Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

LEKARZ W GODZINACH PRACY...?????

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 16:14
    Pytanie wyda się byc może naiwne, ale zapytam.
    Czy można w godzinach pracy udać sie na wizytę do lekarza? Czy może trzeba
    brać urlop?
    U mnie w pracy nie potrafią rozwiązać tego "problemu" a kodeks pracy...zdaje
    sie ..milczy?

Niedługo czeka mnie rehabilitacja (10 dni) trwa to najdłużej 0,5 godz.
    dziennie więc teoretycznie godzinę później mógłbym byc w pracy. czy mam na
    ten czas brać urlop? czy może jechac na zwolnieniu lekarskim?..wtedy starcą
    wszyscy... NFZ, PRACA i ...JA...
    Obserwuj wątek
      • Gość: HOLLA Re: LEKARZ W GODZINACH PRACY...????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 09:00
        A CZY U WAS W KADRACH NIE WIEDZA ZE ISTNIEJE COS TAKIEGO JAK PRZEPUSTKA MOZE
        BYC WYDANA NA PÓL GODZ, DO TRZECH,TO ZALEZY OD ZAKŁ. PRACY, MOZESZ TEZ WZIASC
        URLOP GODZINNY NA ZĄDANIE, W SUMIE MASZ 4 DNI, A JAK NIE DA RADY TO WEZ TE 10
        DNI REHAILITACYJNEGO I TAK GO KADRY MUSZA WYKAZAC BO CZASAMI PIPOWIEC SIE
        DOCZEPI. DAJ KADROM DO MYSLENIA I NIECH ONE POMOGA ROZWIKŁAC CI PROBLEM OD TEGO
        SA I ZNAJA ZASADY JAKIE PANUJA W WASZEJ FIRMIE.POZDRAWIAM
        • Gość: DŻEJMS BŁĄD Re: LEKARZ W GODZINACH PRACY...????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 10:16
          BA! jakbym miał urlop, nie byłoby problemu...nowy urlop dopiero w styczniu...
          a poza tym mam poumawianych ludzi i NIE CHCIAŁBYM IŚĆ TERAZ NA ZWOLNIENIE...
          • Gość: hola Re: LEKARZ W GODZINACH PRACY...????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 10:13
            to wez przepustke , to przeciez nie jest problem w waszych kadrach wypisanie
            przepustki.pozdrawiam
            • Gość: DŻEJMS BŁĄD Re: LEKARZ W GODZINACH PRACY...????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 11:13
              ...no właśnie jest!!! inaczej bym nie pisał i nie pytał. jednorazowo moze i by
              dali ale na dziesiec dni nie chcą!!!!!
              • Gość: Anka Re: LEKARZ W GODZINACH PRACY...????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 11:58
                To umów się z pracodawcą tak, że wychodzisz na te pół godziny, a potem to
                odrobisz.
      • caprice83 Re: LEKARZ W GODZINACH PRACY...????? 01.12.04, 20:14
        nie pamietam dokładnie w którym art. ale KP zezwala na zwolnienia z pracy aby
        udać się do lekarza.
        • Gość: DŻEJMS BŁĄD Re: LEKARZ W GODZINACH PRACY...????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 17:22
          BA! też wiem ,ze gdzieś to było...ale nie wiem czy w starym kodeksie czy
          nowym?...przeglądałem nowy ale nie wiem gdzie szukać- nie znalazłem... a pytac
          u mnie w pracy o kodeks...to jak pójść do spowiedzi do zakonnicy....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka