Gość: Grzes IP: 213.25.91.* 04.12.03, 09:15 Planuje zakup takiego zlewozmywaka i jestem ciekaw Waszych opinii na jego temat. Wygladem przypomina (bardzo) granit, jednak jest to jakies tworzywo imitujace. Macie jakies doswiadczenia? Pozdrawiam Grzes Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Grzes Re: Zlewozmywaki Benthor IP: 213.25.91.* 05.12.03, 07:55 NIkt nie ma doswiadczen z ta marka? GRZES Odpowiedz Link Zgłoś
kathy38 Re: Zlewozmywaki Benthor 05.12.03, 09:13 Ja mam ten zlewozmywak, użytkuję go od września, w użytkowaniu jest OK. Miałam za to nieco kłopotu z montażem, a montowaliśmy go z mężem samodzielnie. Znaczy sam sposób zamocowania nie jest trudny ale: w ulotce reklamowej piszą, że taki zlewozmywak jak nasz jest przeznaczony na szafki od 40 cm, my mieliśmy szafkę 50-tkę i ledwo co nam się zmieścił. Poza tym zlew nie miał fabrycznie wywierconej dziury pod baterię, miał jedynie miejsce oznaczone do wywiercenia i w tym miejscu wywierciliśmy - i tu zaczęły się schody, okazało się, ze otwór nie leży w jednej płaszczyźnie, brzeg tego otworu zachodzi już na rant zlewu, w związku z tym był wielki kłopot z zamontowaniem baterii bez pozostawiania szpary, mocno się nagłowiliśmy aby uszczelnić od spodu baterię. Jeśli byś zdecydował się na taki zlewozmywak nie wierć dziury tam gdzie sugerują. To były najbardziej wkurzające wady tego zlewozmywaka. Gdyby nie cena jaką dałam pewnie bym wyrzuciła ten zlewozmywak. Teraz jestem z niego zadowolona. Do zlewu dołączony był bardzo fajny syfon, który dało się podsunąć pod samą ścianę, dzięki temu w mojej szfce 50tce zmieścił się i bojler Ariston i kosz na śmiecie i jeszcze troche miejsca zostało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzes Re: Zlewozmywaki Benthor IP: 213.25.91.* 09.12.03, 13:01 Dziekuje za uwagi. Swoja droga - zle oznaczony otwor.. moze dlatego go nie wierca? Twoje kolejne uwagi przekonaly mnie jednak na plus. Dziekuje GRZES Odpowiedz Link Zgłoś
kathy38 Re: Zlewozmywaki Benthor 09.12.03, 14:51 Dziur fabrycznie nie wiercą bo są to zlewozmywaki jednokomorowe z ociekaczem. A bez dziur sa uniwersalne - moga być prawe i lewe. Odpowiedz Link Zgłoś