Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Zmiana pracy

IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.11, 22:50
    Witam :)
    Chciałbym się Was o coś spytać i jednocześnie się poradzić. Otóż pracuję w jednej firmie od 1,5 roku. Praca jest spoko, tylko że w obecnej firmie nie widzę szans na jakikolwiek rozwój. W związku z tym powysyłałem kilka CV i dostałem ofertę pracy w dużej firmie. Kasa podobna do tej jaką mam teraz, godziny pracy też i odległość od domu też. Nowa firma ma trochę lepsze godziny pracy. Niby wszystko fajnie..ale... w obecnej firmie mam umowę na czas określony do września przyszłego roku (czy przedłużą czy nie przedłużą... a kto to wie, chociaż plany wyrabiam), a w nowej proponują mi umowę na zastępstwo na dłuższy okres czasu (jeszcze nie powiedzieli co oni pod tym rozumieją), z możliwością przedłużenia. I jestem w kropce, bo gdyby to była normalna umowa o pracę to nie miałbym wcale wątpliwości, a tak mam mętlik w głowie i nie wiem co robić - warto zmieniać, a może nie warto zmieniać? A i jeszcze kredyt hipoteczny mi wisi, i tym bardziej się zastanawiam czy w ogóle warto zmieniać pracę. Może udzielicie mi jakiejś rady, albo wskażecie dobre i złe strony obu wariantów? :)
    Obserwuj wątek
      • taki_i_owaki Re: Zmiana pracy 22.10.11, 17:33
        ja mam do powiedzenia tylko to: daj spokoj sobie z zastepstwem. jak cie nie pili strasznie ze zmiana pracy to TY stawiaj warunki.
        • Gość: ma Re: Zmiana pracy IP: *.dynamic.chello.pl 23.10.11, 20:50
          witam

też mi się wydaje,że lepiej trzymaj się tego co masz..to pewniejsze,a warunki i tak są podobne więc niewiele tracisz.
      • Gość: Krzyś Re: Zmiana pracy IP: *.adsl.inetia.pl 23.10.11, 21:07
        Stawiać warunków zbytnio nie mogę, bo mam za krótki staż pracy. Obecna praca, jest moją pierwszą po skończeniu studiów. Nowy pracodawca na początek proponuje podobne warunki, do tego co mam obecnie i co ważniejsze ja widzę, że w firmie można się rozwijać. Obecna praca jest spoko, tylko, że struktura firmy jest taka, że jak zacząłem pracę w sprzedaży, to będę tam tkwić nadal (widzę, to po osobach, które pracują dłuższy okres czasu). W pracy daje z siebie ile mogę - w pierwszej czwórce albo piątce w rankingu zawsze miesiąc skończę :) Ale chyba macie rację, i chyba powinienem jak coś to szukać normalnego etatu, a nie na zastępstwo, nawet jeżeli nowy pracodawca mówi, że i tak planują otwierać nowy oddział firmy w mieście - bo to może być tylko mydlenie oczu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka