15.02.10, 21:22
Witam
Jestem klientem (jeszcze) Banku Pekao S.A., Przepraszam, że wszedłem na forum waszego Banku, ale spotkało mnie coś nie miłego ze strony pracownika Banku Pekao S.A. Mieszkam w małej mieścinie Łęczna na wschodzie. Kilkanaście dni temu dowiadywałem się o lokatach w waszym banku gdyż, sprzedawałem samochód i coś z tymi pieniędzmi trzeba było zrobić. Pani B… w banku w Łęcznej poinformowała mnie o książeczce oszczędnościowej na 8 %. Po sprzedaniu samochodu (sprzedawałem w Lublinie) udałem się do pierwszego lepszego Banku z Żubrem. Byłem trochę zdziwiony, kiedy Pani zza okienka odprawiła mnie z kwitkiem, ale zauważyłem, że Pani obsługująca mnie jest jeszcze bardziej zdziwiona i po kilku wymianach zdań zapewniła mnie, że takiego produktu nigdy nie było i nie ma. Mam pytanie do Państwa (pracowników Banku Pekao S.A.) Czy to jest normalnie stosowane w waszym Banku? Czy mam prawo być oszukany? Czy to są poprawne standardy obsługi klienta? Sam pracuję w sprzedaży i wiem jak trudno pozyskać klienta a łatwo stracić. Zapewne Państwo pomyślicie, jeden klient mniej jeden klient więcej, a ja pomyślę nie pierwszy Bank i być może nie ostatni, (ale ten to skreślony), a może ta książeczka nie na 8% tylko na 12% i faktycznie takiej lokaty nie ma.

Pozdrawiam Oszukany
Obserwuj wątek
    • ludekbph Re: Oszukany 15.02.10, 22:02
      Pewnie pomyliłeś Bank, Bank Pekao S.A. z Bankiem PKO BP S.A.
      - pierwszy i dugi "niebieski", pierwszy ma w logo żubra a drugi
      skarbonkę. Pekao BP S.A. podobno prowadzi jeszcze książeczki
      oszczędnościowe. W Banku Pekao S.A. takiego produktu nie ma, a na
      chwilę obecną trudno będzie Ci znaleźć bank, który klientom oferuje
      tak wysokie oprocentowanie w stosunku rocznym. To jakaś pomyłka,
      sądzę.
      • dornier_3 Re: Oszukany 15.02.10, 22:27
        Banków na pewno nie pomyliłem. Rachunek mam jeszcze w Banku Pekao S.A. w którym logo jest Żubr, a Prezesem był Pan Bielecki. Tego jestem pewien jak 2 X 2 = 4. Rozumiem że chcesz bronić swojego banku, ale wierz mi że obsługa w niektórych placówkach jest tragiczna np. zamiast powiedzieć do klienta "proszę Pana tu podpisać", Pani B... zwraca się "klient tu podpisze","klient da dowód". Może ja jestem wyczulony, ale ta forma jest chyba nieładna, a dla niektórych może być nawet niegrzeczna.
        Pozdrawiam Oszukany
    • prawdziwy_d_k Re: Oszukany 15.02.10, 22:57
      Takie sytuacje nie zgłasza się na forum pracowników tylko w miejscach do tego
      przeznaczonych np. tu masz adresy www.pekao.com.pl/kontakt
      • dornier_3 Re: Oszukany 16.02.10, 00:03
        Chyba mnie nie zrozumiałeś. Napisać skargę do przełożonego Pani B...
        to tak jak pogrążyć wszystkich ludzi tam pracujących, zaraz będą
        telefony z góry, przyjedzie jedna kontrola , potem druga, trzecia,
        czwarta. Pracownicy zamiast obsługiwać będą się stresować (lub będą
        przyjmować zakłady kto dzisiaj przejedzie). Z powodu jednej Pani B...
        będą cierpieć wszyscy, a ja chcę tylko być dobrze obsłużony, i
        zwrócić uwagę niektórym nadętym pieniaczą na tym forum (zazwyczaj to
        są ludzie na stanowiskach kierowniczych którym od władzy w głowach
        się poprzewracało)że ich praca uzależniona jest od klientów dobrze
        obsłużonych, bo oni zazwyczaj wracają. Prawdziwy_d_k powinien być
        również zainteresowany tą sytuacją, bo to jest jego firma, a klient
        nie powie że został źle obsłużony przez Panią B... tylko powie że źle
        obsłużono go w Banku Pekao S.A. i proszę się nie obrażać drogie Panie
        i drodzy Panowie Bankowcy, taka jest prawda.

Pozdrawiam Oszukany
        • dzonsa Re: Oszukany 16.02.10, 00:25
          w pewnym stopniu Ciebie rozumiem, ale czy nie prościej jest zwrócić
          Pani B uwagę aby nie używała form bezosobowych,(możesz też wysłać do
          pani B bezpośredno maila z prośbą o to. Czy w twojej placówce
          wszyscy pracownicy używaj takiego języka w stosunku do klienta.
          Pracuję od ponad 20 lat w Pekao i nigdy nie było książeczek
          oszczędnościowych w banku.
          Dawno dawno temu były tylko książeczki walutowe do zakupu waluty z
          krajów demokratycznych.
          Może ta Pani pracowała przez długie lata w PKO BP i wiedza z
          książeczkami oszczędnościowymi pozostała jej w głowie.

Pozdrawiam i nie oceniaj wszystkich jednakowo.
        • prawdziwy_d_k Re: Oszukany 16.02.10, 07:20
          Przepraszam ale coś mi nie pasuje w Twoich wypowiedziach. Masz żal do Pani B czy
          do całej kadry Banku Pekao? A może tylko do całej "nadętej kadry kierowniczej"?
          A może jesteś niezadowolonym pracownikiem tegoż oddziału, który widzi jak Pani B
          obsługuje klientów i w ten sposób chcesz zwrócić swoją uwagę? Nie tędy droga.
          Tego typu spraw nie załatwia się na TYM forum.
          cdn....
          • dornier_3 Re: Oszukany 16.02.10, 10:49
            Będzie to moja ostatnia wypowiedź na tym forum.
            Nie jestem pracownikiem żadnego Banku. Pozwoliłem sobie napisać natym forum gdyż sam jestem sprzedawcą a forum te znalazłem przypadkowo. Nie wszystkich oceniam jedną miarą i w tym banku również spotkałem się z miłą obsługą. Dwa lata temu bardzo pomogły mi Panie z Banku w Poznaniu, kiedy zgubiłem portfel z dokumentami i kartami, (jeśli Panie z Poznania to forum czytają to pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję). Zauważyłem wtedy, że pracownicy mogą zrobić bardzo dużo, tylko trzeba chcieć i chyba mieć jakąś wiedzę, bo myląc produkty różnych banków to raczej jest nie profesjonalne i chyba świadczy to też o kadrze kierowniczej, która nie umie tego wychwycić. Może frustracja moja wynikła z tego powodu, że cały czas mam w pamięci to zdarzenie w Poznaniu i chęć pomocy tych Pań. Prawdziw_d_k ma rację, że zwraca mi uwagę cały czas, że to nie jest miejsce na poruszanie tego problemu natym forum (mam wrażenie, że problem chce zamieść pod dywan – jego sprawa, ja tu nie pracuje), macie zapewne ważniejsze tematy do poruszenia, lecz temat „wiedza Menadżera ds. sprzedaży”cryingktóry jest poruszany na tym forum) pokrywa się z moimi spostrzeżeniami. Jeśli ktoś, chociaż w części przyzna mi rację będzie mi bardzo miło. Sam jestem sprzedawcą i wiem, jaka to jest ciężka praca a niektóre zachowanie osób nieprofesjonalnych może popsuć dorobek kilkumiesięcznej pracy i woła aż o pomstę do nieba. Pozdrawiam rzetelnych i profesjonalnych pracowników Banku Pekao S.A.
            Oszukany
            • ludekbph Re: Oszukany 16.02.10, 18:34
              Problem polega na tym, że według Twojej relacji, pani, która Cię
              obsługiwała, czy też udzielała informacji o możliwości ulokowania
              pieniędzy w Banku, zaproponowała książeczkę oszczędnoścową
              oprocentowaną na 8%, a takiej usługi Bank nie prowadził i nie
              prowadzi. Być może coś dziewczyna "palnęła", być może i Ty jej nie
              zrozumiałeś. Moim zdaniem, należałoby podejść do tej, konkretnej
              osoby, która proponowała Ci książeczkę oszczędnościową i spokojnie
              sprawę wyjaśnić. Co się tyczy zwracania się do klienta "per klient"
              (bezosobowo), to też zwróć uwagę wprost i powiedz, że zaczniesz do
              niej mówić per pracownik albo personel. Jestem przekonany, że jesteś
              facetem elokwentnym i nie pozwolisz sobie na następny raz.
              Pozdrawiam.
            • pwar Re: Oszukany 16.02.10, 22:04
              Placówka Banku Pekao SA w Łęcznej jest filia Oddziału Pekao SA w Świdniku.
              Zapraszam Pana do siedziby Oddziału: ul. Wyszyńskiego 15, 21-040 Świdnik, lub
              proszę o kontakt telefoniczny (81 7455663)w tej sprawie. Do tak "enigmatycznie"
              postawionych zarzutów trudno mi się odnieść. W sytuacji jaka się wytworzyła
              rzeczywiście cierpieć będą wszyscy pracownicy Filii w Łęcznej, ponieważ zapanuje
              atmosfera podejrzliwości, domysłów i wzajemnych oskarżeń.
              Pozdrawiam i liczę na kontakt.
              Piotr Warda
              Menedżer ds. Obsługi Klienta i Spraw Operacyjnych
              Bank Pekao SA I O/Świdnik

• 1maestro Rozmowy kontrolowane 16.02.10, 21:10
      Taa....
      We wszystko uwierzę ale nie w to, że w JAKIMKOLWIEK banku pracownik
      zwraca się do Klienta per "...Klient tu podpisze...".

... a ten czołg to dobrze, że im spalił... bo wojsko to dupy !
      • ludekbph Re: Rozmowy kontrolowane 16.02.10, 23:53
        1maestro, też trudno mi w to uwierzyć, ale ludzie są różni,
        wszędzie, nie tylko w banku. Może dziewczyna chciała dobrze - kiedyś
        zwracano się w liczbie mnogiej do innej osoby, chcąc podkreślić
        szacunek np. Kumie weźcie smile
        Menadżer ze Świdnika podała klientowi telefon, propozycję
        wyjaśnienia sprawy i myślę, że postara się spokojnie sprawę
        wyjaśnić. Zobaczymy, czy klient skorzysta.
    • realny_pozytywista Re: Oszukany 17.02.10, 22:16
      Szanowny Panie Oszukany- wydaje mi się, że jesteś zwykłym pieniaczem i podżegaczem. Pisząc takie rzeczy na forum można odnieść wrażenie, że jesteś etatowym funkcjonariuszem dawnej Służby Bezpieczeństwa i chcesz komuś na złość zrobić albo/i jesteś mężczyzną w średnim wieku dotkniętym ZMP- Zespołem Małego Ptaszka. Plując na ludzi leczysz własne kompleksy. Jeżeli nie boisz się prawdy to powiedź to Pani B... ,że jest taka i owaka prosto w oczy.

Pozdrawiam (Szanujmy VII przykazanie)
      • 1maestro Re: Oszukany 18.02.10, 11:36
        No nie... !!! Z tą bezpieką to już przesada.
        Faktycznie Pan Oszukany wku...rwił wszystkich że hej... ale
        wypowiedzi w stylu Kaczora to nie fer. Mamy III Rzeczypospolitą, IV
        została spuszczona w WC.

Dla mine Pan Oszukany to nasz były kolega, który przeszedł
        do "wyższej kultury bankowości" gdzi źle mu się wiedzie...

Jest zdołowany naszą NOWĄ linią kart ( PIERWSZA klasa wink) )...
        tudziż NOWĄ linią Eurokont.
    • pexik Re: Oszukany 19.02.10, 19:33
      Albo pitolisz głupoty bo jesteś tak głupi, albo nie słuchałes
      pracownika. Być może pracownik mówił Ci o funduszu lokacyjnym
      Pioneera, który w ostatnich 12 m-cach zarobił ok. 8% a Ty myślałeś o
      kokosach z lokaty. Proponuje wrócic do Oddziału i wyjaśnić
      wątpliwości, pozdrawiam
    • 01f10 Re: Oszukany 21.02.10, 21:05
      Nieoszukani tylko źle poinformowani

Klientka potrzebuje kk. dla córki, która wyjeżdża do kanady.Ponieważ mieszka 4
      dzielnice dalej, proponuje jej żeby udała się do najbliżego oddziału Pekao SA /
      chodziło mi o podpis córki/, i wszystko załatwi, ma koniecznie zaznaczyć, ze ma
      być to Visa, ponieważ będzie to wyjazd do USA i Kanady, karta pod blokadę lokaty
      lub funduszu, będą to 2 karty, ponieważ ona ma rachunek, a córka dostanie
      dodatkowa przed wyjazdem ma uaktywnić kartę, bardzo podziękowała i poszła do
      oddziału, który znajduje się bardzo blisko jej zamieszkania, prosi o kartę Visa
      i co dostaje Mastercard, dzwoni opowiada ze pani ja usilnie przekonywała, że
      Mastercar działa na tej półkuli nie będzie miała żadnych kłopotów Z użyciem
      przed wyjazdem córka uaktywniła kk. wyjechała na 2x m-c i nie może używać karty
      klientka wysłała jej pieniądze inną drogą.Po przyjeździe oddaje karty i prosi o
      uwolnienie pieniędzy, ponieważ nie może się doczekać jeszcze 2 krotnie jest
      banku/ różne przeszkody/, dzwoni do mnie, że będzie pisać skargę, umawiam się z
      nią na godz. 15 /miałam urlop, i idziemy razem do tego oddziału, przedstawiamy
      dokumenty zamknięcia kart /6 m-c, temu/.
      Proszę o natychmiastowe wysłanie do pioniera odblokowanie funduszu i przyjęcie
      dyspozycji przesłania na inny rachunek pieniędzy żeby klientka nie musiała
      przychodzić drugi raz, było szybko i miło. Klientka zadaje pytanie koleżance
      proszę pani byłam u pani 2 tygodnie temu prosiłam o odblokowanie i przesłanie
      pieniędzy pani powiedziała, że jest to niemożliwe w tej chwili, dlaczego jak
      przyszłam z pracownikiem banku wszystko jest załatwione?[Zaznaczam ze to było w
      2009 r.- to jest Real byłam przy tym?]

Ale za największa porażkę uważam kredyt w tym roku

Członek rodziny mego klienta składa o kredyt, ale informuje go, że on sam nie ma
      zdolności, ale z poręczycielem taka kwotę powinien dostać, sprawdzam na rachunku
      dochody poręczyciela biorę wszelkie spłaty pożyczek po jakimś czasie dzwoni do
      mnie rozgoryczony ze ma brak zdolności czekał długo na decyzje i zabrał
      wszystkie dokumenty z banku, proszę o nazwisko i Tel koleżanki, która
      obsługiwała, sprawdzam w aps i dzwonię
      Y
      Pytam, dlaczego dochody zony nie są wprowadzone, ona nie ma rachunku w Pekao SA,
      ale dostarczyła zaświadczenie i RM
      X
      Nieprawda są
      y
      Proszę sprawdzić, bo mam dostęp do aps
      x
      Po chwili no tak nie wprowadziłam, ale to nic nie da, bo klient ma bardzo duże
      zadłużenie w innym banku zastanawiałam, się, kto mu dał taki kredyt,
      Y
      Tak ma to kh. W frankach, ale czy pani sprawdzała wpływy klienta na rachunku
      X
      Mam zaświadczenie o wynagrodzeniu jest małe
      Y
      Bo co pani zaświadczenie jak wynagrodzenie wpływa na rachunek i co m-c dodatkowo
      są regularne wpływy w wysokość około 3.4 Tys. / netto-klient może przedstawić umowy/
      X
      Nie wiedziałam

Pozostawię to bez komentarza.
      Po raz pierwszy nie umiałam odpowiedzieć klientowi na pytanie
      Moja rodzina w 70 % u was ma rachunki, ale proszę mi powiedzieć czy klient z
      ulicy, zewnątrz ma u was szanse na otrzymanie kredytu
      Klient złożył w innym banku wniosek i otrzymał kredyt .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka