Gość: ewcia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.03, 15:04 Co najlepiej położyć pod panele ? korek, czy matę ; co je maksymalnie wyciszy? No i jakiego rzędu jest to wydatek ( np. cena za 1 m2 )... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marim Re: co pod panele ? IP: 62.233.135.* 07.10.03, 07:45 Znajomy fachowiec, od układania paneli plecił mi podkład z włókna drzewnego - to takie zielone płyty 55x75cm, 5,5cm grubości; 1 mkw - ok 5 zł Odpowiedz Link Zgłoś
sanis Re: co pod panele ? 08.10.03, 18:24 Witam. Mnie także interesuje ten temat. Chciałabym dowiedzieć się co kupić, aby wyrównać poziom pod panelami. Nie stać mnie na drogie samowyrównujące się wylewki, kóre na dodatek bardzo długo schną. Czy jest jakis dobry i w miarę tani sposób? Te zielone płyty pod panele jedynie wyciszają i sa super jedynie tylko na w miarę równe podłoże. Proszę o poradę. Odpowiedz Link Zgłoś
kathy38 Re: co pod panele ? 09.10.03, 09:11 Mój mąż do wyrównywania poziomu podłogi używał zaprawy Cekol ZW-04 cekol.pl/produkty/zw_04/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
vievioora Re: co pod panele ? 09.10.03, 11:38 u mnie fachowcy kładli grube płyty pilśniowe (aczkolwiek nieoryginalne), ale niestety nie znam ceny. world.quick-step.com/pl/ondervloeren.asp u mnie montowane były panele quick-step, może link do ich inforamcji Ci pomoże. pozdr, Odpowiedz Link Zgłoś
pajonkkk Re: co pod panele ? 09.10.03, 12:43 ja przymierzam się do zakupu paneli KRONO z sytemem wyciszającym, do kupienia/obejrzenia w KOMFORCIE i chcę pod te panele położyć tylko piankę z folią Pajonkkk Odpowiedz Link Zgłoś
pieku2 Re: co pod panele ? 03.11.03, 15:00 Prisze tylko nie zapomnieć, że wyciszenbie samego podłoża to dopiero połowa sukcesu. Ważne jest także dobre wiyciszenie listew przypodłogowych tak aby nie powstawał mostek akustyczny, również tyczy się to obróbki w progach. Jeśli chcesz to moge polecicci dobra firme która zajmuje sie tym odpowiednio dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
mprost Re: co pod panele ? 09.10.03, 12:58 Wbrew pozorom jest to trudne pytanie, ponieważ istnieje szereg materiałów które można zastosować ale zależy to od podłoża i zasobności kieszeni. Jeżeli podłoże jest w miarę równe to najlepszym rozwiązaniem jest mata o grubości 5mm,bez foli.Pozdrawiam nmaro@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
cereusfoto Re: co pod panele ? 30.10.03, 14:01 Najlepsze są płyty zielone w formacie dużych kwadratów - wyciszają nawet o 50 % Odpowiedz Link Zgłoś