asap24 03.01.11, 12:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Przemek Laptopy rozdają IP: *.aster.pl 03.01.11, 12:49 Miałem się wybrać na jedno takie szkolenie, ale nie puścił mnie szefuńcio, a samemu to cóż, jednak mimo wszystko taniej wychodzi kupić sobie po prostu laptop i poczytać książkę.... ale obiecałem sobie, że jak zaczną rozdawać samochody, to przycisnę kadry i pójdziemy całym zespołem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kakak Re: Laptopy rozdają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 14:16 śmiech 1 dzien szkolenia 1450zł netto!! rzeczywista wartość szkolenia to max 400zł/ z osobę netto netbook warty 900zł brutto jest wliczony w cene szkolenia :) wiem co ile kosztuje bo pracuje w szkoleniach sam musze coś takiego wprowadzic :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PLM Re: Laptopy rozdają IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.11, 08:00 Zajmuje się szkoleniami w dużej firmie. Zastanawiam się jakiej jakości szkolenia można się spodziewać jeśli cena laptopa wynosi 900 PLN a szkolenie 400 PLN. Będąc szefem bardzo bym się zastanowił czy wysłać pracownika na takie szkolenie:) Jedyny zwrot z inwestycji w takie szkolenie to laptop, tak sądzę. Co o tym myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trener Re: Laptopy rozdają IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.01.11, 10:07 Działam jako trener freelancer i powiem tak. 400 zł za szkolenie jednodniowe (a o takie tu chyba chodzi, bo dwudniowe są droższe) to przy 9-10 osobach na sali daje jakieś 3,6-4 tys. zł. Zapewniam Was, że za taką cenę można zatrudnić najlepszych trenerów na rynku :). Odpowiedz Link Zgłoś
hugow Re: Laptopy rozdają 09.01.11, 23:04 nie można - trzeba opłacić hotel, salę wykładową, catering, wcześniejsze koszty sprzedaży poza tym jednodniowe szkolenie oferować za 400 zł - to żaden nawet średni trener nie prowadziłby takiego szkolenia pod swoim nazwiskiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Laptopy rozdają IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.01.11, 09:31 No to w takim razie ile ten trener bierze skoro jak szkolenie jest np. za 400 zł za dzień * 10 osób? To co 4 tys. za 1 dzień szkolenia to nie wystarczy na trenera nawet jak trzeba opłacić dodatkowe elementy takie jak np. obiad? Poza tym nie każda firma szkoli w hotelu. w Asapie jak przeczytałem to zauważyłem że mają swój ośrodek szkoleniowy więc te koszty ośrodka rozkładają się na pewno jakoś proporcjonalnie do szkolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: Laptopy rozdają IP: *.home.aster.pl 02.03.11, 12:42 potwierdzam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trener Re: Laptopy rozdają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.13, 10:19 Za taką cenę to się psuje rynek... i to mocno. Robi się "gó...ane usługi" i zatrudnia lipnych trenerów - najlepiej z pośredniaka... Odpowiedz Link Zgłoś
teosia_2010 Re: Laptopy rozdają 11.01.11, 11:19 To chcesz szkolic pracowników, czy załatwiac im gadżety? W ten sposób firma traci- nie ma przeszkolonego pracownika (za co zapłaciła) i ...nie ma 900 zł, bo dała pracownikowi premie w tej postaci. Szkolenia w tej cenie wabiące takimi gadżetami są merytorycznie nic nie warte (na ogół są sponsorowane przez fundatorów i nikt nie przkłada się do wykładów, a one same są niespójne). Mądrzy szefowie szukają często szkoleń droższych, które coś poprawią w firmie. Pozdrawiam PS. chciałes wiedzieć co o tym ktoś mysli..... Odpowiedz Link Zgłoś
alekbolek Laptopy rozdają 03.01.11, 13:49 czego to nie wymyślą, aby się wypromować..., ale to akurat głupie nie jest, zawsze różne gadżety dostaję, ale tak jak to piszą rzeczywiście z laptopa to chyba najbardziej bym się ucieszył. sprawdziłem ich i rzeczywiście mają takie szkolenia, szkoda że już po gwiazdce, ale taki prezencik zawsze cieszy, szczególnie jak firma zapłaci :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomeczek No to laptopy czy netbooki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.11, 14:00 Bo w tekście jest raz o tym raz o tym, a to jednak nie to samo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mordek Re: No to laptopy czy netbooki? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.01.11, 14:18 Chyba netbooki. To faktycznie różnica, ale z drugiej strony jak się coś dostaje jako gratis to nie jest to aż tak duża różnica. Ale ja tu widzę, że od nowego roku można sobie wybrać zamiast netbooka taki czytnik elektroniczny do książek (e-reader czy jak go tam zwał). Dla mnie to bomba jest. Idę do szefowej, może mnie puści na jakieś :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cdr Re: No to laptopy czy netbooki? IP: *.jgora.jzo.com.pl / 192.168.10.* 04.01.11, 18:33 Jakie gratis? Halo, tu ziemia! Przecież wszystko wliczone jest w cenę szkolenia. Netbook kosztuje ok 600 PLN (najgorsza konfiguracja + upust od producenta) koszt szkolenia ktoś podał - 1 dzień ok 1500 PLN.... Swoją drogą, ciekawe czy pracownicy biorą netbooka do domu, czy staje się to sprzętem służbowym w ich firmie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzarko Re: No to laptopy czy netbooki? IP: 178.73.63.* 07.01.11, 07:05 Halo, Mars do Ziemi!!! Jak wkręcisz szefa, że takie szkolenie ci jest niezbędne, to masz netbook za friko. Ty masz, a firma płaci. Co z tego, że nota bene masz go od swojej firmy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZośKa Laptopy rozdają IP: 217.153.242.* 03.01.11, 21:52 To chyba niemorzliwe. Byłam kiedyś w innej firmie to dali mnie na właśność ... kalkulator. Fajnie byłoby mieć taki sprzęt. Eh - tylko czy moja firma mnie wyśle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva R Re: Laptopy rozdają IP: *.um.warszawa.pl 04.01.11, 12:42 jak Cię szkolili z ortografii to lapiej aby Ci się ten kalkulator przydał do pracy bo poliglotka Zośka nie zostaniesz.... ASAP24 to naprawdę porządna firma szkoleniowa - wystarczy tylko popatrzeć w ichnie referencje. 3 szkolenia już u nich robiłam. Mam nadzieje dostać zgodę na jeszcze nie jedno.... Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Laptopy rozdają 04.01.11, 17:54 Gość portalu: Eva R napisał(a): > ASAP24 to naprawdę porządna firma szkoleniowa - wystarczy tylko popatrzeć w ich > nie referencje. 3 szkolenia już u nich robiłam. Mam nadzieje dostać zgodę na je > szcze nie jedno.... Jak to porządni, skoro muszą spamować fora dyskusyjne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Pewno, że byłaś :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 19:07 Pewno, że byłaś, za pieniądze Urzędu Miasta Warszawa czyli nasze podatników. UM Warszawa ma jakąś specyficzną umowę na wydawanie po 1500zł za szkolenie dla sekretarek? Pewno nadwyżka budżetowa na koniec roku była... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franciszka Re: Laptopy rozdają IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.11, 23:19 Jakby cię szkolili z ortografii, to byś Eva (???) skumała, że "niejedno" pisze się razem - ale co spam to spam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Laptopy rozdają 11.01.11, 14:52 Gość portalu: Eva R napisał(a): UM Warszawka... a jeszcze niedawno bufetowa biadoliła że pieniędzy nie ma i warszawiaki musz się do śniegu przyzwyczaić... a tu patrz: na badziewne szkolenia pieniądze są... Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plik mozliwosci Re: Laptopy rozdają IP: *.pools.arcor-ip.net 05.01.11, 14:14 To chyba niemorzliwe. Byłam kiedyś w innej firmie to dali mnie na właśność ... kalkulator. Fajnie byłoby mieć taki sprzęt. Eh - tylko czy moja firma mnie wyśle. To jest mozliwe, tylko ortografie popraw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Laptopy rozdają IP: *.dynamic.chello.pl 03.01.11, 23:45 Ja laptopa już mam, ale zawsze na alegro można sprzedać heh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwert a ja bym chciał to cudo:) IP: 46.112.19.* 04.01.11, 13:28 www.youtube.com/watch?v=OheQmuEMTpw&NR=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Laptopy rozdają IP: *.pila.vectranet.pl 04.01.11, 13:31 Firma rozdaje netbooki a nie laptopy inaczej nazywane notebookami. Netbooki sa znacznie slabsze od laptopow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as A cena netbooka i tak jest w cenie szkolenia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 13:55 A frajerzy płacą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebol A zapomnieli powiedziec czego uczą IP: 62.29.174.* 04.01.11, 14:01 tak na marginiesie. To tylko swiadczy jaki przerost formy nad trescią jest w takich firmach szkoleniowych. Nakichało sie ich na rynku, by wyciagnąc dofinansowanie z rynku, wiele mlodych dziuni poszło "uczyć" w sytuacji kiedy jeszcze mleko mają pod nosem - no ale chociaz są rezolutne i wygadane... Bosz jezeli one managerki uczą to broń mnie Panie Boże przed takimi firmami.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcozio a moze tak IP: *.limes.com.pl 04.01.11, 14:06 tansze ów szkolenia,,bo pojde na 3 szkoilenia i co ? 3 netboki ? bezsens.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jam Nie ważne czego uczą... IP: 83.243.107.* 04.01.11, 14:13 Szkolenie nie jest po to by się czegoś nauczyć, ale by szkolić. Każdy kto się zetknął z naszą (rozbujaną na unijnych pieniądzach) branżą szkoleniową wie, że treści z reguły nie są ważne. Szkoli się dla szkolenia i ewentualnie jakiś certyfikatów, a czy szkolony dostanie jako gratyfikacje za swój czas netbook czy darmowe chlanie to już kwestia gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mania Re: Nie ważne czego uczą... IP: *.efuzja.net.pl 04.01.11, 15:28 Dzwoniłam tam i jak się okazuje to nie są szkolenia dotowane z UE, tak więc każdy bierze co widzi i niech nie gada że się Unia dokłada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwatorka Re: Laptopy rozdają IP: 62.111.243.* 04.01.11, 15:04 Chętnie bym przygarnęła laptopa idąc na szkolenie, ciekawe czy szef puści :) Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem Laptopy rozdają 04.01.11, 15:09 Ciekawe ile polska traci przez szkolenia tak rozpropagowane przez UE - oczywiście wszystko z naszych podatków. Misiak chciał chyba uczyć pracowników stoczni florystyki.. "Stoczniowcy szkolili się m.in w zakresie obsługi komputerów, tworzenia stron internetowych, kadr i płac, oraz w takich specjalnościach jak zdun, pielęgniarz, fotograf, barman czy... florysta. " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: Laptopy rozdają IP: *.home.aster.pl 02.03.11, 12:45 to nie jest za unijną kasę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Szkolenia dla administracji publicznej IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.11, 15:36 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ufoludek Laptopy rozdają IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.01.11, 15:52 EFS to jest najgorszy śmieć. Te "konkursy" wygrywają "firmy" które nie mają bladego pojęcia o uczeniu, tak zwani "trenerzy" to najtańsi prowincjonalni belfrowie albo studenci zaoczni.A dlaczego? Ano bo "najniższa cena" - czyli byle chłam byle tanio, bo urzędnikom nie chce się wnikać w ocenę merytoryczną,.. zresztą szkoda gadać, byłem na kilku takich szkoleniach i żenada. Gościu z asapa przynajmniej nie wali ściemy - ja tam wole zapłacić za laptop (czy tam netbok) niż za bilboard w metrze - bo to pewnie porównywalna cena. Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Bardzo fajnie, firma w ramach szkolenia 04.01.11, 16:48 dostaje laptop. Pracownik nie jest do niego uprawniony bo to firma zaplacila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szary Re: Bardzo fajnie, firma w ramach szkolenia IP: *.efuzja.net.pl 04.01.11, 17:41 Błąd: akurat u nich byłem i "powiedzmy laptop" dostałem i oddałem go siostrze do gierek i facebooka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Nie rozdają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 20:00 Nie rozdają tylko się je kupuje, niewykluczone że w niezłej cenie ale jednak. "Nie ma darmowych netbooków" :-))) Nie wiem jakie szkolenia prowadzi ta firmę, życzę im jak najlepszych, ale jakoś ja jednak nie bardzo to kupuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żyrafa Laptopy rozdają IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.01.11, 20:29 "Raczej robimy odwrotnie: docieramy z ofertą do szefa, przekonujemy go, że dzięki naszemu szkoleniu może wyróżnić i zmotywować pracowników. Szef zamawia szkolenie dla kilku osób jako nagrodę. A potem laptop bywa wykorzystywany np. do pracy zdalnej." A ciekawe ile jest takich sytuacji gdy szef wiedząc co zamawia jednoczesnie traktuje to jako sposób na zwiększenie wydajności pracowników. A może po prostu jako prosty sposób na sprezentowanie im jakiegoś fajnego gadżetu bo akurat zkolei on nie może się swoich szefów doprosić o zakup sprzętu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxx Re: Laptopy rozdają IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.11, 20:51 Moja kobieta byla, pozdrawiam, NTT dobrze sie sprawuje:) A co do kosztow - jak ktos mysli, ze 1400 zl za 3 dni to duzo, to ja go niniejszym informuje, ze szkolenia z IT, na ktore smigam, kosztuja tyle samo, ale Euro. A dostaje sie tam kubek, jakis badziewny gadzet i gruba bukwe ktora jest zreszte czesto dostepna w PDF-ie na stronie producenta oprogramowania. Wiec nie jeczec, tylko brac, bo oferta zacna, o ile oczywiscie placi firma. A jak ktos dalej mysli, ze to drogo, to nic tylko samemu organizowac firme i szkolenia, nachapiecie sie jak dziki, do roboty, a nie kwekac na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Laptopy rozdają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 20:58 Czekaj... Czyli szef wydaje pieniądze firmy na netbooki ze szkoleniem jako dodatkiem :-))). A więc zdrowo za nie przepłaca. Z całym szacunkiem dla tej firmy, o której tu mowa, ale nie lepiej i sensowniej wysłać pracowników na szkolenie, które naprawdę im się przyda na przyszłość? Albo premię większą o parę stów wypłacić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: Laptopy rozdają IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.11, 21:05 Premia i szkolenia to kompletnie inny budzet, czesto jest tak, ze premii nie ma, a szkolenia zabudzetowane sa - wiec smialo mozna to wykorzystac. Poza tym zdaje sie, ze mozna wziac tansze szkolenie bez notebooka - ale to raczej zdemotywuje pracownika, ktory bedzie obserwowal reszte zadowolonych uczestnikow. I netbooki tu sa materialem zkoleniowym, niejako 'okladka' do pdf-a, zamiast drukowac masz na elektronicznym czytniku. Pracodawca niby moze to zabrac, podobnie jak moze ci zabrac wszelkie inne materialy szkoleniowe ktore dostaniesz na szkoleniu, a nawet ten nieszczesny kubek. Teoretycznie moze ci tez palucha w gardziel wsadzic, zebys zwrocil mu obiad ktory na szkoleniu zjadles, ale nikt normalny tak nie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZośKa Re: Laptopy rozdają IP: 217.153.242.* 04.01.11, 22:27 Z tą premią to nie głupie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giksik Laptopy rozdają IP: *.3.pl 04.01.11, 21:06 Byłem, widziałem, przeżyłem-bez szaleństwa. Ale gdyby firma nie zapłaciła to bym nie poszedł. 1400 za trzy dni od łebka to kolego przy szkoleniach zamkniętych IT jest dużo. Ostatnio zamówiliśmy szkolenie dla 10 osób za 500 zł od osoby, może i nie było laptopów dla każdego gratis ale było profesjonalnie, laptop był jeden-losowany jako nagroda za test na koniec. Jak się chce to się robi bez szumu. Swoją droga to ciekaw ile Pan prezes firmy zapłacił bądź co bądź za reklamę w gazecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: Laptopy rozdają IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.11, 21:12 Przepraszam, ale jakie to bylo szkolenie za 500 zeta, w sensie z jakiego zagadnienia z branzy IT? I kto szkolil? Pytam bom ciekaw, szkolenie w cenie jednego egzaminu certyfikujacego to jakis Yeti, nie spotkalem - no chyba, ze z Outlooka czy Lotusa, to zwracam honor. Co zas do jakosci szkoleni - mam ich juz na koncie z 15 albo i wiecej, i 3 (slownie trzy) byly cos warte. Na szkolenia chodzi sie dla papieru, ktory potem dobrze wyglada w CV. Wiedze (w IT) zdobywa sie samemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Śród-Płn Re: Laptopy rozdają IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.11, 21:40 Zgadzam się w 100%. Pozdro z tej samej branży! Odpowiedz Link Zgłoś
allerune Re: Laptopy rozdają 04.01.11, 21:41 czy KTOKOLWIEK tutaj, KIEDYKOLWIEK zapisał się na szkolenie, za które zapłacił z własnej kieszeni? Mówię też o właścicielach małych firm? Zapewne nie, a jeśli już to były to szkolenia tzw. twarde... świadczy to dobitnie że większość "szkoleń" jest bezużytecznym wyrzucaniem kasy w błoto. Dodatkowe pytanie. Czy idąc na szkolenie i płacąc 3 tysiące swoich własnych nowych złotych za 2 dni nie zastanowilibyście się 2 razy żeby nie poszukać takiego samego za 2 tysiące, ale bez gadżetu? Ja osobiście bardzo chciałbym się zapisać na dobry kurs PM'owski a w przyszłości na MBA, widzę jednak że w PL kompletnie nie ma ludzi od których możnaby się uczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uszol Re: Laptopy rozdają IP: *.dynamic.chello.pl 05.01.11, 00:19 Ja akurat uważam inaczej że to z miękkich się więcej wynosi. Sam płaciłem z własnej kieszeni swego czasu za szkolenia z NLP i do tej pory korzystam z wiedzy którą na nich zdobyłem nie żałuje żadnej wydanej złotówki. Zastanawiałem się nawet nad kursem za 6000 koła. Szkolenia z tematyki twardej to natomiast najmniej efektywny sposób przyswajania wiedzy za dużo wiadomości w za krótkim czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
hugow Re: Laptopy rozdają 09.01.11, 23:23 często jako uczestnik brałem udział w szkoleniach miękkich i faktycznie - nigdy za nie nie płaciłem i nie byłbym gotów zapłacić (w sumie 18 dni szkoleniowych z mojego czasu na to przeznaczyłem). Były one warte mojego czasu ale tylko czasu - bez szans na to abym dopłacił choć jeden grosz ponad to. Na swoich szkoleniach gdzie występuję jako trener - mam na co drugim szkoleniu jedną lub dwie osoby płacące ze swoich i bardzo tych uczestników cenię, gdyż najwięcej z tych szkoleń wynoszą i mają najwyższy poziom zaangażowania co wpływa na jakość całego szkolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: Laptopy rozdają IP: *.rfc.pl 02.11.13, 23:56 Mi zdarza sie chodzić na szkolenia, za które sama płace. Max cena, jaką zapłaciłam za 3 dniowe szkolenie z własnej kasy - 5 tys. zł. Oczywiście nie wybralabym szkolenia z notebookiem, gdybym mogła wybrać takie same bez, za to w niższej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 12345 lepiej byłoby cenę obnizyć niż ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 21:49 lepiej byłoby cenę obniżyć niż ...iść na szkolenie i za służbowe pieniądze dostać laptopa. Taki laptop powinien trafić do firmy, która płaci za szkolenie to jej własność a nie osoby fizycznej, mogłoby to być potraktowane jako przywłaszczenie. Jeżeli traktować to jako prezent to nie jest on małej wartości i kłaniają się problemy podatkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karp no właśnie, a co z podatkiem od takiego prezentu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 21:52 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZośKa Re: no właśnie, a co z podatkiem od takiego preze IP: 217.153.242.* 04.01.11, 22:25 Akurat na tym sie troche znam. Podatek jest od wartosi powyzej chyba 4900 zł, a tu ktos pisał że cena tego gadrzetu to jakieś 600 zł więc nie ma od czym mówic. A tak przy okazji to czy płacicie podatek od przekazanej na szkoleniu książki i kubka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: no właśnie, a co z podatkiem od takiego preze IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.11, 23:22 Nie placa, nie chodza na szkolenia, pracuja w badziewnych firemkach gdzie szef ich szmaci, wiec wyzywaja sie na forach. Mam jeszcze jedno pytanie - po co (powaznej) firmie taki netbook, zeby zabierac go pracownikowi (podobnie jak kubek itp)? Co pracodawca z nim zrobi? Sprzet poza procedura zakupu i wsparcia , dzial IT nie bedzie tego serwisowal, firma ma podpisane umowy z dostawcami, na konkretne modele, dzialy helpdesku/wsparcia maja procedury serwisowania, cale oprogramowanie uzywane w firmie rowniez musi dzialac na firmowym sprzecie o konkretnej specyfikacji, nikt nie kupuje tak sobie jakiegos laptopa zeby inni sie z nim potem bujali, a tu taki kwiatek do kozucha wpada. Komu go dac, co z nim zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: no właśnie, a co z podatkiem od takiego preze IP: *.home.aster.pl 13.01.11, 21:49 A Tobie się wydaje, że cała Polska pracuje w korporacjach w garniturkach i przy biurkach? Ludzie z wielkich miast to jednak mają małą wyobraźnię i zero świadomości, jak wygląda naprawdę życie... Odpowiedz Link Zgłoś
alekbolek Ale widzę, że poszli dalej... 04.01.11, 23:22 wchodzą widzę jak EMPIK w e-readery :), czyli biznes się kręci i dobrze, a dlaczego nie dostać takiego gadżetu? Fajne to i oszczędza przyrodę - chyba powinno się chwalić takie pomysły i promować a nie pluć na nie. Nie rozumiem gości, którzy krytykują to, że dostają laptopa - przecież to jest śmieszne, dają to brać o co wam ludzie chodzi. A jak to przeczytałem to prawie zasmarkałem monitor:)) Teoretycznie moze ci tez palucha w gardziel wsadzic, zebys zwrocil mu obiad ktory na szkoleniu zjadles, ale nikt normalny tak nie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZośKa Re: Ale widzę, że poszli dalej... IP: 217.153.242.* 04.01.11, 23:49 No właśnie. Brać co daja a nie nazekac. Zaraz od razu co poniektórzy dorabiają sobie teorię, że skoro dają czytnik e-booków albo laptopa to pewnie od razu beznadziejne szkolenia muszą być. To tak samo jak kiedyś mówili, że jak coś reklamują to musi byc badzewie, a pożądne to są tylko te produkty, których nikt nie reklamuje. To są staroświeckie poglądy, świat idzie do przodu i nie ma co się obrażać. Szkolenia są pewnie jak każde inne - trzeba sobie dobrać tematykę i zakres do tego co potrzeba. Nie każde mi pasuje, nie na każde bym poszła, ale jak się dobrze tam wczytać w ich ofertę to widać że są dość starannie dobrane - dużo praktyki, mimimum teorii, trenerzy OK, lokalizacja OK i jeszcze gadżet OK. A zresztą co kto woli w końcu wolny rynek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Laptopy rozdają IP: *.ists.pl 05.01.11, 00:36 Ale z drugiej strony trzeba pomyśleć jak w tej firmie musi być słabo z klientami, skoro tzreba aż takich chywtów żeby sprzedawać, a jest już 10 lat na rynku ..... to co aż takie słabe te szkolenia, że nie ma stałych zadowolonych klientów ? dziwne - bo ja pracujac jako trener z firmą bedącana rynku nieco mniej - wiem, że najlepsza rekomendacja - to dobre merytorycznie szkolenia i dobrzey trenerzy :) a nie otrzymany sprzęt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZośKa Re: Laptopy rozdają IP: 217.153.242.* 05.01.11, 00:58 W ogóle się z tym nie zgadzam. W grudniu widziałam reklamę bardzo dużej, znanej i istniejącej już kilkanaście lat na rynku firmy szkoleniowej, która zapraszała na szkolenia zdaje się z Office. Czy w tej firmie musi być tak slabo z klientami skoro musi stosować aż takie chwyty żeby sprzedawać? Oj chyba nie Magdo - po prostu szukają nowych klientów i stosują reklamę i marketing tak jak ten asap. Jest to oczywiście inna reklama, ale jednak reklama, ktura kosztuje. Tak jak mówił w tym wywiadzie ten właściciel- zamiast reklamy w metrze wolimy dać laptopa/e-readera. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Nie rozdają, tylko wliczają w cenę szkolenia 05.01.11, 01:19 Takie szkolenia z "gratisem" były zawsze na rynku. I zawsze miały wzięcie, bo: 1. są firmy, zwłaszcza państwowe, ze sztywnym budżetem za szkolenia, który trzeba wydać 2. są panienki, które robią za materac prezesa, które trzeba dowartościować 3. na rynku jest za dużo kiepskich firm szkoleniowych, a zresztą programów szkolenia i tak nikt nie analizuje, ... Jeżeli szukasz porządnego szkolenia, laptop za darmo, oznacza że płacisz dodatkowo za coś czego nie chciałeś. Jeżeli szukasz dobrego szkolenia, na pewno te z laptopem lepiej omijać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Nie rozdają, tylko wliczają w cenę szkolenia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.01.11, 10:26 Założenie z gruntu jest błędne. Myślenie w stylu jak coś nie kosztuje 10 tys. a drugie podobne 5 tys. to na pewno to tańsze jest gorsze. Wcale tak zawsze nie musi być. Często to jest chwyt marketingowy. To samo z wyprzedażami. Są na całym świecie i często to są gorsze towary, ale wcale nie zawsze. Mówienie wiec kategoryczne że szkolenia z laptopem NA PEWNO są gorsze jest nie prawdziwe. Trzeba się przyjrzeć po prostu każdemu takiemu szkoleniu indywidualnie, zobaczyć jaki jest program, kto to prowadzi itp. A najbardziej wiarygodną opinię można sobie wyrobić po odbyciu takiego szkolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Kryptoreklama!!!! IP: *.home.aster.pl 13.01.11, 21:52 Nie krytptoreklama, tylko zwyczajny płatny artykuł reklamowy. A czy płatny na fakturę z wydawnictwa czy do kieszeni dziennikarza (a może jedno i drugie, tylko w jakiejś proporcji) - tego się nie dowiemy... Odpowiedz Link Zgłoś