r_rojkowska 31.07.09, 20:34 Dzisiaj odebralam wycenę za postawienie fundamentow - cena powalila mnie z nog. Dom okolo 145m - użytkowej powierzchni. Taka wycenę dostalam od firmy. Czy to możliwe żeby tyle kosztowal stan zerowy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jb Re: Za same fundamenty 106 tyś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.09, 23:36 przesada- mnie dwa lata temu kosztowało 15 tyś.parter z poddaszem 140m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowalska Re: Za same fundamenty 106 tyś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.09, 10:09 Gruba przesada.Poszukaj innej ekipy. Odpowiedz Link Zgłoś
scandom Re: Za same fundamenty 106 tyś? 03.08.09, 20:00 strasznie dużo ja bym to zrobił wiele taniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: Za same fundamenty 106 tyś? IP: 94.246.145.* 03.08.09, 20:14 wez sie gosciu z pewnoscia zrobisz taniej tylko co wiesz o fundamencie moze to teren podmokly moze inwestor planuje piwnice moze na dzialce zalega 10m torfu i trza wszystko wywiezc albo palowac moze wystepuje kurzawka najlepiej palnac taniej chyba glupiej pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
bunclik Re: Za same fundamenty 106 tyś? 03.08.09, 21:20 cromwell święta prawda teraz wiemy dlaczego nas nie cenią nie widzi zlecenia ale wie ze zrobi taniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basienka Re: Za same fundamenty 106 tyś? IP: *.mediadirection.com.pl 11.08.09, 17:34 chyba kogos pogieło! za 106 tys to mozna dom wybudowac w stanie bez dachu jak jest teren podmokły to sie robi izolacje fundamentów i wokół domu drenaż. Odpowiedz Link Zgłoś
cromwell1 Re: Za same fundamenty 106 tyś? 11.08.09, 19:13 drenaz sie robi jak jest gdzie odprowadzic wode fajnie ze ci sie udalo z fundamentami ale nie wypowiadaj sie wiecej hajduczku pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yass Re: Za same fundamenty 106 tyś? IP: *.tp.unicity.pl 11.08.09, 19:52 Dajcie spokoj madrale-budowlancy! To po pierwsze. Po drugie kazdy ma prawo sie wypowiadac na tym forum - nie tylko panowie fachowcy o nickach bunclik i cromwell. Po trzecie - moze osoba ktora zalozyla ten post opisze dokladniej co sie kryje za ta magiczna kwota 106 tys. za wykonanie fundamentów. Za stan surowy (bez dachu) parterowki (z poddaszem nieuzytkowym) o powierzchni uzytkowej 120mkw + garaz 40mkw mam szanse sie zmiescic w 130 tys. zl. Robocizna z faktura VAT 7%. Wszystkie materialy sam kupuje ale za to z VAT-em 22%. Odpowiedz Link Zgłoś
patriotaa Re: Za same fundamenty 106 tyś? 16.08.09, 11:22 Kolego nie dawno wbijałem pale na głębokość 10 metrów szt 30 i kosztowało to tylko 65 tysięcy ale to było palowanie pod kotłownie , która ma ogrzewać miasto a nie pod domek jedno rodzinny Pozdrawiam i życzą cromwellowi miłego palowania za 106 tysięcy żł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goaja Re: Za same fundamenty 106 tyś? IP: *.azoty.tarnow.pl 12.08.09, 14:57 witam Własnie buduje dom 130 m .fundament wylewany z betonu,120 cm w glab + taki sam fundament pod tarasem 6m/3 m + schody duże z tarasem na 5 m dł .całość materiał z robocizna 30 tys zł. Wiesz najpierw sie dogaduje z firma za ile mi zrobia i dopiero podpisuje umowe , a płace po wykonaniu . Wiem wtedy na co mogę liczyć . Odpowiedz Link Zgłoś
