Gość: arek 26 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.11, 17:46 ktos jeszcze sposrod forumowiczow znajduje sie w takiej sytuacji? jak sobie z tym radzicie? ja osobiscie ukonczylem jedna z najlepszych polskich uczelni i bezskutecznie szukam pracy :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: d Re: brak pracy mimo dyplomu magistra IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.11, 18:11 taplacie się w dobrobycie po topowych uniwersytetach a tam w grecji i hiszpanii czy irlandii wielki kryzys wielka bieda . to mi należy współczuć a nie wam nierobom z tytułem mgr ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: brak pracy mimo dyplomu magistra IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.11, 18:28 Jedna z najlepszych nic nie znaczy. Czyżbyś był jednym z 10000 absolwentów politologii czy innej europeistyki? Skończcie już z tym argumentem "dobrej uczelni", bo to nie jest żaden argument. Dobra uczelni =/= dobry student Dobra uczelnia =/= dobry poziom na każdym kierunku Dobra uczelnia =/= duże zapotrzebowanie rynku pracy na każdy rodzaj magistra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gen Ciosek Re: brak pracy mimo dyplomu magistra IP: *.zone5.bethere.co.uk 29.06.11, 19:07 > ja osobiscie ukonczylem jedna z najlepszych polskich uczeln najlepszej w czym? Jednak z dobrych miar, ktorymi ocenia sie uczelnie, jest jak latwo potem absolwent znajduje dobra prace,tzn. jakie ma wziecie po "przemieleniu" przez te 5 lat. Ale skoro: > bezskutecznie sz > ukam pracy :( to pytam raz jeszcze: najlepszej w czym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Allina Re: brak pracy mimo dyplomu magistra IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.11, 19:21 A czy ja gdzieś napisałam, że jestem po jakimś tam topowym uni?szłam tam,gdzie bylo najblizej i autobus mi pod dom dojezdzał:) a teraz magazynier albo taśma operativ ma tyle samo co ja a nawet wiecej.Albo roznica wynosi do tylu 400 zl.To jest chore w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gen Ciosek Re: brak pracy mimo dyplomu magistra IP: *.zone5.bethere.co.uk 29.06.11, 19:36 > "ja osobiscie ukonczylem jedna z najlepszych polskich uczeln" Odpowiedz Link Zgłoś
ka-mi-la789 Re: brak pracy mimo dyplomu magistra 29.06.11, 20:06 > to pytam raz jeszcze: najlepszej w czym? W podsuwaniu stołków pod spróchniałe dupska profesorków chwalących się, że upie...li studenta, bo na egzaminie w odpowiedzi użył spójnika "i" zamiast "lub", które to "lub" stało w tym miejscu w skrypcie. Odpowiedź inna niż wybębnienie skryptu z pamięci profesorkom w ogóle się w zapleśniałych mózgownicach nie mieści. W ten sposób tworzą się mity o "najlepszych polskich uniwersytetach" i "wysokim poziomie", boć przecie tak trudno tam zdać egzamin. Aha, historia ze spójnikiem jest autentyczna, opowiadał mi ją mój ojciec. Odpowiedz Link Zgłoś
jestem_zerem Re: brak pracy mimo dyplomu magistra 29.06.11, 19:33 Ja już 2 lata szukam. Może w przyszłym roku mój PUP będzie miał więcej pieniędzy na staże i wyśle mnie na kolejny już. W tym roku mają za mało środków, więc nie mam szans. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał w. Re: brak pracy mimo dyplomu magistra IP: *.ip.netia.com.pl 01.07.11, 14:35 a co ukończyłeś? może spróbuj wyróżnic swoją aplikację dla przyszłego pracodawcy jakimiś kompetencjami? zerknij na testcv.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magister Re: brak pracy mimo dyplomu magistra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.11, 17:23 ja tez bez pracy ponad roki cąla masa moich znajomych z Wawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CEO Re: brak pracy mimo dyplomu magistra IP: *.tktelekom.pl 01.07.11, 17:24 Bosze, ludzie kiedy wreszcie zrozumiecie, że w PL pracy nie dostaje się dzięki ukończenej edukacji na uniwesytetecie czy na innej politechnice, tylko dzięki znajomościom. Masz znajomości to masz dobrą pracę, nie masz znajomości to nie masz żadnej pracy w PL albo masz zmywak w Londynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dość Re: brak pracy mimo dyplomu magistra IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.11, 19:55 Niestety, ale tak jest bez znajomości nie ruszysz, może ci się uda gdzies zaczepic, ale pewnie nie w swoim zawodzie i za marne pieniądze. Ja tez od razu po studiach szukałam pracy i jedna wielka lipa. Starałam się o staż, udało mi się, potem umowa na zastepstwo i prawie rok bezrobocia, nerwy, stres, brak kasy. Teraz dostałam prace na zlecenie, kasa marna, wystarczy tylko na podstawowe potrzeby, ale lepsze to niż nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: brak pracy mimo dyplomu magistra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 17:22 Nikt nie potrzebuje absolwenta uczelni humanistycznej, bo wszyscy wiedzą, że po takiej uczelni się gó... potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
wycofany Re: brak pracy mimo dyplomu magistra 05.10.11, 19:01 W kazdym urzedzie pracy takich jak ty jest kilkaset lub wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olaf Re: brak pracy mimo dyplomu magistra IP: *.stk.vectranet.pl 05.10.11, 19:52 Praca jest tam gdzie jest przemysł. W Polsce nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fff Re: brak pracy mimo dyplomu magistra IP: *.dynamic.chello.pl 05.10.11, 22:30 w pl jest przemysł i to całkiem spory np produkcja agd liderlub czesci do samochodów w czołówce .praca tez jest -fizyczna za niskie pieniadze bez mozliwosci rozwoju lub dla osob wykwalifikowanych technicznie.problemem są uczelnie które was wykształciły teoretycznie na kierowników i dyrektorow . w pl bowiem przemysl jest w rekach zagranicznych inwestorow i oni sa kadrą zarzadzajacą dla was nie ma i nie bedzie tam miejsca lądujecie od lat w posredniakach z tytułem mgr i lc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ffssa Re: brak pracy mimo dyplomu magistra IP: *.dynamic.chello.pl 05.10.11, 22:32 problemem sa te wszystkie wyzsze szkoły psychologii itp .. nie zarzucajcie uczelniom nadprodukcji bo nie mamy nadprodukcji absolwentów programistów czy absolwentów medycyny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hugo Re: brak pracy mimo dyplomu magistra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.11, 08:01 > w pl jest przemysł i to całkiem spory np produkcja agd liderlub czesci do samoc > hodów w czołówce Ile jest firm produkujących to AGD i ile ludzi zatrudniają? Ile jest firm produkujących części do samochodów i ile ludzi zatrudniają? To nie jest żaden przemysł. Nie wiem dlaczego, ale w Kolonii jest firma zaopatrująca przemysł samochodowy w części. Te części pochodzą z Chin, Turcji, Indonezji tylko nie z Polski. Ta firma zajmuje się tym, że na częściach nakleja naklejki "Made in Germany". Przemysł zaczyna się od górnictwa poprzez hutnictwo do wyrobów bardzo zaawansowanych i tego właśnie nie ma. Nikt nie stworzył procesora bez przemysłu ciężkiego. Odpowiedz Link Zgłoś