Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    14.01.10, 13:11
    Czy ktoś z Państwa wie jak wypełnić wniosek do pfronu Wn-D i INF-D-P?
    Chodzi mi głównie o punkt C z INF-D-P i D3 i D4 z Wn-d?Czy jeżeli po raz
    pierwszy wypełniam ten wniosek muszę obliczać koszty płacy, limit kosztów płacy??
    Obserwuj wątek
      • dziunia25 Re: pfron 14.01.10, 23:12
        jeżeli po raz pierwszy wypełniasz ten wniosek, to musisz obliczyć koszty płacy i
        wskazać ich limit. Na początek najlepiej udaj się do najbliższego pfronu do
        działu obsługi dofinansowań i poproś tam kogoś o instrukcję, bo tak jest
        najprościej.
        Koszty płacy to jest wynagrodzenie pracownika wraz ze składkami ZUS pracodawcy
        zapłaconymi od tego pracownika. Dla kwoty minimalnej 1276zł i wypadkowej 0,93%
        ten koszt płacy wynosi około 1502,37zł.
        Natomiast kwota w INF-DP masz z ustawy i dla III gr bez schorzeń spec. jest to
        kwota 535,92zł i ona się nie zmienia.
        Pamiętaj, że w D3 w Wn-D wpisujesz tylko liczbę osób nowozatrudnionych w danym
        okresie sprawozdawczym. W D4 stan zatrudnienia.
        Jak coś jeszcze nie wiesz, to pisz
        • bianca_black Re: pfron 18.01.10, 13:18
          Właśnie w tym problem,że nie ma instytucji już u nas w Częstochowie która
          udzieliłaby mi odpowiedzi na moje pytania odnośnie tych wniosków,a dzwoniąc do
          siedziby w Warszawie Panie ciągle mi mówią co mam wypełniać jako już
          zarejestrowany pracodawca natomiast nie jako osoba która dopiero się stara o
          dofinansowanie dla pracownika.Bardzo byłabym wdzięczna jeśli mogłabyś mi
          odpowiedzieć jeszcze na kilka pytań, a mianowicie czy skoro po raz pierwszy
          wypełniam wniosek w INF-D-P muszę obliczać koszty płacy,limit kosztów
          płacy.pomniejszenia??A orientujesz się ile wynoszą te kwoty stałe dla osób z II
          grupą??I czy muszę wpisywać średni stan zatrudnienia w okresie 12 miesięcy
          jeżeli rozpoczęłam swoją działalność od stycznia tego roku??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka