Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Małpka Express

19.09.13, 20:59
    Proszę o pomoc w podjeciu decyzji.
    Dostalam propozycje pracy jako ajent w Małpka ekspress.
    W niedziele jade na szkolenie...nie wiem co robić,nie wiem czy sie w to pakowac,mam tyle obaw....prosze ajentow malpki,lub inne osoby majace jakies pojecie o rade.Bede bardzo wdzieczna...czekam na odpowiedz
    Obserwuj wątek
      • Gość: asia Re: Małpka Express IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.13, 11:38
        Witam serdecznie jestem ciekawa jak poszła pani rozmowa w sprawie małpki express czy ryzykowac czy dac sobie spokój prosze zdradzic szczegóły sptkania bede bradzo wdzieczna pozdrawiam Asia
        • tagir2011 Re: Małpka Express 29.12.13, 10:18
          ja bylem ta na rozmowii oczy ze marza to nawet 8 porcent a jak przychodzi co do czego to zostaniesz z tym sama, i jeszcze sie marwt czy nie ortworzoaa obok ciebie Bidry czy Zabki, stadard mydla ci oczy a jak prosisz o umowe bo chcesz sie z nia w domu zapoznac to ci nawet nie dadza, proozmawiaj z ajentai alpki to wszystkiego sie dowiesz
      • Gość: uuu Re: Małpka Express IP: *.icpnet.pl 18.10.13, 09:24
        współczuje
        • Gość: ciekawa Re: Małpka Express IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.14, 23:25
          I jak? wzięła Pani Małpkę???? ja byłam na szkoleniu, ale miałam zbyt duże obawy. Ma to w ogóle sens???
          • Gość: objawienie Re: Małpka Express IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.02.14, 00:02
            Dziecko-pewnie że ma sens. Największy sens ma dla właścicieli sieci, mają darmowych pracowników, którzy robią im obrót i pracują ciężko by zmniejszyć im koszty. Przecież to to samo co Żabki-zysk tylko dla sieci, nie dla ajenta. Nie na darmo są Żabki gdzie ciągle wiszą ogłoszenia o poszukiwaniu ajenta:P Szukają jeleni:P
            • Gość: Waldeczek Re: Małpka Express IP: *.telpol.net.pl 24.02.14, 18:52
              Ja jestem ajentem hihihih, a teraz juz nie bede bo zmieniaja umowy
              • Gość: Bart Re: Małpka Express IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.14, 00:32
                Jakie umowy? zmieniaja?
              • Gość: mmm Re: Małpka Express IP: *.play-internet.pl 16.04.14, 11:53
                witam
                chce zostać ajentem małpki , moglby mi pan napisac jak to wygląda czy oplaca się w to wchodzić itd.? bardzo proszę skoro jest pan ajentem to proszę o pomoc
                pozdrawiam
                • hans301 Re: Małpka Express 07.05.14, 10:35
                  odradzam wszystkim kto chce zostać ajentem małpka expres chyba ze lubi pracować jak głupi to ok ja właśnie kończę współprace z ta firma bo warunki tak diametralnie się zmieniły ze az strach jesli coś chcecie więcej wiedzieć to piszczcie na ten adres tekilagold@o2.pl pozdrawiam
                  • Gość: jurek Re: Małpka Express IP: *.play-internet.pl 18.06.14, 22:38
                    Jak wyglada sprawa w Warszawie ?Jest ktos kto prowadzi lub prowadzil malpke ?Prosze o kontakt maciekpiechota1@o2.pl
                    • Gość: 44 Re: Małpka Express IP: 78.9.164.* 16.07.14, 13:09
                      chcą żebyś pracował za darmo
                • Gość: mx Re: Małpka Express IP: 78.9.164.* 26.05.14, 10:22
                  Nie pchaj się w tą sieciówkę jest najgorsza
                  • aneta-17 Re: Małpka Express 27.05.14, 11:01
                    Na szczęście nie wpakowałam sie w to gó....znam takich którzy weszli ,albo próbują się z tego wygrzebać,albo juz pozamykali albo co gorsza pozamykali im i zostawili z ogomnymi długami>PRZESTRZEGAM!!!!!!!!Zadnych malpek!!!!!
          • Gość: Małpek Re: Małpka Express IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.14, 07:00
            Uciekajcie to wyzyskiwacze, cisną na zysk a sami w centrali pasa nie zacisną.
            Jak chcesz być białym niewolnikiem to proszę.
            Ja z tąd uciekam. Dosyć niewolnictwa.
      • Gość: Anna Re: Małpka Express IP: *.dynamic.chello.pl 03.03.14, 09:03
        Kobieto nie pakuj sie w to zlodziejstwo bedziesz charowac za 800 zl jak dobrze pojdzie za kasa na zmiany :( masakra odradzam mam małpe i teraz jest makabra
      • mirka1983 Re: Małpka Express 02.04.14, 09:21
        NIestety potwierdzam, ze malpka zmienila umowy na niekrzystne. Szukam pracy. Na początku było ok ale poźniej okazało się, ze nie ma obrotow i więc przyszla propozycja nie do otrzucenia. Koniec gwarantwanego wynagrdzenia a z przy takich obrotach marża nie pokrywa nawet czesci kosztow. Bez sensu otwerają sklepy koło Zabek, ktore maja staych klientow i przez to jest źle.
        • ajencik Re: Małpka Express 15.05.14, 12:47
          Żabka to nie konkurencja tam także wyzysk. Ajent ma 3,5% od miesięcznego obrotu a te są średnio na poziomie ok 100 tyś. zł. Koszty 10 tyś. zł to głównie pracownicy min 3 ponieważ sklepy otwarte 17 godz dziennie przez 356 dni w roku, reszta to księgowość, opłaty za telefon, media, materiały eksploatacyjne, opłata za korzystanie z żabiej drukarki, regionalny towar. Zysk ... żaden.
          • Gość: anim Re: Małpka Express IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.14, 18:29
            Jakie 3,5%? Jestem od roku ajentem Zabki i jak czytam te wszystkie komentarze to mi sie chce śmiać. Jak sie rozp.. pieniadze na lewo i prawo od samego poczatku jak tylko wyplacaja za otwarcie to potem ciezko cokolwiek zaplacic. Kazdy po otwarciu dostaje 5 tys + w moim przypadku 2,5 tys W PIERWSZYM MIESIACU co daje razem juz kwote 7,5 tys, mijaja 3 tygodnie i dostajesz nastepna wyplate ok 3 tys ( jak pozniej juz co miesiac) do tego dochodzi marża 21 % a nie 3,5... Trzeba wiedziec co zamawiac i w jakich ilosciach, w wiekszosci zalezne od tego. Zus-y co prawda dobijaja aczkolwiek, jak dobrze sie rozplanuje pieniadze na caly miesiac to i z tym mozna sobie poradzic :) PIeniadze na inwentaryzacje zbieraja sie w "skarbonce" jaka tworzy nam firma, tzn. przy kazdej wplacie za towar doliczaja sobie 1 % co w skali roku daje naprawde niezly pieniadz który absolutnie w calosci pokrywa roczne straty. Tak wiec sieciowki sa dla ludzi, ale trzeba sobie pilnowac i dbac o swoje :-) POZDRAWIAM
            • ajencik Re: Małpka Express 19.08.14, 09:57
              Chłopcze, jako świeży ajent nie wiesz niczego. To co wiesz wbili ci do głowy na szkoleniu. Ty lepiej zapisz się już do tworzonego przez ajentów aktywnych nie byłych stowarzyszenia i poczytaj sobie na " fejsie" antyzabka tam ajent zamieścił skany z systemu informatycznego sieci żabka obrazujący marżę od 2009 roku. Ty wierz w liczby a nie bajki rozpowiadane przez pieski chodzące na smyczy funduszu Mid Europa. No i zajrzyj na forum ajentów Tekst linka
              • 67barbara Re: Małpka Express 27.08.14, 01:24
                słuchajcie to w końcu jak to jest z ta ajencją bo nie wiem czy dobrze rozumię ,czy to tak wygląda że dostaje gwarantowaną wypłatę 6 tys plus procent od miesięcznego obrotu ,koszty moje to- zus mój plus wynagrodzenie zatrudnionych osób i ich zus księgowa i ubezpieczenie sklepu ,pozdrawiam...
                • ajencik Re: Małpka Express 28.08.14, 13:00
                  Ajent dostaje marżę od obrotu towaru kupowanego tylko i wyłącznie w hurtowni żabiej obecnie średnio 3% Żabki generują obrót średnio na poziomie ok. 100 tyś. zł netto Średnie koszty ajenta to ok. 10 tyś. zł miesięcznie głównie koszty pracownicze. Zysk... mizerny albo żaden. Współpraca z tą siecią to wielkie ryzyko zabezpieczone wekslem. Ajent ma nic do powiedzenia, zobowiązany jest do stosowania się do konstrukcji i wytycznych. Nie ma wpływu na wysokość marży, sprzedawany asortyment. Ma obowiązek jednak utrzymać koszty...
      • malwina198080 Re: Małpka Express 28.06.16, 11:20
        Witam jestem byłym ajentem sklepu Małpka Express, który został oszukany przez sieć po inwentaryzacji końcowej nie otrzymałam wynagrodzenia za wcześniejszy miesiąc pracy inwentaryzacja nie po raz pierwszy została przeprowadzona na moją niekorzyść. Mam wiele pisemnych dowodów na świadome działanie na moją niekorzyść. Z całą sytuacją zgłosiłam się do adwokat, który już zajmuję się moją sprawą ponieważ małpka stosuje praktyki nie zgodne z prawem. Po oddaniu sklepu zostałam z nie zapłaconymi pracownikami, fakturami itp. Po pracy zostałam z długami i podpisanym wekslem. Czy ktoś miał podobnie? im więcej nas będzie, tym łatwiej nam będzie utrzeć im nosa w sądzie. Wszystkich z podobnymi doświadczeniami proszę o kontakt ze mną malwinastankiewicz5@gmail.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka