Gość: kozak z miasta IP: *.chello.pl 22.12.09, 15:55 szefowie takich agencji, to niekiedy zwykli krętacze i tyle. wszędzie dokładnie to samo. :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Ochroniarze się skarżą IP: *.dpsa.com.pl 23.12.09, 12:07 Solid to bardzo dziadowska firma. Zatrudniają ludzi na minimum socjalne a resztę pensji na umowę zlecenie. Moja żona pracuje w Solidzie i generalnie nie jest zadowolona. Nie ma nawet możliwości komu się poskarżyć bo cała kadra kierownicza i dyrektorzy to jedna klika. Najwazniesze żeby sekretarka miała ładny tyłek i była łatwa. A pracownik im bardziej się stara tym więcej mu na głowę wrzucają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbb Re: Ochroniarze się skarżą IP: *.4web.pl 26.12.09, 10:59 Ochroniarze? U mnie w pracy ostatnio jeden taki z wielkim brzuchem, który dyszy nawet jadąc po ruchomych schodach powiedział, że nie będzie przeganiał rumuńskich żebraków bo to nie jego piętro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antypojeb bbb,to ciebie trzeba by przegonić,scierwojadzie IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 26.12.09, 11:27 bbb,to ciebie trzeba by przegonić,scierwojadzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej powiedział przedstawiciel ochroniarzy... IP: *.173.22.161.tesatnet.pl 26.12.09, 12:46 No i to jest właśnie ten biedny ochroniarz... I jak tu potem współczuć czy solidaryzować się z kimś kto daje taką odpowiedź... A już miałem kliknąć na ankiecie, że Ikea nie jest OK, a tu ktoś przypomniał tą wypowiedzią jak się nieraz ochroniarze zachowują. Zresztą najście w grupie do biura Ikea też było delikatnie mówiąc mało profesjonalne - nie przychodzi się do jednego dyrektora w grupie, jeżeli chce się rozmawiać na partnerskich warunkach - wywoływanie presji ilościowej jest mało skuteczne, nieprofesjonalne, chamskie i wywołuje jedynie postawę opozycyjną u takiego dyrektora... Odpowiedz Link Zgłoś
gocze1 Ochroniarze się skarżą 26.12.09, 12:12 To wynik możliwości omijania przepisów prawa. Solid jak też inne firmy tworzą podfirmy w których zatrudniają pracowników na umowę-zlecenie (unikając płacenia nadgodzin o czym mówi Kodeks Pracy).Ponadto Solid i inne firmy zatrudniają na umowę zlecenie tych co nie mają grupy orzeczenia o niepełnosprawności ( bo na tych co mają orzeczenia to dostająją dotację od Państwa i zatrudniają ich na umowę o pracę)- wie o tym procederze dobrze Pan Prezydent i PIP a nic w tym kierunku nie robią by to zmienić wiedząt też i o tym że ci młodzi ludzie zatrudnieni na umowę zlecenie nie zdają sobie sprawy z tego że ta forma zatrudnienia pomimo odprowadzanych składek emerytalnych do ZUS nie liczy się im do lat pracy i kiedyś mogą nie otrzymać emerytury z powodu braku lat pracy pomimo zebranego kapitału składek emerytalnych.........forma zatrudniania na umowę -zlecenie to najbardziej perfidny wyzysk pracowników w wolnej(?) Polsce........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WETERAN agencja-ochroniarz IP: *.adsl.alicedsl.de 26.12.09, 12:25 polskie bydlo,polskie wychowanie,ilu pobitych i zgwalconych,ile afer? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W-wa Emigranciku IP: *.chello.pl 26.12.09, 13:06 A w rajchu lepiej ci płacą?I nie ma pobić, afer i gwałtów? Odpowiedz Link Zgłoś
gocze1 Re: Ochroniarze się skarżą 26.12.09, 12:25 Gość portalu: kozak z miasta napisał(a): > szefowie takich agencji, to niekiedy zwykli krętacze i tyle. > wszędzie dokładnie to samo. :) Właściwie to można tylko okazać zdziwienie ,że przy takich faktach omijania i łamania prawa jeszcze tej firmie i jej podfirmom nie odebrano koncesji na prowadzenie usług ochroniarskich - jest to jedyna forma na uzdrowienie sytuacji w tej i innych branżach ...............są jeszcze uczciwie działające firmy które chętnie przejmą ochronę obiektów po Solidzie ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: >>>>>>>>>>>>>>> Re: Ochroniarze się skarżą IP: *.ver.abpl.pl 15.01.10, 20:13 gocze1 napisał: > Gość portalu: kozak z miasta napisał(a): > > > szefowie takich agencji, to niekiedy zwykli krętacze i tyle. > > wszędzie dokładnie to samo. :) > Właściwie to można tylko okazać zdziwienie ,że przy takich faktach omijania i > łamania prawa jeszcze tej firmie i jej podfirmom nie odebrano koncesji na prow > adzenie usług ochroniarskich - jest to jedyna forma na uzdrowienie sytuacji w t > ej i innych branżach ...............są jeszcze uczciwie działające firmy które > chętnie przejmą ochronę obiektów po Solidzie ...... właścicielami firm ochroniarskich to byli ubecy, milicjanci i wojskowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Słuszna sprawa ale metody buraczane IP: *.173.22.161.tesatnet.pl 26.12.09, 12:35 Solidaryzuje się z tymi ludźmi z Solidu, ale ignorancją jest oczekiwanie odpowiedzi w 1,5 miesiąca na tak ważką petycję. Takie sprawy rozwiązuje się miesiącami (chociażby ze względu na to, że są inne strony sporu, które trzeba poinformować i otrzymać od nich odpowiedź). Zresztą z 10 odpowiedzi na 10 pytań wynika, że Ikea sprawą się zajęła i trochę z tych pytań/odpowiedzi wynika, że to strona solidarności wykazała się ignorancją tematu. Ludzie, nie można podchodzić do tematu roszczeniowo i oczekiwać załatwienia z dnia na dzień. To nie te czasy… Zresztą taka postawa jest typowa dla solidarności. Przydałby się w Polsce jakiś nowy bardziej kompetentny związek zawodowy, który nie będzie osadzony w nieudolnych kolesiowskich strukturach albo w byłej epoce (też kolesiowskiej)… Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były cieć Ochroniarze się skarżą IP: 88.220.82.* 26.12.09, 12:48 Firmy ochroniarskie to ocean przekrętów w tym olbrzymich przekrętów finansowych.Firmy słupy,fałszywe dokumenty osobowe i finansowe i wiele innych.To nietykalne państwo w państwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romi Solid s. wrocław - a tektura wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.09, 14:34 co za dziadowska firma. co prymitywni dowódcty, patrz Tektura Wrocław, żal pisac. Teraz zatrudniaja młodych aby nic nie pisneli cicho siedzieli. wypłata na trzy częśc, nie płaca obiecanych pieniedzy, Wiadomo chamstwo, poziom kultury i komunikacji "O". syf totalny siedzibie firmy, podobnie, jak taka badzieja może na tynku funkcjonować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aktojaknieja Ochroniarze się skarżą IP: *.kosson.com 26.12.09, 16:10 Dla porządku- 14 miesięcy pracowałem w firmie ochroniarskiej. Na szczęście już nie muszę. Moim zdaniem - podkreślam - moim zdaniem , sytuacja jaka się wytworzyła w agencjach ochrony spowodowana jest nie tylko "pazernością " góry ( prezesi/właściciele itp). Mała kto zwraca uwagę na sposoby zawierania umów między agencjami a zleceniodawcami. Zleceniodawca chce " zapłacić " za ochronę 5 zł/m2 miesięcznie i wymaga całodobowej ochrony budynku. Jednocześnie zgadza się by ochronę stanowił JEDEN człowiek na 24-godzinej zmianie. Nikt mi nie przetłumaczy że można wymagać od człowieka że będzie na wysokich obrotach przez cała dobę. Jeśli zamawiający stawia takie warunki - to niech potem nie rozkłada rąk mówiąc - to nie ja jestem powodem Waszej złej sytuacji- ja płacę to nie moja wina. Z jednej strony nie chcemy im płacić jak ludziom, a z drugiej mamy wymagania z kosmosu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogo Re: Ochroniarze się skarżą IP: *.217.146.194.generacja.pl 26.12.09, 17:01 a przeciez nie od dzis wiadomo ze szefowie firm ochroniardkich to byli milicjanci i ubecy wiec co sie dziwicie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AP Brawo uczciwa jak zwykle GW:))))) IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.12.09, 17:33 a w innych agecjach jest ok? szczególnie w tej co siedzą w zarządzie plitycy UP i PSL? ale daje dużo ogłoszeń do GW? czyje zleceneie dostłą GW tym razem na Solid?:)))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: Ochroniarze się skarżą IP: *.gl.digi.pl 26.12.09, 21:16 Dlaczego nie zrobia wreszcie z tym porzadku ludzie sa wyzyskiwani na maksa kiedyś ta bańka pęknie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Ochroniarze się skarżą 27.12.09, 03:37 Nalezy zamknac ikee. Kapitalisci ze Szwecji wszystkiemu winni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: >>>>>>>>>>>> właściciel mieszka w Szwajcarii-podatki ;-) IP: *.ver.abpl.pl 15.01.10, 20:17 sselrats napisał: > Nalezy zamknac ikee. Kapitalisci ze Szwecji wszystkiemu winni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozumiejacy inacze Ochroniarze się skarżą IP: *.chello.pl 27.12.09, 09:53 Witam, Bardzo spodobała mi się końcówka artykułu: "Zupełnie tego nie rozumiem - stworzenie np. funduszu socjalnego dla pracowników chroniących IKEA kosztowałoby tyle, ile firma zarabia tylko w ciągu 20 minut - dodaje" To tak jak by kazać płacić każdemu kto zarabia więcej niż średnia krajowa za "haracz" na jakąś biedną rodzinę tylko dlatego ze ma więcej...zupełnie nie rozumiem takiego toku myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agent Ochroniarze się skarżą IP: *.subscribers.sferia.net 15.01.10, 12:05 od kilku lat jestem ochroniarzem, pracowałem w kilku firmach ochraniarskich i chroniłem wiele obiektów,wszędzie było tak samo rób zamknij morde bo stracisz prace.Pracodawca i własciciel chronionej firmy traktują ochronę jak parobków,posprzataj,odgarnij śnieg itp.ale na jekiekolwiek święta to mają nas w ....pie.Teraz pracuję w sądzie,myślałem że w tak szcownej instytucji jest poszanowanie prawa ! a tu jest to samo 240 godzin 7 złotych i siedz cicho.W toku mojej pracy było kilka kontroli, i co z tego ci którzy coś powiedzieli już nie pracują.Uważam ,że kary dla pracodawcó są na niskie, a ponadto ten kto zatrudnia firmę ochraniarską powinien postawić konkretne wearunki nie tylko finansowe ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WaszPAn Re: Ochroniarze się skarżą IP: *.chello.pl 18.01.10, 00:25 y a moze po prstu święte krowy pójdą do jakiejś prawdziwej roboty ? A nie onanizować sie przy biurku godzinami? Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Ochroniarze się skarżą 18.01.10, 18:48 z jakiej racji ochroniarz miał zajmowac się rumunami w nie swoim miejscu pracy. to nie gliniarz który ma obowiązek interweniowac. on ma płacone za pracę na swoim posterunku. równie dobrze gamoniu mogłes sam usunąc tych rumunów. Odpowiedz Link Zgłoś