joszka30
21.11.19, 22:15
Pomóżcie.. Już u siebie zdiagnozowałam OCD.. I wciąż nie mogę zdecydować. Muszę kupić: piekarnik, płytę gazowa, okap, zlewozmywak, baterię i .. I więcej myślę, tym mniej wiem.. już się wydawało, ( połączenie względów wizualnych, praktycznych, funkcji na których nam zależało i ceny), że wybraliśmy i znów wątpliwości.. Generalnie nie chcemy sprzętów z wodotryskami, podstawowe funkcje , w dobrym standardzie. do tej pory użytkowaliśmy płyty gazowej inox, piekarnika do zabudowy gazowego (!), zlewu stalowego-len. I dawaliśmy radę.. Teraz chciałoby się pójść z postępem i osiągnięciami, ale w sumie z ilu funkcji piekarnika realnie korzystacie? Może wystarczą teleskopowe prowadnice, termoobieg. Iść w totalną elektronikę, czy pokrętła licząc, ze możne mnie awaryjne to będzie?
Nawet zlew.. Chciałabym ceramiczny, ale... Zniechęca mnie brak ociekacza- tzn, są takie ale za drogie jak dla mnie, poza tym baterie mają umieszczone na blacie- czyli krople wody etc, etc..
To możne z granitu? ale czytam- chciałam jasny- że są koszmarne w utrzymaniu w czystości.. I tym sposobem zbieram informacje, zaraz będę ekspertem, ale nie przybliża mnie to do decyzji..
Powiedzcie, radźcie Siostry i Bracia, co się u Was sprawdza? Z jakich funkcji realnie się korzysta, a które to zbędne bajery? Kuchnia ma być z sieciówki na I. (a może sprzęt od nich- dają 5 lat gwarancji, co prawda to podstawowe wersje..