cromwell1 Re: Za same fundamenty 106 tyś? 12.08.09, 17:29 czy wiesz o czym rozmawaiamy? zrobilas posadowienie i daj na msze wiekszosc inwestorow ma projekt bez badan geotechnicznych po wbiciu pierwszej lopaty okazuje sie ze teren to dawne grzezawisko z zalegajacym na duzej glebokosci torfem wiec trza sie decydowac albo gleboki wykop wywiezienie tysiecy metrow szesciennycj torfu nawiezienie i ubicie tysiecy metrow szesciennych kamienia albo pale betonowe albo pale zwirowe albo co jeszcze zaczyna sie polka a koszty rosna podobnie z kurzawka i innymi niespodziankami matka zalozycielka milczy widocznie ma cos na sumieniu wiec lepiej sie nie wypowiadac ze drogo tylko przelknac gule pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
patriotaa Re: Za same fundamenty 106 tyś? 16.08.09, 11:17 bzdura totalna proszę odezwij się na moje GG 4994560 porozmawiamy na ten temat i jestem w stanie wycenić wszystkie roboty mam 40 letnią praktykę w budownictwie i uprawnienia budowlane Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beton stal Re: Za same fundamenty 106 tyś? IP: *.adsl.inetia.pl 19.08.09, 11:06 Fundament - beton.stal.googlepages.com/ zważmy ze dzisiejsi projektanci wykazują zbrojenie lawy fundamentowej pomijając górnej warstwy ściany fundamentowe. przecież to inwestycja tylko dodatkowego tys dwa tys ZL a bezpieczeństwo kilka krotnie zwielokrotnione. Nie mogę zrozumieć tej bezczelności.beton.stal.googlepages.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: Za same fundamenty 106 tyś? IP: 94.246.145.* 19.08.09, 20:05 projektanci wykazuja kilka krotnie nie moge zrozumiec tej bezczelnosci matol niesie kaganek oswiaty pstryk i wszysto jasne beton stal nie zawiedzie jest dobry na cmentarne piwnice pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: Za same fundamenty 106 tyś? IP: *.chello.pl 21.08.09, 01:54 Podniecacie sie nie wiadomo o co. Jesli autor przedstawia tak skromne informacje to nie ocenimy kosztów bo z czego? Możemy przyjąć, że chodzi o zwykły domek na nośnym gruncie. A na takie warunki to cena jest conajmniej 4-krotnie zawyżona. Usredniając. Jeśli Autor przedstawi nam projekt i ten kosztorys dostanie wiążącą odpowiedź. Wiecej luzu i wyrozumiałości. Odpowiedz Link Zgłoś
cromwell1 Re: Za same fundamenty 106 tyś? 21.08.09, 20:40 ales ty glupi west jaka cena 4-krotnie zawyzona jak mozesz oceniac kosztorys bez szczegolow wicecej luzu i wyrozumialosci Jeśli Autor przedstawi nam projekt i ten kosztorys dostanie wiążącą odpowiedź. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: Za same fundamenty 106 tyś? IP: *.chello.pl 21.08.09, 21:08 przeczytaj dokladnie co napisalem i udaj sie do psychologa bo nie jest z toba dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: Za same fundamenty 106 tyś? IP: 94.246.145.* 22.08.09, 19:33 przeczytalem dokladnie wiecej dokladnie skopiowalem twoje zdanie zebys durniu zrozumial ironie w watku 3 razy padlo stwierdzenie ze za malo danych by oceniac przeczytaliscie watek kolego west i uznaliscie stwierdzenie jako wlasne sugerujac innym ograniczenie umyslowe najwyzsza pora wybrac sie do psychologa pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
patriotaa Re: Za same fundamenty 106 tyś? 22.08.09, 23:16 Człowieku jak by nie liczył i kombinował to 106 tysięcy za fundamenty nie wyjdzie pod domek jednorodzinny. Odpowiedz Link Zgłoś