Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

A może są tu....

06.02.05, 19:19

... ludzie, właściciele, dyrektorzy, rekrutujący, (na forum), którzy pracują
    w firmach, które poszukują pracowników?
    Każdy kto szuka pracy wali w poniedziałek rano do kiosku po Gazetę i szuka
    pracy.
    Taniej i z pewnością kompetentniejsze osoby zgłosiłyby się,
    a sami przyznacie że drogą mailową jest szybciej.
    Zgoda, że rekrutujący wolą czuć papier z CV i Listem w rękach,
    ale jest XXI wiek.
    Może więc zaproponuję, żeby od jutra (poniedziałek) na forum też pokazywały
    się prawdziwe ogłoszenia o pracę.

Pozdrawiam.

... i czekam.
    Obserwuj wątek
      • Gość: szef Re: A może są tu.... IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 07.02.05, 10:02
        a czy nie rozumiesz głąbie, że ja musze się ogłaszać w prasie, żeby wszyscy
        wiedzieli, że wszystko jest o.k i nie ma korupcji, a tak naprawde to na każde
        stanowisko mam już po 6 chetnych-znajomych lub znajomych-znajomych, a pracę
        dostanie ten znajomy , który da mi wiekszą łapówke. Czy tak trudno to
        zrozumieć???!!!
        • Gość: Athenais Re: A może są tu.... IP: 80.72.34.* 07.02.05, 10:37
          Rozumiem, że takie są wymogi. Rozumiem, że łatwo teraz kogoś oskarżyć o
          korupcję, nepotyzm i diabli wiedzą co jeszcze. Nie rozumiem natomiast dlaczego
          nie znając człowieka od razu piszesz do niego "głąbie". To jest nie na miejscu.
          • Gość: szef Re: A może są tu.... IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 07.02.05, 10:47
            e tam ...nie na miejscu...Jestem szefem, to moge wszystko!!! Jak sie komuś nie
            podoba , to niech spier***a!!! Taka jest moja polityka zatrudnienia i co
            najważniejsze przynosi ona efekty!
            • Gość: Athenais Re: A może są tu.... IP: 80.72.34.* 07.02.05, 10:56
              Jeżeli uważasz, że będąc szefem możesz wszystko to bylejaki z Ciebie
              przełożony, pamiętaj o jednym... dziś jesteś szefem, jutro możesz nim nie być.
              Tak niestety w życiu bywa, czego nie życzę nikomu. Pozdrawiam.
              • losiu4 Re: A może są tu.... 07.02.05, 11:05
                to żaden szef. Człek se jaja robi, a że nie bardzo stosowne, to inna sprawa

Pozdrawiam

Losiu
                • Gość: Athenais Re: A może są tu.... IP: 80.72.34.* 07.02.05, 11:34
                  Łosiu, pewnie masz rację... ale od pewnego czasu jestem wyjątkowo czuła na
                  chamstwo z draństwem wyłażące z niektórych szefów na każdym kroku.
                  • losiu4 Re: A może są tu.... 07.02.05, 13:13
                    Gość portalu: Athenais napisał(a):

> ale od pewnego czasu jestem wyjątkowo czuła na
                    > chamstwo z draństwem wyłażące z niektórych szefów na każdym kroku.

ano z jednym takim pozegnałem się w trybie szybkim. To najzdrowsze, ale
                    przyznać muszę czasem baaaardzo trudne

Pozdrawiam

Losiu
                • muka77 Re: A może są tu.... 08.02.05, 10:58
                  losiu4 napisał:

> to żaden szef. Człek se jaja robi, a że nie bardzo stosowne, to inna sprawa
                  >
                  > Pozdrawiam
                  >
                  > Losiu

Wlasnie :) nie daj sie jakies dziecko sie zabawia Twoim kosztem nudzac sie
                  przed szkola :)
            • Gość: DYREKTOR w ROSJI Re: A może są tu.... IP: *.ip.PeterStar.net 07.02.05, 10:56
              Jak wdrozysz taka polityke w Rosji to dopiero bedziesz gosc, a w momencie gdy w
              Polsce jest wysokie bezrobocie to mozesz sobie na to pozwolic i uwazam ze wcale
              to nie swiadczy pozytywnie o Twojej polityce - jest prymitywna. Obecnie w Rosji
              jest odrotna sytuacja w dyzych miastach: pracownik moze pozwolic sobie na wiele
              bo brakuje solidnych rak do pracy. Na ogloszenie o prace w 15 milionowej
              moskwie zglasza sie 15 osob.
              • krutikow Re: A może są tu.... 07.02.05, 11:03
                Osoby zainteresowane podjeciem pracy w Rosji zapraszam na nauke jezyka.
              • Gość: Athenais Re: A może są tu.... IP: *.sasiedzi.pl 07.02.05, 11:04
                Zatem zaczynam się zastanawiać nad przeniesieniem się do Moskwy :)
                • Gość: DYR Z ROSJI Re: A może są tu.... IP: *.ip.PeterStar.net 07.02.05, 11:10
                  Tak a propos to menadzerowie tu wiecej zarabiaja! Dobrym fachowca tu sie kasy
                  nie zaluje, a firma stara sie zatrzymac dobrego pracownika wszelkimi
                  nowoczesnymi metodami przejetymmi wprost z panstw wysoko rozwinietych.
            • Gość: pracownik Re: A może są tu.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 10:59
              Poznaje Cie szefie, zdradziles sie jednym maaaaalenkim szczegolikiem! Wiecie co
              to za szef ! A co to za firma, ktora tu reprezentuje. Wstydzilbys sie bubku
              ludziom kity wciskac. Szef !!! ze smiechu mozna peknac!
          • Gość: Szefowa Re: A może są tu.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 10:53
            Bo ten szef jest chamem i łapówkarzem, wali w morde komu sie da i gdzie sie da,
            mysli tylko o sobie i swoich zyskach, z niczym sie nie liczy, bo mu sie wydaje,
            ze jest kims, a jest zerem, ktore chwilowo zajmuje jakis stolek, z ktorego
            spadnie przy najblizszej okazji, bo okres oszolomu i balaganu ktoregos dnia sie
            skonczy.
            • losiu4 Re: A może są tu.... 07.02.05, 11:07
              jak już napisałem to nie jest szef. Ktoś się niezbyt stosownie wyżywa

Pozdrawiam

Losiu
            • Gość: DYR Z ROSJI Re: A może są tu.... IP: *.ip.PeterStar.net 07.02.05, 11:30
              Szefowa ma racje! Buziaki dla szefowej! ))))
              • Gość: Szefowa Re: szefowie i praca w Rosji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 14:48
                Dzieki i tez buziaczki. Napisz Dyr. z Rosji, jak tam z ta praca dla Polakow
                jest i czy rzeczywiscie nie powinni chyzo zglaszac sie do krutikow /patrz
                wyzej/ na rosyjski, zeby czm predzej poprawic sobie CV o znajomosc tego jezyka
                i w droge, hajda, trojka, snieg puszistyj !! Podobno mroz w Rosji, jakiego
                dawno nie byle ! Pozdrowionka !!!
                • Gość: DYR Z ROSJI Re: szefowie i praca w Rosji IP: *.ip.PeterStar.net 08.02.05, 12:20
                  Napisz do mnie na GG 1277313 - buziaczki
        • Gość: jarekdo Re: A może są tu.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 11:33
          ales mi napisał bałwanie. i właśnie przez takich jak ty bua\raku jest ciężlo
          znaleść normalną praę. ale poczekaj i na ciebie przyjdzie kolej badziewiarzu i
          nikt ci nie pomoże, a trazbież dużo żeby ci na później starczyło hieno
      • losiu4 Re: A może są tu.... 07.02.05, 10:49
        jarekdo napisał:

> ... ludzie, właściciele, dyrektorzy, rekrutujący, (na forum), którzy pracują
        > w firmach, które poszukują pracowników?

pewnie są :)

> Taniej i z pewnością kompetentniejsze osoby zgłosiłyby się,
        > a sami przyznacie że drogą mailową jest szybciej.

ano szybciej. Dlatego m.in. jest tyle portali z ogłoszeniami "szukam
        pracy/pracownika". Co do kompetencji: teraz właściwie kazdy przed 40 zna
        obsługę kompa, więc ciężko o kompetencjach wyrokowac tylko na podstawie tego,
        czy ktoś mejla potrafi wysłać.

> Zgoda, że rekrutujący wolą czuć papier z CV i Listem w rękach,
        > ale jest XXI wiek.

ano jest, nie da się ukryć. Prawdę mówiac pewne dokumenty (jiekoniecznie CV)
        wolę jednak czytać na papierze. Mniej się oczy męczą :)

> Może więc zaproponuję, żeby od jutra (poniedziałek) na forum też pokazywały
        > się prawdziwe ogłoszenia o pracę.

zdaje sie, ze regulamin tego forum zabrania takich praktyk.

Pozdrawiam i powodzenia zyczę

Losiu
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka