Forum   pychotka

pychotka

(29 wyników)
  • jadłam pyszne ciasto, niestety nie mogę zdobyć przepisu na nie! Wiem ze nazywa sie "pychotka", ma jasne ciasto z bezą, lekkim kremem i (wyczułam w nim) dżem różany.Błagam, pomóżcie, było takie pyyyyyyyyyyyyszne! :)))
  • Znam taką pychotkę od mojej cioci. robi sie ją tak: 1/2 kg cebuli 1 słoik naj tańszego majonezu mięso gulażowe 2 łyżki wegety 1 łyżka margaryny do smarzenia (nie olej) koncentrat pomdorowy starty ser, jakiś tani Obsmarzamy mięsko i cebulę na margarynie, wkładamy do naczynia żarodpornego, zalewamy majonezem wymieszanym z koncentratem pomidorowym i wegetą, po wieżchu pyspusjemy startym serem. Zapieka się w temp.180 stopni aż się ser przyrumieni. Wychodzi pyszna zapiekanka! Gorą...
  • Wyglada,ze bedzie pyszne.Sprobuje
  • MMMMMMMMMMM. . . i oto chodi
  • nie mam nic wspolnego z ta strona, weszlam w nia tylko dlatego ze zareklamowala sie na forum, ale podoba mi sie. dopiero sie tworzy. dodalam juz tam kupe przepisow i robie to wciaz, ale mam pomysl - dolaczcie do tego. niech powstanie wreszcie porzadna, forumowa ksiazka z przepisami!!!!!! mysle ze autorzy sie nie obraza, prawda??
  • jakie danie wegetarianskie skoro smazy sie na tluszczu z zabitego zwierzecia
  • Przepis z ... no, nie pamiętam. Danie pyszne. I co ważne - robi się je tyle czasu, co gotuje makaron- 8 min. A czy włoskie, jak podano, niech się znawcy wypowiedzą. Wstawiamy makaron, ja uwielbiam kokardki. W tym czasie do miseczki dajemy 3 łyżki oliwy, wyciśnięty ząbek (można więcej) czosnku, pokrojony w kosteczkę brie lub cammembert, tak samo pokrojony pomidor bez skórki, sól, pieprz. Na końcu oskubałam bazylię (teraz wygląda tragicznie, jak amerykański kurczak) i listki też do...
  • Kupiłam wczoraj piekny kawałek polędwicy wolowej i mrożone podgrzybki... zagotowałam troche wody z przyprawami: sol, pieprz czarny, ziolowy, listek laurowy, maggi i lyzka pieczeniowej magii smakow winiar... plastry miesa oproszone w mace podsmazylam na odrobinie oleju z dodatkiem cebuli i przelozylam mieso z cebula do garnka...dusilam na malym ogniu ok. 1 godziny...dodalam do sosu mrozone podgrzybki /w calosci, bo byly malutkie - takie apetyczne/ i dusilam, az wolowinka bedzie mie...
  • Podam wam naprawdę swietny przepis na paprykę w słoikach, którym zaraziłam moją całą rodziną i znajomych, jak jest sezon paprykowy to wszyscy rzucamy się do robienia właśnie wg tego przepisu: UWAGA:4 kg mięsistej papryki czerwonej (można zrobić kolorową pięknie się prezentuje), 1 duża główka czosnku 8dkg soli 1 szkl. octu 10% 1 szkl. cukru 3/4 szkl. oleju słonecznikowego ------------- Parykę pokroić w paski, czosnek w plasterki i wymieszać w dużej misce to wszystko z solą - ...
  • Mam to co w temacie, jeszcze zieloną sałatkę, ogórka i cebulkę. Zaproponujcie z tego coś pysznego, ta mozarella troche bez smaku... Jak doprawić, żeby było pyszne? Proszę o 2 godziny wpadają goście i oprocz kurczaka nie mam im co podać. Prosze...
  • Mam prosbe o przepis na wysmienite jajeczka faszerowane...;) Z gory dziekuje za pomoc Pozdrawiam Gosia
  • Jadłam wczoraj w restauracji pieczeń z cielęciny marynowanej w mleku. Smak był po prostu niebiański, bardzo delikatny, godny spróbowania we własnym zakresie. Zastanawiam się tylko, czy co, poza mlekiem, daje się do marynaty, jak długo powinna taka cielęcinka w niej poleżeć i jak potem zrobić sos, który na moje oko i podniebienie, mleko (z marynaty?) również zawierał. Czy ktoś próbował takiego cuda ?
  • pyszna! pyszna! trzeba tylko uważać z kostką, żeby sos nie był za słony! Polecam!
  • Uwaga na wstepie - to nie spam. Calkiem przypadkowo zauwazylam w Kauflandzie za dyszku, mrozone olbrzymie zurawiny, borowke brusznice i czarna oraz grzyby (kurka, podgrzybek i borowik - ponoc sa jeszcze rydze, gaski, maslaki ) . Owoce sa w paczkach 0,5 kg, grzyby chyba 300 g. Wszytko jest oczyszczone, grzyby pokrojone. NaJbardziej lubie zurawine zalana wodka i sokiem zurawinowym. Firma nazywa sie Fungopol, maja swoja stronke internetowa. kbt
  • ja wiem, że jest dużo przepisow, ze wystarczy wrzucić w wyszukiwarkę, ale tam mi się pojawia: polędwiczki w borowikach, w pomaranczach, w zielonym pieprzu, w sosie klonowym, mandarynkowym ,itd. A ja chcę zwyczajnie w śmietanie.może ktoś ma przepis. Będę bardzo wdzięczna.
  • Nigdy nie robiłam łososia. Jak przyrządzić do ziemniaczków ?
  • zrobiłam bez anchois, bo zapomniałam kupić, a i to była PYCHOTKA
  • No wiadomo można zaduszankę,prażonkę itp., wariantów tysiące.Czy ktoś ma jakieś inne pomysły.
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się