-
jadłam pyszne ciasto, niestety nie mogę zdobyć przepisu na nie! Wiem ze
nazywa sie "pychotka", ma jasne ciasto z bezą, lekkim kremem i (wyczułam
w nim) dżem różany.Błagam, pomóżcie, było takie pyyyyyyyyyyyyszne! :)))
-
Znam taką pychotkę od mojej cioci. robi sie ją tak:
1/2 kg cebuli
1 słoik naj tańszego majonezu
mięso gulażowe
2 łyżki wegety
1 łyżka margaryny do smarzenia (nie olej)
koncentrat pomdorowy
starty ser, jakiś tani
Obsmarzamy mięsko i cebulę na margarynie, wkładamy do naczynia żarodpornego,
zalewamy majonezem wymieszanym z koncentratem pomidorowym i wegetą, po
wieżchu pyspusjemy startym serem. Zapieka się w temp.180 stopni aż się ser
przyrumieni.
Wychodzi pyszna zapiekanka! Gorą...
-
Wyglada,ze bedzie pyszne.Sprobuje
-
MMMMMMMMMMM. . . i oto chodi
-
nie mam nic wspolnego z ta strona, weszlam w nia tylko dlatego ze
zareklamowala sie na forum, ale podoba mi sie. dopiero sie tworzy. dodalam
juz tam kupe przepisow i robie to wciaz, ale mam pomysl - dolaczcie do tego.
niech powstanie wreszcie porzadna, forumowa ksiazka z przepisami!!!!!! mysle
ze autorzy sie nie obraza, prawda??
-
jakie danie wegetarianskie skoro smazy sie na tluszczu z zabitego zwierzecia
-
Przepis z ... no, nie pamiętam. Danie pyszne. I co ważne - robi się je tyle
czasu, co gotuje makaron- 8 min. A czy włoskie, jak podano, niech się znawcy
wypowiedzą.
Wstawiamy makaron, ja uwielbiam kokardki. W tym czasie do miseczki dajemy 3
łyżki oliwy, wyciśnięty ząbek (można więcej) czosnku, pokrojony w kosteczkę
brie lub cammembert, tak samo pokrojony pomidor bez skórki, sól, pieprz. Na
końcu oskubałam bazylię (teraz wygląda tragicznie, jak amerykański kurczak) i
listki też do...
-
-
Kupiłam wczoraj piekny kawałek polędwicy wolowej i mrożone podgrzybki...
zagotowałam troche wody z przyprawami: sol, pieprz czarny, ziolowy, listek
laurowy, maggi i lyzka pieczeniowej magii smakow winiar...
plastry miesa oproszone w mace podsmazylam na odrobinie oleju z dodatkiem
cebuli i przelozylam mieso z cebula do garnka...dusilam na malym ogniu ok. 1
godziny...dodalam do sosu mrozone podgrzybki /w calosci, bo byly malutkie -
takie apetyczne/ i dusilam, az wolowinka bedzie mie...
-
Podam wam naprawdę swietny przepis na paprykę w słoikach, którym zaraziłam
moją całą rodziną i znajomych, jak jest sezon paprykowy to wszyscy rzucamy
się do robienia właśnie wg tego przepisu:
UWAGA:4 kg mięsistej papryki czerwonej (można zrobić kolorową pięknie się
prezentuje),
1 duża główka czosnku
8dkg soli
1 szkl. octu 10%
1 szkl. cukru
3/4 szkl. oleju słonecznikowego
-------------
Parykę pokroić w paski, czosnek w plasterki i wymieszać w dużej misce to
wszystko z solą - ...
-
Mam to co w temacie, jeszcze zieloną sałatkę, ogórka i cebulkę. Zaproponujcie
z tego coś pysznego, ta mozarella troche bez smaku... Jak doprawić, żeby było
pyszne? Proszę o 2 godziny wpadają goście i oprocz kurczaka nie mam im co
podać. Prosze...
-
-
Mam prosbe o przepis na wysmienite jajeczka faszerowane...;)
Z gory dziekuje za pomoc
Pozdrawiam
Gosia
-
Jadłam wczoraj w restauracji pieczeń z cielęciny marynowanej w mleku. Smak
był po prostu niebiański, bardzo delikatny, godny spróbowania we własnym
zakresie. Zastanawiam się tylko, czy co, poza mlekiem, daje się do marynaty,
jak długo powinna taka cielęcinka w niej poleżeć i jak potem zrobić sos,
który na moje oko i podniebienie, mleko (z marynaty?) również zawierał.
Czy ktoś próbował takiego cuda ?
-
pyszna! pyszna! trzeba tylko uważać z kostką, żeby sos nie był za słony!
Polecam!
-
Uwaga na wstepie - to nie spam.
Calkiem przypadkowo zauwazylam w Kauflandzie za dyszku, mrozone olbrzymie zurawiny, borowke
brusznice i czarna oraz grzyby (kurka, podgrzybek i borowik - ponoc sa jeszcze rydze, gaski, maslaki )
. Owoce sa w paczkach 0,5 kg, grzyby chyba 300 g. Wszytko jest oczyszczone, grzyby pokrojone.
NaJbardziej lubie zurawine zalana wodka i sokiem zurawinowym. Firma nazywa sie Fungopol, maja
swoja stronke internetowa.
kbt
-
ja wiem, że jest dużo przepisow, ze wystarczy wrzucić w wyszukiwarkę, ale
tam mi się pojawia: polędwiczki w borowikach, w pomaranczach, w zielonym
pieprzu, w sosie klonowym, mandarynkowym ,itd. A ja chcę zwyczajnie w
śmietanie.może ktoś ma przepis. Będę bardzo wdzięczna.
-
Nigdy nie robiłam łososia. Jak przyrządzić do ziemniaczków ?
-
zrobiłam bez anchois, bo zapomniałam kupić, a i to była PYCHOTKA
-
No wiadomo można zaduszankę,prażonkę itp., wariantów tysiące.Czy ktoś ma
jakieś inne pomysły.