Dodaj do ulubionych

sufit podwieszany

IP: 80.72.34.* 04.12.03, 11:13
Kochani pomozcie - dwa miesiace temu ekipa przeprowadzala u mnie remont
mieszkania .Wszystko bylo ok do momentu gdy zaczely pekac sufity podwieszane
w miejscach laczenia i sciany kartonowo gipsowe przy drzwiach - czy to wina
ekipy i mam ich wzywac czy ruchy budynku - bo ja nic a nic sie na tym nie
znam .
Obserwuj wątek
    • Gość: DiDi Re: sufit podwieszany IP: 217.17.46.* 04.12.03, 11:44
      gdzie niegdzie mam podobnie..., ekipa po prostu nie dała takich siatek pod gips
      dzięki którym złączenia nie pękają...

a teraz to jedynie można albo przyzwyczaić się, albo położyć siatki i na nowo
      zagipsować i malować

Pozdrawiam
      DiDi
      • Gość: zrozpaczona Re: sufit podwieszany IP: 80.72.34.* 04.12.03, 14:10
        Dziekuje za odpowiedz.Juz mi ulzylo.Balam sie ze bede musiala robic wszystko od
        nowa .
        • Gość: Anonim Re: sufit podwieszany IP: 194.9.223.* 04.12.03, 14:15
          Ech znowu partacze.

Przy montażu sufitw podwieszanych miejsce łączenia płyty G-K ze ścianą powinno
          być podklejone taśmą papierową, a wsystkie zewnętrzne narożniki oklejone
          fizeliną.

Można to zrobić również teraz.
          • Gość: zrozpaczona Re: sufit podwieszany IP: 80.72.34.* 04.12.03, 16:04
            Coraz bardziej doceniam was kochani i to forum .Pomagaliscie mi przed
            remontem , w czasie remontu i jak widze jestescie niezastapieni po
            remoncie .Mysle ze zostane tu dluzej chyba tylko podpis zmienie bo juz rozpacz
            mi przeszla .Dziekuje Wam za pomoc .
            • Gość: T.Dudek Re: sufit podwieszany IP: *.tychy-biskupa.sdi.tpnet.pl 05.12.03, 01:49
              Problem jest szerszy i bardziej złożony niż mozna by z pozoru sądzić.
              Gips jest materiałem silnie higroskopijnym, przyjmując z otoczenia nadmiar
              wilgoci powiększa swoją objętość. Jeżeli w trakcie prac wykończeniowych miały
              miejsce jeszcze jakieś mokre technologie bądź trwało kondycjonowanie tynków lub
              wylewek pod posadzki to po paru miesiącach można się spodziewać pęknięć na
              składaniach płyt GK. Jak wcześniej ktoś wspomniał połączenia są zbrojone siatką
              PP lub z włókna szklanego, często jest to zamało, aby przeciwstawić się
              naprężeniom działającym na ściankę i połączenia płyt. Polecam stosowanie
              odpowiedniej szerokości profilu konstrukcji i płyt grubości 12,5 lub 15mm, lub
              Fermacell'u.
              Jeżeli chcemy mieć pewność płyty należy położyć podwójnie (z przesunięciem
              spoin) lub ścianę pokryć tapetą z włókna szklanego. Jeżeli nie chcemy mieć
              faktury na ścianie kładziemy welon szklany. Połączenia narożne i krawędzie
              szczególnie narażone na naprężenia wypełnia się akrylem (nie silikonem). :-)

Pozdrawiam

• Gość: Jacek Re: sufit podwieszany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.03, 02:07
      Oczywiście ze wina wykonawcy . Pewnie uzyli złych profili przy dzwiach,ściana
      ma zamałą sztywność.Aby ściana była dobrze postawiona i sztywna powinna być 2x2
      karton gips a na łączeniach śidka.Sufity mogą mieć zła konstrukcje.Wiele jest
      przyczyn pękaniaścian.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka