mariena1 31.10.08, 18:58 Mam zamiar połozyc na podłodze panele bezklejowe.Czy można je kłaśc bezpośrednio na gumolicie czy trzeba go zrywac aż do gołego betonu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Raf4 Re: Panele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.08, 19:27 Ważne aby powierzchnia była w miarę równa. Pod panele kładziesz folię tylko nie jestem pewny czy trzeba zawsze folię kłaść czy tylko na parterze, gdzie od podłogi może ciągnąć ew. wilgoć. Na folię piankę lub korek i na to panele. Teoretycznie korek jest lepszy. Chodząc po panelach mniej stuka. Panele są zrobione częściowo z tworzywa sztucznego i nie są tak wrażliwe jak parkiet. Jeżeli jest to pomieszczenie gospodarcze itp. to wystarczy jak położysz najcieńszą 3 mm piankę tylko po to żeby wygłuszyły stukanie. Odpowiedz Link Zgłoś
13ka Re: Panele 01.11.08, 11:41 cyt.: "nie jestem pewny czy trzeba zawsze folię kłaść czy tylko na parterze" Folia pod panelami jest warunkiem koniecznym rozpatrzenia reklamacji np w firmie Balterio. Na każdej paczce paneli jest dokładny opis jak i na co należy je położyć. Odpowiedz Link Zgłoś