Dodaj do ulubionych

usługi Leroy Merlin

26.08.08, 13:41
Korzystaliście z usług w Leroy Merlin, typu układanie płytek czy montaż drzwi?

Jak z jakością, terminowością, no i i Waszym zadowoleniem?
Obserwuj wątek
    • sombreross Re: usługi Leroy Merlin 27.08.08, 10:15
      Nawet nie wiedziałem, że mają takie usługi! Sam jestem ciekaw ile kosztują no i jak z jakością!
    • Gość: k. Zdecydowania NIE!!! IP: 212.87.25.* 17.09.08, 11:51
      Opowiem o moich doświadczeniach.
      Miałam do wstawienia 2 pary drzwi wewnętrznych, z obróbką, sprawa niby prosta.
      Zależało mi na czasie, a w Leroy Merlin był krótki termin.

Dostałam więc telefon do wykonawcy - pan ma nazwisko na B.
      Przyszedł, obejrzał, ustaliliśmy co i jak, do tego momentu wszystko było ok.

Ale samo wykonanie - to jakiś DRAMAT!!!

Facet nie miał nawet drabiny, a wzrostu jest niewielkiego.
      O robotach murarskich (obrobienie otworów) pojęcie ma niewielkie.

O PIONACH, POZIOMACH, KĄTACH PROSTYCH - ZEROWE!!!

Generalnie to, co kazałam mu poprawiać, zajęło mu więcej czasu niż właściwa
      robota. A i tak efekt jest żałosny. Nawet tam, gdzie glif nie wymagał obróbki
      (ładny, równy, prosty), jakimś cudem zepsuł go i nieudolnie zaklajstrował.

Tak wiec - nie polecam. Lepiej poczekać i wziąć poleconego fachowca.

Mam zamiar udać się jeszcze do Leroy Merlin, do owego Punktu Obsługi Montażu,
      może wykreślą tego partacza ze swojej bazy danych.
      • migaczi1 Re: Zdecydowania NIE!!! 17.09.08, 12:57
        Czyli, nie najlepiej. Też nie miałam pojęcia o ich usługach
        • Gość: k. Re: Zdecydowania NIE!!! IP: 212.87.25.* 17.09.08, 15:03
          Nie wiem, jak z innymi usługami, ale tego pana odradzam....
      • annka2324 Re: Zdecydowania NIE!!! 22.09.08, 13:59
        Dzięki za ostrzeżenie:)

Ja chciałam położyć pasek płytek na ścianie w kuchni między szafkami i zmienić
        drzwi do kuchni.

Ale widzę, że trzeba szukać dalej.
        • wino_porzeczkowe Re: Zdecydowania NIE!!! 22.09.08, 14:58
          Skoro wynajmują firmy zewnętrzne do tego typu usług, to chyba bez znaczenia, czy skorzystasz z ich pośrednictwa, czy znajdziesz w gazecie. Ewentualnie przy reklamacji będziesz miała łatwiej, bo Ci fachowiec nie zniknie bez śladu.
          • Gość: k. Re: Zdecydowania NIE!!! IP: *.chello.pl 22.09.08, 18:14
            Jako niemile doświadczona pozwolę sobie odpowiedzieć:
            Funkcja Leroy-a ogranicza się jedynie do skontaktowania stron - czyli dostajesz
            tel do wykonawcy i tyle. Czyli faktycznie tak jak w gazecie.

Na marginesie, potwierdza się fakt, że naprawdę dobry fachowiec nie ma terminów
            "na za tydzień", ale jak już napisałam wcześniej, czasami warto zaczekać:)
    • anika145 Re: usługi Leroy Merlin 26.09.19, 16:10
      Zamierzam korzystac
    • szeryfadam Re: usługi Leroy Merlin 31.07.22, 12:06
      Odradzam - no chyba, że wie sie co się chce i jak to wykonać - aby dopilnowac wykonawce. Jak jesr trudny montaż - to lepiej poczekac na zaufanych pracowników. Ceny z kosmosu . Zapłaciłem 1300 + 65 za konsultacje,
      Stracony czas - zawalone terminy innych wykonawców - problemy z reklamacją 14 dni na rozpatrzenie Drzwi zamontowane nieestetyczni e- niezgodnie a zaleceniami producenta Długo by pisać -
      POD ROZWAGE..
    • lordkrisu Re: usługi Leroy Merlin 24.11.22, 20:31
      Ja nie polecam. Pan który przyjechał na montaż mebli sam powiedział, że źle ich traktują. Wszystko było niedogadane.
    • jacekk123 Re: usługi Leroy Merlin 26.07.26, 16:03
      Odradzam montaż drzwi w leroy merlin. Wysłali mi fachowca który na koniec dał worek z częściami twierdząc, ze to są zapasowe części. Po jakimś czasie okazało się że nie zostaly przymocowane do siebie osłony ościeżnic przednie ;) Dodatkowo brak zachowanej dylatacji pionowej przy ościeżnicy z panelami podłogowymi, źle wyregulowane poczatkowo zawiasy przy skutkujące wciskaniem oslony przy ościeżnicy pod regulacje docisku kluczem imbusowym. Jedne drzwi same sie zamykają do konta 45 stopni (bok oscieznicy ucieka o okolo 0.5cm). Generalnie pozniejsza reklamacja tez jest koszmarna. Wygląda w ten sposób że wysyłają tego samego montera który w uzasadnieniu przyczyn pisze, że winą jest osiadający budynek bez wczesniejszych pomiarów i widocznych pęknięć świadczącym o takim osiadaniu itd... zostane tylko wtedy droga zgloszenia sprawy do inspekcji handlowej co raczej w większości przypadków szkoda nerwów i czasu na to. Jesli chodzi o nie zlozenie oslon monter przyznał się, że na początku nie wiedział, że tak sie robi (pomimo, ze w instrukcji jednostronowej bylo to zaznaczone). Generalnie odradzam brania specjalistów z Leroy, którzy najwidoczniej są brani na ślepo bez przeszkolenia itd. Niestety myślałem błędnie, że można zaufać ich monterom ze względu ze jest sieciowka u maja duży przemiał... Do tego doam, ze monter nie mial.sprzetu do montażu ościeżnic, no oprócz deski wstawionej na ukos na samym dole przy pianowaniu..Po czasie przeczytaniu instrukcji dowiedziałem sie że diametralnie inaczej wyglada taki montaż ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka