Gość: Krzyś
IP: *.adsl.inetia.pl
20.10.11, 22:50
Witam :)
Chciałbym się Was o coś spytać i jednocześnie się poradzić. Otóż pracuję w jednej firmie od 1,5 roku. Praca jest spoko, tylko że w obecnej firmie nie widzę szans na jakikolwiek rozwój. W związku z tym powysyłałem kilka CV i dostałem ofertę pracy w dużej firmie. Kasa podobna do tej jaką mam teraz, godziny pracy też i odległość od domu też. Nowa firma ma trochę lepsze godziny pracy. Niby wszystko fajnie..ale... w obecnej firmie mam umowę na czas określony do września przyszłego roku (czy przedłużą czy nie przedłużą... a kto to wie, chociaż plany wyrabiam), a w nowej proponują mi umowę na zastępstwo na dłuższy okres czasu (jeszcze nie powiedzieli co oni pod tym rozumieją), z możliwością przedłużenia. I jestem w kropce, bo gdyby to była normalna umowa o pracę to nie miałbym wcale wątpliwości, a tak mam mętlik w głowie i nie wiem co robić - warto zmieniać, a może nie warto zmieniać? A i jeszcze kredyt hipoteczny mi wisi, i tym bardziej się zastanawiam czy w ogóle warto zmieniać pracę. Może udzielicie mi jakiejś rady, albo wskażecie dobre i złe strony obu wariantów? :)