Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

kontrola zus - kilka pytan

IP: *.play-internet.pl 24.01.11, 15:14
    1. Adres zameldowania mam inny niż zamieszkania. Jesli przyjdzie pod adres
    zameld. kontrola z ZUS`u, to czy moja mama ma obowiązek poinformować ZUS o
    miejscu mojego zamieszkania? A jeśli mama go nie zna? Co w tej sytuacji robi
    ZUS?

2. Jesli podczas kontroli ZUS`owskiej nie ma mnie w domu, jakie są tego sankcje?

3. Jesli zwolnienie mam do 31 danego m-ca, wysylam pracodawcy podanie pocztą z
    prosbą o rozwiązanie umowy za porozumieniem stron z dniem 1 następnego m-ca, czy
    mogę tak zrobić? I czy pracodawca może mi odmówić, czy to tylko kwestia jego
    dobrej woli?
    Obserwuj wątek
      • snajper55 Re: kontrola zus - kilka pytan 24.01.11, 15:27
        Gość portalu: miki napisał(a):

> 3. Jesli zwolnienie mam do 31 danego m-ca, wysylam pracodawcy podanie pocztą z
        > prosbą o rozwiązanie umowy za porozumieniem stron z dniem 1 następnego m-ca, czy
        > mogę tak zrobić? I czy pracodawca może mi odmówić, czy to tylko kwestia jego
        > dobrej woli?

Możesz tak zrobić. Pracodawca oczywiście może Ci odmówić. Przecież jest to w końcu porozumienie stron, czyli obie strony muszą się na takie rozwiązanie zgodzić.

S.
        • Gość: miki Re: kontrola zus - kilka pytan IP: *.play-internet.pl 25.01.11, 15:30
          zna ktoś odpowiedź na 1 i 2????
      • annajustyna Re: kontrola zus - kilka pytan 25.01.11, 15:46
        1. Powinienes poinformowac ZUS o adresie, pod ktorym faktycznie przebywasz.
        2. Zalezy od typu zwolnienia. Jesli mozesz chodzic, to wolno Ci wyjsc do sklepu po chleb, do apteki po syrop, do baru mlecznego (jesli to nie choroba zakazna) zjesc obiad etc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka