Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Dyplom i..?

06.01.05, 14:36
    Mój dyplom magisterski jest jak mężczyzna-straciłam dużo czasu żeby go
    zdobyć, a teraz nie jest mi do niczego potrzebny...
    Obserwuj wątek
      • joanna.merkun_pieta Re: Dyplom i..? 06.01.05, 18:34
        nie tylko Ty; ja jako mgr inż. technolog chemik mam marniutkie szanse na
        znalezienie pracy w zawodzie:-( oferty czasem się zdarzają i owszem, ale skąd
        świeżo po studiach mam mieć 5 lat doświadczenia np. w uruchamianiu nowych nitek
        produkcyjnych?! Ech, co za rzeczywistość...
      • Gość: abc Re: Dyplom i..? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 19:23
        trzeba bylo pomyslec przed studiami troche, a nie teraz pisac o stracie czasu -
        bo to byla twoja decyzja ...
        • losiu4 Re: Dyplom i..? 06.01.05, 19:57
          widzisz, kłopot w tym, ze nawet tzw. "fachowcy" zawodza jesli chodzi o
          przewidywanie przyszłości w tej dziedzinie :) czego wiec żądac od młodziezy.
          chociaż faktycznie pewne kierunki można łatwo było poznać po ilości szkół i
          studentów kandydujących na nie.

Pozdrawiam

Losiu
        • joanna.merkun_pieta Re: Dyplom i..? 06.01.05, 20:10
          jeśli np. chodzi o mnie. to akurat nie można było przewidzieć, że będą afery
          np. w Orlenie, że rafinerie będą kiepsko prosperować, itp. ... Nie wszystko da
          się przewidzieć!
          • losiu4 Re: Dyplom i..? 06.01.05, 21:06
            W Twoim przypadku kłopot nie tkwi w np. Orlenie, ale w tym, ze właściwie cały
            przemysł chemiczny (i nie tylko) padł. Często przez głupotę (?) decydentów.

Pozdrawiam

Losiu
            • Gość: a Re: Dyplom i..? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 06.01.05, 22:06
              Dyplom i ZNAJOMOŚCI(Plecy)= Bardzo dobra i ładnie opłacana praca
          • Gość: Pallo Re: Dyplom i..? IP: *.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 06.01.05, 22:30
            Tzw. ciezka chemia padla, to fakt. Jednak jest jeszcze farmacja i kosmetologia
            (?). Moze warto sprobowac cos w tym kierunku??
            • Gość: madzia Re: Dyplom i..? IP: 84.234.0.* 06.01.05, 22:41
              Przykro mi
              • Gość: hey Re: Dyplom i..? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 08:55
                ja ostatnio widziałam dobra oferte dla chemików i bilogów na www.aaaby.pl oraz
                na tempservice poszukuja mikrobiologa, ale to spozywka, jesli cie
                zainteresowało to zerknij, pozdrawiam
                • joanna.merkun_pieta Re: Dyplom i..? 07.01.05, 14:14
                  Szukam tam (i nie tylko) na bieżąco, ale póki co nic... Ale w sumie to cały
                  czas mam nadzieję, że coś znajdę! Dziękuję i pozdrawiam.
                  Dołączam też usmiech dla Ciebie nikitaa1, głowa do góry, przecież w końcu musi
                  nam się udać!!!
            • joanna.merkun_pieta Re: Dyplom i..? 07.01.05, 13:58
              A jakże, próbowałam! Niestety tam jak mają do wyboru technologa chemika oraz
              kogoś ukierunkowanego na farmację, czy kosmetologię, to zgadnij kogo wybierają?
              Zresztą zazwyczaj firmy chcą już kogoś z podobnym doświadczeniem, więc
              odpadam :-(
              Pozdrawiam
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka