eff_ula 02.07.08, 17:30 W nowym mieszkaniu na drzwi do łazienki mam dziurę szerokości 90 cm, a chciałabym tam wstawić drzwi 70-tki. Da się coś z tym zrobić, np szersza futryna? Czy trzeba zamurować kawałek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cromwell Re: jak zmniejszyć otwór na drzwi? IP: *.48.jawnet.pl 02.07.08, 19:54 nie zmniejszaj drzwi 80 to minimalny standard odwiedzi cie osoba na wozku a tu kicha obejzy lazienke przez waskie drzwi po co sie ograniczac pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
eff_ula Re: jak zmniejszyć otwór na drzwi? 02.07.08, 20:05 Dziękuję za odpowiedź. Ale... Łazienka jest maleńka - 2,4x1,35, więc nawet mimo szerszych drzwi osobie na wózku będzie z niej baaardzo trudno skorzystać. Poza tym, przy tak małych wymiarach, węższe drzwi to konieczność, więc ponawiam pytanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
eff_ula P.S. 02.07.08, 20:07 W obecnym mieszkaniu mam 70 cm otwór i 65 cm skrzydło drzwiowe. Ani ja, ani nikt z moich gości nigdy się nie skarżył, że za wąsko :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: P.S. IP: *.48.jawnet.pl 02.07.08, 20:29 nigdy nie mow nigdy odwiedzaly cie osoby na wozku inwalidzkim? lazienka faktycznie jest waska co cie ograncza brodzik? wywal go kabina prysznicowa jest najgorzszym scierwem pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
eff_ula Re: P.S. 02.07.08, 20:43 Jeszcze raz powtórzę - nawet przy szerokich drzwiach osoba na wózku miałaby problem (o ile w ogóle byłoby to możliwe) ze skorzystaniem z tak niewielkiej łazienki, zarówno mojej obecnej, jak i przyszłej. Ale dyskusja odbiegła od tematu. Co zrobić z tymi nieszczęsnymi drzwiami? Co proponujesz zamiast brodzika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek-Dortmund Re: P.S. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 20:50 Zamiast brodzika moze wanne naroznikowa :) Zmniejsz otwor drzwi ytongiem, przyklej go na klej do plytek do sciany, mozna tez ze 2,3 warstwy g-k poprzyklejac gipsem do klejenia plyt. Tak czy siak zgruntowac i potem kleic. Jest jeszcze 3 mozliwosc, powybijac cegly ze sciany tak zeby mozna bylo wymurowac ten kawalek, bez wybijania co 2 ceglowki murek sie nie utrzyma i bedzie pekac. Odpowiedz Link Zgłoś
eff_ula Re: P.S. 02.07.08, 21:21 Dziękuję za odpowiedź:) Z tego, co piszesz, ytong wygląda najmniej kłopotliwie. Tylko czy taki rozwiązanie utrzyma futrynę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacław remontowy Re: P.S. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 17:19 wstaw te swoje drzwi "70" w otwór jaki masz. Szpary można zatkać szmatami albo gaciami męża Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek651 Re: P.S. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 17:31 Może być Ytong ale pomiędzy bloczkami zbrojenie(wtedy nie popęka) Następnie tynk i gładź i już. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: P.S. IP: 212.87.25.* 04.07.08, 12:14 Dzięki za radę:) Przekażę ekipie. Odpowiedz Link Zgłoś