nikitaa1 06.01.05, 14:36 Mój dyplom magisterski jest jak mężczyzna-straciłam dużo czasu żeby go zdobyć, a teraz nie jest mi do niczego potrzebny... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joanna.merkun_pieta Re: Dyplom i..? 06.01.05, 18:34 nie tylko Ty; ja jako mgr inż. technolog chemik mam marniutkie szanse na znalezienie pracy w zawodzie:-( oferty czasem się zdarzają i owszem, ale skąd świeżo po studiach mam mieć 5 lat doświadczenia np. w uruchamianiu nowych nitek produkcyjnych?! Ech, co za rzeczywistość... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Dyplom i..? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 19:23 trzeba bylo pomyslec przed studiami troche, a nie teraz pisac o stracie czasu - bo to byla twoja decyzja ... Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Dyplom i..? 06.01.05, 19:57 widzisz, kłopot w tym, ze nawet tzw. "fachowcy" zawodza jesli chodzi o przewidywanie przyszłości w tej dziedzinie :) czego wiec żądac od młodziezy. chociaż faktycznie pewne kierunki można łatwo było poznać po ilości szkół i studentów kandydujących na nie. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.merkun_pieta Re: Dyplom i..? 06.01.05, 20:10 jeśli np. chodzi o mnie. to akurat nie można było przewidzieć, że będą afery np. w Orlenie, że rafinerie będą kiepsko prosperować, itp. ... Nie wszystko da się przewidzieć! Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Dyplom i..? 06.01.05, 21:06 W Twoim przypadku kłopot nie tkwi w np. Orlenie, ale w tym, ze właściwie cały przemysł chemiczny (i nie tylko) padł. Często przez głupotę (?) decydentów. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Dyplom i..? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 06.01.05, 22:06 Dyplom i ZNAJOMOŚCI(Plecy)= Bardzo dobra i ładnie opłacana praca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pallo Re: Dyplom i..? IP: *.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 06.01.05, 22:30 Tzw. ciezka chemia padla, to fakt. Jednak jest jeszcze farmacja i kosmetologia (?). Moze warto sprobowac cos w tym kierunku?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hey Re: Dyplom i..? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 08:55 ja ostatnio widziałam dobra oferte dla chemików i bilogów na www.aaaby.pl oraz na tempservice poszukuja mikrobiologa, ale to spozywka, jesli cie zainteresowało to zerknij, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.merkun_pieta Re: Dyplom i..? 07.01.05, 14:14 Szukam tam (i nie tylko) na bieżąco, ale póki co nic... Ale w sumie to cały czas mam nadzieję, że coś znajdę! Dziękuję i pozdrawiam. Dołączam też usmiech dla Ciebie nikitaa1, głowa do góry, przecież w końcu musi nam się udać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.merkun_pieta Re: Dyplom i..? 07.01.05, 13:58 A jakże, próbowałam! Niestety tam jak mają do wyboru technologa chemika oraz kogoś ukierunkowanego na farmację, czy kosmetologię, to zgadnij kogo wybierają? Zresztą zazwyczaj firmy chcą już kogoś z podobnym doświadczeniem, więc odpadam :-( Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś