Dodaj do ulubionych

CICHE ODKURZACZE

IP: *.broker.com.pl 05.10.03, 17:21
Proszę Was o wypowiedzenie sie na temat odkurzaczy. Mam utrudnione sprzatanie
w domu, ponieważ mój odkurzacz (zelmer 850) zagłusza wszystko. Pewnie ze
starosci tak ryczy. Chciałabym nabyć nowy sprzet, ale mam watpliwości co do
obiecanek producentów odkurzaczy, bo wiadomo, że każdy chwali swoje.
Dziekuję z góry za wypowiedzi.
Obserwuj wątek
    • pikot2 Re: CICHE ODKURZACZE 06.10.03, 11:11
      Kupilem miesiac temu Elektroluksa Ultrasilencer (nie pamietam symbolu, ale ten
      zielony, chyba 3320). Jestem nim zachwycony. Nie tylko niezle ciagnie, ale przy
      jest też niewiarygodnie cichy. Bez obawy o reakcje sasiadow wlaczam go nawet o
      24. Jeżeli jestes z Warszawy to moge Ci podpowiedziec, ze sa one w najlepszej
      cenie w Auchan na Woli (jakies 470 zł). Pozdrawiam
    • Gość: Mat Re: CICHE ODKURZACZE IP: 5.2.1R1D* / *.nokia.com 06.10.03, 11:18
      Electrolux dowolny z serii ultra silencer - nie do porównania z żadnym
      zelmerem. Na niskich obrotach (można regulować suwakiem) prawie w ogóle go nie
      słychać, szczególnie jak się sprząta dywan (bo na samej podłodze to powietrze w
      szczotce nieco hałasuje). Ja mam model Z3330, bardzo sobie chwalę. Wcześniej
      miałem 2 Zelmery - trrrragedia, nie do porównania.
      • Gość: rsad CICHE ODKURZACZE - Cobra z Zelmera IP: *.pbks.pl 06.10.03, 15:17
        Gość portalu: Mat napisał(a):

> Electrolux dowolny z serii ultra silencer - nie do porównania z żadnym
        > zelmerem. Na niskich obrotach (można regulować suwakiem) prawie w ogóle go
        nie
        > słychać, szczególnie jak się sprząta dywan (bo na samej podłodze to
        powietrze w
        >
        > szczotce nieco hałasuje). Ja mam model Z3330, bardzo sobie chwalę. Wcześniej
        > miałem 2 Zelmery - trrrragedia, nie do porównania.
        Bez przesady nasza Cobra z Zelmera też jest cicha ale tylko Cobra nowsze
        Magnaty itp. są już znacznie głośniejsze.

rsad
        • Gość: Mat Re: CICHE ODKURZACZE - Cobra z Zelmera IP: 5.2.1R1D* / *.nokia.com 06.10.03, 16:10
          Sorry ale właśnie Cobrę miałem przed tym electroluxem. Ekstremalne badziewie a
          na końcu sie silnik spalił (po 2 latach używania).
          • Gość: rsad Re: CICHE ODKURZACZE - Cobra z Zelmera IP: *.pbks.pl 07.10.03, 09:24
            Gość portalu: Mat napisał(a):

> Sorry ale właśnie Cobrę miałem przed tym electroluxem. Ekstremalne badziewie
            a
            > na końcu sie silnik spalił (po 2 latach używania).
            A ja swoją używam już 5 lat i nie mam problemów.
            Porównywałem jej głośność z innymi obecnie dostępnymi na rynku i rzeczywiście
            Electrolux Ultra Silencer jest chyba cichszy (ale już nie Electrolux Silencer)

rsad
    • Gość: nata-lia Re: CICHE ODKURZACZE IP: *.broker.com.pl 06.10.03, 12:46
      Bardzo dziękuję Wam za porady. Chętnie z nich skorzystam jak tylko będę miała
      na ten wydatek (dla mnie spory) pieniążki ;)

Pozdrawiam :)
      • Gość: marco Re: CICHE ODKURZACZE IP: *.dedicate.pl 07.10.03, 09:02
        Witam
        Rzeczywiście electrolux to dobry wybór. Mam go od roku jest w miare cichy ma
        dużą moc no i co też jest istotne kilka wymienialnych filtrów. No i wygodnym
        rozwiązaniem jest sterowanie w rączce odkurzcza. Ma bardzo ergonomiczną rurę,
        można odkurzć na szafie jak i pod szafą.
      • Gość: Vlado Re: CICHE ODKURZACZE IP: *.cigna / 217.96.11.* 20.10.03, 11:03
        teraz wiem, dlaczego w Polsce jest bezrobocie. Zelmer to światowa czołówka
        jeśli chodzi o odkurzacze, ale dla polskich snobów jest za mało "trendy".
        Niemcy, japończycy, Koreańczycy i inne bogate społeczeństwa kupują głównie
        własne produkty (oczywiście o porównywalnej jakości) ale dla Was kochani to
        ciągle abstrakcja. Może niebawem i Was wywalaą roboty, bo produkty lub usługi
        waszych firm beda wprawdzie dobre jakościowo , ale za mało szpanerskie.

PS. droga koleżanko, w odkurzaczu są ważaniejsze rzeczy niż głośność, ale jeśli
        już tak bardzo Ci na tym zależy, to jednym z najcichczych jest Cobra Zelmera.
        • Gość: Janek Re: CICHE ODKURZACZE IP: *.chello.pl 20.10.03, 11:52
          Przez cztery lata miałem Cobre Zelmera. Od początku była głośna - głośny
          silnik, popiskująca uszczelka na wężu. Ostatnio zmieniłem na Elektroluxa XIO
          1034. Malutki znacznie tańszy te same bajery: regulacja siły ssania,
          teleskopowa rączka trzy filtry, dodatkowe szczotki w schowku. Elektrolux jest
          zdecydowanie cichszy, mocniej ciągnie, dużo lżejszy przez co jest
          poręczniejszy, znacznie szczelniejsze mocowanie worka (w zelmerze miałem ciągle
          brudny filtr przy worku). Za Zelmera dałem ponad 400,- a Elektroluxa kupiłem za
          280,-. Zdecydowanie polecam Elektroluxa.
    • iberka Re: CICHE ODKURZACZE 20.10.03, 22:25
      Cobra zelmera jest na tyle cicha,ze odkurzam kiedy spia male dzieci,odkurzam
      kolo ich lozeczek i nic:-) spia nadal:-)
      iza
      • Gość: Julek Re: CICHE ODKURZACZE IP: 192.88.212.* 22.10.03, 13:35
        iberka napisała:

> Cobra zelmera jest na tyle cicha,ze odkurzam kiedy spia male dzieci,odkurzam
        > kolo ich lozeczek i nic:-) spia nadal:-)
        > iza

Ja mam dwa odkurzacze. Jeden to LG (numer jakis tam), ktory doprowadza mnie do
        bialej goraczki gdy musze zmienic worek. Obudowa tego koreanskiego g...
        elektryzuje sie i jest tak glosny jak szlifierka katowa. Mam go dlatego, ze
        ktos dal mi go w prezencie.
        Drugi odkurzacz, to Cobra 2010E Zelmera - jest bomba. Siedem lat ciezkich prac
        domowych i nic. Nigdy nie odkurzam z maksymalna sila ssana, bo mam problem z
        oderwaniem koncowki od dywanu. Podczas remontu byl podlaczony do wyrzynarki, a
        pozniej szlifierki katowej. Nalykal sie tyle pylu i nadal dziala.
        Jest cichy - jak na odkurzacz.

Ludzie cudze chwalicie, a swego nie znacie. Polskiego telewizora bym nie kupil,
        ale odkurzacz, pralke, czy lodowke - tak.
        (nie jestem pracownikiem firmy Zelmer)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka