Dodaj do ulubionych

Pisząc CV

25.05.26, 11:13
Jest ciekawa oferta pracy.Widnieje od 15.05 i wysłałam tam CV dnia 16.05 ale...mam poprawione CV przez doradcę zawodowego i...czy wypada wysłać raz jeszcze CV troszkę skorygowane tzn chciałabym to lepsze im podarować ?oferta ciekawa, zależy mi na zaproszeniu na rozmowę kwalifikacyjną
Obserwuj wątek
    • krwawy.lolo Re: Pisząc CV 25.05.26, 11:27
      Może wyślij życiorys? tongue_out
    • jkl13 Re: Pisząc CV 25.05.26, 11:39
      Nie
    • zerlinda Re: Pisząc CV 25.05.26, 11:45
      Tak, powinnaś im podarować to lepsze cv, koniecznie.
    • galaxyhitchhiker Re: Pisząc CV 25.05.26, 11:46
      Gdybyś to ty zajmowała się rekrutacją, to co byś sobie pomyślała, kiedy ktoś by ci przysłał drugie, poprawione CV?
      • siedemkropek82 Re: Pisząc CV 25.05.26, 11:56
        Nie wiem Doradca zawodowy mi skorygował i kurde,lepsze jest.Moze na rozmowie im podsune drukniete.Duzej różnicy nie ma ale jednak jest lepsze,taka reklama mojego 15letniego doświadczenia zawodowego (dwa zdania typu :ekspertka z 15letnim stażem w.... Jako podsumowanie zawodowe)
        • galaxyhitchhiker Re: Pisząc CV 25.05.26, 12:06
          Jak cię zaproszą na rozmowę, to będzie znaczyło, że stare CV zrobiło robotę. Zamiast kombinować jak podsuwać nowe pogadaj z doradcą jak się na tej rozmowie sprzedać.

• kachaa17 Re: Pisząc CV 25.05.26, 18:49
          Bez sensu jest ten pomysł, oni już będą mieli wydrukowane stare cv.
          • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Pisząc CV 25.05.26, 20:39
            Kto teraz cokolwiek drukuje 🤦‍♀️
            • kachaa17 Re: Pisząc CV 25.05.26, 21:37
              My 😀 , łatwiej się rozmawia z kandydatem jak się ma CV na papierze.
      • misiamama Re: Pisząc CV 25.05.26, 16:32
        Zakładając, że w ogóle bym to zobaczyła, pomyślałabym że kandydatce zależy na tej pracy. Ze włożyła dodatkowy wysiłek żeby swoje CV pokazać mi z jak najlepszej strony. A ty co byś sobie pomyślała? Przecież autorka nie dodała sobie kompetencji, doświadczenia czy wykształcenia.
        • iwles Re: Pisząc CV 25.05.26, 16:45

A ja bym sobie pomyślała, że nie nadaje się do pracy, w której trzeba podejmować samodzielne decyzje.
        • galaxyhitchhiker Re: Pisząc CV 25.05.26, 16:55
          A ja bym pomyślała, że albo nie ogarnia gdzie wysyła CV, albo nie umie od razu zrobić dobrze i trzeba po niej poprawiać. I to byłby koniec jej udziału w rekrutacji.
          • mika_p Re: Pisząc CV 25.05.26, 19:00
            Podobnie - też bym pomyślała, że nie ogarnia, gdzie wysyła, bo wysyła masówkę, bez szczególnego przyjrzenia się ofercie
          • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Pisząc CV 25.05.26, 20:39
            Tak samo
    • lilia-anna Re: Pisząc CV 25.05.26, 11:50
      Zostaw, jak jest.
    • misiamama Re: Pisząc CV 25.05.26, 16:29
      Wysłałabym ponownie, poprawione. 99% ofert jest wstępnie odsiewana przez programy rekrutacyjne (znaczy się, AI albo coś nawet prostszego) i są spore szanse, że twoje gorsze CV w ogóle nie przejdzie przez tę pierwszą fazę. Jeśli natomiast przejdzie i zobaczą drugie, zawsze możesz powiedzieć, że Ci bardzo zależało na pracy i wysłałać ponownie. Przecież to nie jest nic nagannego. Zakładam, ze poprawka nie polega na fałszowaniu danych, tylko lepszej prezentacji tego, co pasuje do oferty.
      • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Pisząc CV 25.05.26, 20:42
        Jeśli firma jest na tyle zaawansowana, że używa AI do rekrutacji, to też ma program który po wysłaniu pierwszego CV przerzuca kandydata na kolejny etap i nie ma w danym momencie opcji “dogrywania” czegokolwiek.

A swoją drogą o mojej firmie też wszyscy mówią, że AI ich odsiało. Nie, odsiał ich człowiek, bo CV było do chrzanu.
    • kachaa17 Re: Pisząc CV 25.05.26, 18:48
      Nie wypada
    • alpepe Re: Pisząc CV 25.05.26, 19:20
      Nie wysyłaj.
      • siedemkropek82 Re: Pisząc CV 25.05.26, 19:42
        Dzięki.Nie wyślę-moj błąd.Choc doradca zawodowy mi powiedział,by ponownie wysłać poprawiona wersję.
        • misiamama Re: Pisząc CV 26.05.26, 13:40
          i słuchasz ematek, zamiast profesjonalnego doradcy? ok, jak uważasz. Ale serio, po lekturze odpowiedzi powyżej, absolutnie jestem przekonana, że wysłanie poprawionego CV byłoby na twoją korzyść albo pozostałoby bez wpływu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka