zbiorowe trucie mrówek" przez specjalistów opłacanych ze spółdzielni. Zadziałało na dwa dni i tylko mój kot chodził cały dzień jak naćpany... Teraz na nic się nie dam nabrać: kupuję płytkę, stawiam ją wysoko na szafce i mam z głowy (u mnie wystarcza jedna na 50 m). Dodam jeszcze że mój kot łazi po szafkach i czasami przylgnie nosem do płytki i nic mu nie jest, więc chyba mam odpowiedź co bardziej szkodzi??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: faraonki IP: *.acn.pl / *.acn.pl 25.09.03, 12:28 Dobre są też "karmniki" z trucizną- mrówki zanoszą sobie truciznę do gniazda - u mnie szybko zeżarły 3 opakowania i zniknęły Odpowiedz Link Zgłoś
cichad Re: faraonki 26.09.03, 10:28 Witam. zajmowałem się kiedyś dezynsekcją. Rzeczywiście najlepsze są specjalne karmniki. nazywa się to FARATOX. Umieszczona w nich trucizna jest wynoszona przez robotnice do gniazda więc zatruwa się całość a nie pojesyncze sztuki. Jestem ze Śląska i podobna można to było nabyć w aptekach - nie potwierdzę tego bo nie wiem. Gdyby był problem z zakupem, najlepiej skontaktować się z jakimś najbliższym zakładem ddd i oni powinni wskazać miejsce zakupu. Nie jest to drogie - ok.3 zł/szt. Ja k uda Ci się to kupić to po prostu przyklejasz to do ściany. Najlepiej w łazience przy kominie wentylacyjnym, w kuchni w szafce ze zlewozmywaka koło kaloryferów. Pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marynarz Re: faraonki IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 26.09.03, 20:28 Stosowałem Faratox i zgadzam się poskutkował, ale na krótko. Za kilka miesięcy były znowu. To było dawno , w tej chwili nie mam mrówek (albo się dobrze kryją) same gdzieś zniknęły. Może wiedzą że ich nie lubię? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margareta Re: faraonki IP: *.nd.e-wro.net.pl 27.09.03, 16:38 Tylko i wyłącznie PŁYTKI. Działają też na mole, hihi Odpowiedz Link Zgłoś