Dodaj do ulubionych

poddasze ocieplenie

12.01.09, 20:38
ocieplam poddasze wełną 150 i 50.Mam pytanie- gdzie się przykleja folię na
krokwie czy do profili pod płyty k/g - czy ma to znaczenie?osobiście
przykleiłem do profili
Obserwuj wątek
    • Gość: Tomek-Dortmund Re: poddasze ocieplenie IP: *.versanet.de 13.01.09, 03:35
      tylko i wylacznie do drewnianych belek dachowych, profile z konstrukcji g-k nie
      maja z tym nic wspolnego.
      • darek.biz Re: poddasze ocieplenie 13.01.09, 21:57
        jesteś pewien? podam ci link gdzie piszą inaczej dzisiaj znalazłem :-)

www.rockwool.pl/sw64512.asp#browsertop
        • Gość: Tomek-Dortmund Re: poddasze ocieplenie IP: *.versanet.de 14.01.09, 01:42
          jestem pewien, 4 strona w tym pdf:
          www.isover.ch/jahia/webdav/site/isover/shared/import/Visualiser/Gen_Dach_D.pdf
          wyobraz sobie ze za pare lat musisz zmienickonstrukcje g-k, rozwalajac ta
          konstrukcje niszczysz przy okazji folie....
    • Gość: antek Re: poddasze ocieplenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.09, 22:17
      osobiscie spróbowałbym przykleic sobie do czoła,2 plusy,osłonka na wszy w razie
      deszczu,szybkie polerowanie czoła w razie zabrudzenia,polecam
      • bunclik Re: poddasze ocieplenie 13.01.09, 22:21
        Darek podaj tego linka
    • Gość: cromwell Re: poddasze ocieplenie IP: 94.246.142.* 14.01.09, 15:44
      darek.biz napisał:

> ocieplam poddasze wełną 150 i 50.Mam pytanie- gdzie się przykleja folię na
      > krokwie czy do profili pod płyty k/g - czy ma to znaczenie?osobiście
      > przykleiłem do profili

i bardzo dobrze

pzdr.
      • darek.biz Re: poddasze ocieplenie 14.01.09, 16:55
        i jeszcze jedno pytanie czy tą folię daje się do każdego pomieszczenia czy tylko
        do pomieszczeń gdzie może być wilgoć kuchnia lub łazienka?

• Gość: cromwell Re: poddasze ocieplenie IP: 94.246.142.* 14.01.09, 17:29
          do kazdego

pzdr.
          • Gość: igloohome Re: poddasze ocieplenie IP: *.chello.pl 14.01.09, 19:57
            najpierw wełna, pozniej folia a na koniec albo listwy drewniane albo
            esy ze stelazem no i oczywiscie plyta g/k
          • Gość: igloohome Re: poddasze ocieplenie IP: *.chello.pl 14.01.09, 19:59
            A tak na marginesie to miedzy plyta g/k a folia powstaje poduszka
            powietrza ktora jest swietnym izolatorem ale zrobisz jak zechcesz
            przeciez Polak potrafi... nie raz spartolic.
            • darek.biz Re: poddasze ocieplenie 14.01.09, 20:09
              Kolejnym etapem jest zamontowanie paroizolacji i płyt gipsowo - kartonowych.
              Folię paroizolacyjną stosujemy w pomieszczeniach średnio - wilgotnych i
              wilgotnych (kuchnia, łazienka WC). Do stalowego rusztu przyklejamy ją taśmą
              dwustronną. Należy pamiętać o wykonaniu 10-centymetrowego zakładu i sklejenie go
              taśmą dla zapewnienia szczelności wykonanej paraizolacji. W pomieszczeniach
              suchych (sypialnia korytarz) do rusztu przykręca się od razu warstwę
              wykończeniową, czyli płyty kartonowo gipsowe lub panele.
              cytat ze strony www.rockwool.pl/sw64512.asp#browsertop
            • Gość: Jarek Re: poddasze ocieplenie IP: *.tp.unicity.pl 15.01.09, 19:28
              Poduszka powietrzna swietnym izolatorem? Warstwa powietrzna słabo wentylowana
              posiada opor cieplny = 0,09 m2K/W niewentylowana = 0,18 m2k/W i to obojetnie czy
              ma 3 czy 20 cm grubosci. Nawet 1 cm przecietnego styropianu ma lepszy opor.
              • Gość: cromwell Re: poddasze ocieplenie IP: 94.246.145.* 15.01.09, 20:16
                ciekawe skad to powietrze;)

pzdr.
                • Gość: colombo Re: poddasze ocieplenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.09, 14:01
                  mądrego to i miło posłuchać
              • Gość: colombo Re: poddasze ocieplenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.09, 14:12
                nie wiem ile w was doświadczonych budowlańców a ile speców od ściągania
                wiadomości z netu .bo ja buduję 2 dom i jak patrzę na to co wy tu wypisujecie to
                głowa boli.nie jest obojętne czy dach jest kryty płytą osb i papa a potem gontem
                ,dachówką na łąty i kontrłaty,czy też blachą .w każdym z tych przypadków
                izolacja jest inna .może grubość bez zmian ,ale pustka powietrzna np. przy dachu
                z osb.musi byc bezwzgledna a powietrze (o co ktoś pytał)dostaje sie do szczeliny
                pomiedzy osb ścianą kolankową .to jest abecadło i praw fizyki nie zmienisz !! no
                chyba ze chcesz miec basen wiosna naokoło domu bo cała wilgoć spłynie ci po
                deskach na zewnątrz tym bardziej ze nowy dom ma tej wilgoci do cholery.jeśli
                jest dachówka to sa łaty i kontrłaty więc powietrze ma sie skąd dostać w tym
                wypadku nie potrzeba robic specjalnie nic .poza mambraną oczywiście .a z blachą
                jest jeszcze inna jazda ,tam wilgoć zbiera się nawet latem (rano )i musi to
                robić ktoś z głowa a nie przypadkowy gość .może sie rozgadałem ale śmieszy mnie
                niekiedy ton waszych laickich wypowiedzi .zróbcie coś a potem o tym mówcie a nie
                opowiadajcie tego co zasłyszeliście przy piwie ze znajomym ktorego szwagra brat
                robił kiedyś na budowie.pozdro
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka