Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca w sądzie

IP: 195.116.1.* 28.01.05, 10:36
    Orientuje sie ktoś jakie są zarobnki w administracji w sądzie oraz zarobki
    protokolanta i na czym polega własciwie taka praca (zakres obowiązków)?
    dziękuję za wszelkie informacje:)
    Obserwuj wątek
      • ferla Re: Praca w sądzie 28.01.05, 12:41
        poczytaj tutaj:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=19412173&a=19559153
        • Gość: kika Re: Praca w sądzie IP: 217.153.210.* 31.01.05, 09:47
          hejka, sama kiedys 8 lat temu wykonywałam tę pracę.
          To była najgorsza robota w moim zyciu, ale oczywiście wszystko zalezy od
          naszych indywidualnych cech.

Praca protokolanta, polega na robieniu notatek z rozprawy na sali sądowej.
          Mi akurat nie pasowała ani praca ani atmosfera, a to dlatego, że się nie nadaje
          do urzędowych robotek.
          Ale wszystko zalezy też dla kogo będziesz protokołować, ja miałam asessora,
          więc musiał się popisać ilością spraw, a cięzko było się z tym wyrobic, wiec
          siedziałam po godzinach, nikt nie chciał pomagac, bo inne protokolantki, które
          miały sędziów, przez pół dnia piły kawke i twierdziły, że to nie ich wina, że
          tak mi się dostało. Ogólnie męczyłam się tam prawie 9 m-cy. to była moja jedyna
          i mam nadzieje ostatnia państwowa fucha.
          Ale Tobie może się spodować, to tylko moje osobiste doswiadczenia. Zawsze
          możesz spróbować. Ja przynajmniej po tej pracy wiedziałam, czego nie chce w
          zyciu robić;, ale powiem Ci, że większość tych dziewczyn które były tam
          protokolantkami dalej nimi są. Więc jak kazda państwówka dosyć stabilna robota

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka