Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

podrasowanie cv

IP: *.lanet.net.pl 24.05.10, 14:50
    Witam
    W odniesieniu do toczącej się na forum dyskusji o "podrasowaniu cv" mam pytanie;)

Czy dopisywanie stanowiska i miejsca pracy całkowicie wymyślonych jest
    karalne? W jaki sposób pracodawca może to sprawdzić? ZUS, US? Pomijam kontakt
    z firmą X, gdyż zakładamy, że w ogóle ona nie istnieje;)

Chodzi mi o upiększanie cv w stylu:

świeżo upieczony mgr napisze, że pracował przy obsłudze klienta w solarium
    :)... a nie że przez 10 lat pełnił funkcje dyrektora w KGHM :)

Czy komuś takie drobne kłamstwa pomogły w znalezieniu pracy?
    Obserwuj wątek
      • Gość: ZZ Re: podrasowanie cv IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.10, 15:04
        Tak-to karalna rzecz bo ma na celu uzyskanie korzyści majątkowej dzięki oszustwu.
      • Gość: radze_sobie Re: podrasowanie cv IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.10, 16:27
        > Czy komuś takie drobne kłamstwa pomogły w znalezieniu pracy?

Krotko i na temat - tak :)
        Przy czym chodzilo raczej o zatkanie blisko rocznej dziury w CV (podczas gdy tak
        naprawde bylem bezrobotnym), ale nie, nie zrobilem z siebie specjalisty ds
        zarzadzania manadzerami :)

Zapchalem to lewym stazem.

Dostalem dzieki temu konkretna robote - teraz juz nie musze kitow cisnac, bo mam
        autentyczne 5 lat bardzo konkretnego doswiadczenia, i nikt nie patrzy na to co
        bylo wczesniej az tak dokladnie.

Pozdrawiam
        • katarinabeauty Re: podrasowanie cv 24.05.10, 16:59
          przepraszam, ale jak lewym stażem?
          Bo ja mam podobny problem i zastanawiam się jak to zrobić?
          Czy miałeś jakieś zaświadczenie lewe na to, czy wogóle tylko napisałeś w cv że
          odbyłeś staż bez żadnego poświadczenia?
          • Gość: zciemniacz11 Re: podrasowanie cv IP: 188.33.161.* 24.05.10, 17:35
            Ja tez tak zrobilem, huehue. Wystawilem sam sobie zaswiadczenie, podalem numer
            telefonu ojca, a pieczatke wyrobilem sobie za 35zl. Podbilem, podpisalem i gra
            gitara ;)
            • katarinabeauty Re: podrasowanie cv 24.05.10, 17:41
              no ale przecież są dane, telefon, adres, nazwisko i mogą sprawdzić przeciez..
              • Gość: Żona Zenona Re: podrasowanie cv IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.10, 19:20
                Własnie to zrobiłam.. podrasowałam CV!
                Jutro II etap rekrutacji..
                Dopisałam parę rzeczy, które niby robiłam ze 4 lata temu. Nikomu tym nie zaszkodzę, ale bedzie wstyd jak wyjdzie na jaw ;/ Oby nie..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka